Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BRUCELLA Muhammed fatih Genç 2310.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BRUCELLA Muhammed fatih Genç 2310."— Sunum transkripti:

1 BRUCELLA Muhammed fatih Genç 2310

2 Genel özellikleri: Gram negatif, aerobik, katalaz pozitif, oksidaz genellikle pozitif, hareketsiz, kok, kokobasil veya kısa çubuk şeklindeki bakterilerdir. Boyutları 0,5-0,7 veya 0,6-1,5 nanometredir. Brucella insan ve hayvanların zorunlu paraziti olan bakteridir. Tipik olarak hücre içinde yerleşim gösterir. Kısmen inaktif metabolizması vardır. Kükürtlü bileşikleri parçalayarak H2S oluştururlar. Mikroskopta genellikle tek, bazen de zincir şeklinde küçük gruplar halinde bulunurlar. Brucella ısıtmaya ve asitlere orta derecede hassastır. Sütteki mikroorganizmalar pastörizasyon ile ölürler. Kingdom: Bacteria Phylum: Proteobacteria Class: Alpha Proteobacteria Order: Rhizobiales Family: Brucellaceae Genus: Brucella

3 Bu türlerden 4 tanesi insanlar açısından önemli birer patojendir
B. abortus B. canis B. melitensis B. microti B. neotomae B. ovis B. suis B. pinnipediae Bu türlerden 4 tanesi insanlar açısından önemli birer patojendir Bunlar, B. abortus, B. melitensis, B. suis, B. canis’ dir.

4 Brucella melitensis genellikle keçi ve koyunlarda, B
Brucella melitensis genellikle keçi ve koyunlarda, B. abortus sığırlarda, B. canis köpeklerde ve B. suis ise domuzlarda yavru atma ile sonuçlanan hastalığa yol açmaktadır.

5 B. abortus

6 B. melitentis

7 Brucella türleri hastalıklı hayvanların sütünde bulunur
Brucella türleri hastalıklı hayvanların sütünde bulunur. Süt ve süt ürünleri ile insanlara geçerek brusellozis veya Malta humması adı verilen enfeksiyöz hastalığa neden olur. Barsak mukozasında çoğalır buradan lenf ve kan yoluyla vücuda dağılarak sepsise neden olur. Ayrıca solunum yoluyla, derideki yaralardan temas yoluyla ve cinsel yolla da bulaşabilirler. Brucella türleri ısı ve dezenfektanlara karşı dayanıksızdırlar. Ancak gün ışığı içermeyen nemli toprakta 2 ay, suda 15 gün, tereyağında 4 ay canlı kalabilirler.

8 Tedavi Tetrasiklin + streptomisin 6 hafta

9 Teşekkürler


"BRUCELLA Muhammed fatih Genç 2310." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları