Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İslamda kutsal sayılan gecelere verilen isimdir. Bu gecelerin dinimizde ayrı bir önemi vardır. Coşku ve sevgi ile kutlanır. Allaha bol dua edilir.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İslamda kutsal sayılan gecelere verilen isimdir. Bu gecelerin dinimizde ayrı bir önemi vardır. Coşku ve sevgi ile kutlanır. Allaha bol dua edilir."— Sunum transkripti:

1

2

3

4 İslamda kutsal sayılan gecelere verilen isimdir. Bu gecelerin dinimizde ayrı bir önemi vardır. Coşku ve sevgi ile kutlanır. Allaha bol dua edilir ve günahların bağışlanması istenilir. Müslümanlar hem kendileri hemde diğer müslümanlar için dua ederler. Camilerde mevlit okutulur.

5

6

7 Kandil gecelerinin 4 ’ü mübarek üç aylar içerisindedir. Mübarek üç aylar şunlardır: -Recep -Şaban -Ramazan aylarıdır.

8 Regâib, arapça bir kelimedir. Herhangi bir şeyi istemek, arzulamak, ona karşı meyletmek ve onu elde etmek için çaba sarf etmek demektir. Üç ayların ilki olan Recep Ayının ilk Cuma gecesidir.

9

10 3-Miraç Kandili (Gecesi) Mirac kelimesi sözlükte ‘yükseğe çıkmak, yükselmek ve merdiven anlamlarına gelir. Dini terim olarak ise; Peygamber (s.a.v)in Mekke'de Mescid-i Ha-ramdan Mescid-i Aksa'ya oradan da yüce makamlara çıkartılması hadisesidir. Miraç, hicretten bir buçuk sene evvel Recep ayının 27. gecesi meydana gelmiştir.

11 - Beş vakit namaz bu gece emredilmiştir. -Kuran-ı Kerim’de İsra Süresi’nde Mirac olayından bahsedilmektedir. -Peygamberimiz Mirac’a ‘Burak’ adlı bineği ile çıkmıştır.

12 4- Beraat Kandili(Gecesi) Berat sözlükte;kurtuluş, temize çıkma, bir zorluktan kurtarmak, beri olmak gibi anlamlara gelir. Dini terim olarak ise; Kur-an’ı Kerim’in Levh-i mahfuzdan Dünya semasına indirildiği gecedir. Şaban ayının on beşinci gecesidir.

13 Berat Kandilinde neler yapılır? Berat Kandili 'ni oruçlu geçirmek önemli bir ibadettir. Genellikle kandil günlerinden önce oruç tutulup kandil karşılanır. Müslümanlar için bağışlanma kurtuluş gecesi olduğu için samimi duygularla Allah’a dua edilir. Kaza namazları kılınır. Nafile namazlar kılınır. Resulullah efendimiz, bu gece, çok ibadet, çok dua ederdi.

14 5-Kadir Gecesi Kur-an’ı Kerim’in Dünya semasından Peygamber Efendimiz Muhammed Sallallahü Aleyhi Ve Sellem’e indirilmeye başlandığı gecedir. Yani Kuran-ı Kerim bu gece indirilmeye başlamıştır. Üç ayların üçüncüsü olan Ramazan Ayı’nın 27. gecesidir. Kuran-ı Kerim’de Kadr Süresinde bu gecenin öneminden bahsedilir. Kuran- Kerim’de bin aydan daha hayırlı olduğu belirtilmektedir.

15 Kadir Gecesi Neler yapılır? Kur'ân–ı Kerim okunmalı; okuyanlar dinlenmeli; uygun mekânlarda Kur'ân ziyafetleri verilmeli; Kelamullah'a olan sevgi, saygı ve bağlılık duyguları yenilenmeli, kuvvetlendirilmeli. Üzerinde namaz borcu olanlarin nafile namazı kılmadan önce hiç değilse beş vakit kaza namazı kılmaları daha faziletlidir. Kazası yoksa nafile kılar.

16 Kadr Suresi ve anlamı Okunuşu Bismillahirrahmânirrahîm. 1- İnna enzelnahü fiy leyletilkadr 2- Ve ma edrake ma leyletülkadr 3- Leyletülkadri hayrüm min elfi şehr 4- Tenezzelülmelaiketü verruhu fiyha biizni rabbihim min külli emr 5- Selamün hiye hatta matle'ılfecr Anlamı Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın ismiyle. 1- Biz o (Kur'ân)nu Kadir gecesinde indirdik. 2- Kadir gecesinin ne olduğunu sen nereden bileceksin? 3- Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır. 4- Melekler ve Ruh (Cebrail veya Ruh adındaki melek) o gece Rablerinin izniyle, her iş için inerler. 5- O gece, tanyeri ağarıncaya kadar süren bir selâmettir.


"İslamda kutsal sayılan gecelere verilen isimdir. Bu gecelerin dinimizde ayrı bir önemi vardır. Coşku ve sevgi ile kutlanır. Allaha bol dua edilir." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları