Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

EGE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 40.YIL Adres Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü 35100 Bornova,

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "EGE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 40.YIL Adres Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü 35100 Bornova,"— Sunum transkripti:

1 EGE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 40.YIL Adres Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü 35100 Bornova, İzmir Telefon: 0 232 388 23 95 Faks: 0 232 342 75 92 E-posta: gidasek@mail.ege.edu.trgidasek@mail.ege.edu.tr Web: http://food.ege.edu.trhttp://food.ege.edu.tr

2 GIDA MÜHENDİSLİĞİ Fiziksel, kimyasal ve biyolojik bilimlerin, gıdaların işlenmesinde, yeni gıdaların geliştirilmesinde, depolanmasında, taşınmasında ve pazarlanmasında uygulandığı bir mühendislik dalıdır. Gıda Mühendisliği eğitiminin temel amacı ülkemizde gelişen gıda endüstrisinin gereksinim duyduğu mühendisleri gıda bilimi ve teknolojisi alanında mühendislik nosyonu ile yetiştirilmesidir.

3 TARİHÇE 1975 yılında kurulan ve 1978 yılında Gıda Fakültesine dönüştürülen kurum; 1982 yılında Mühendislik Fakültesi bünyesine alınmış, Gıda Mühendisliği Bölümü olarak eğitim ve araştırma faaliyetlerine devam etmiştir.

4 AKADEMİK YAPI Gıda Mühendisliği Bölümü Gıda Bilimleri ve Gıda Teknolojisi Anabilim Dallarından oluşmaktadır. Bu iki Anabilim Dalında toplam 14 Profesör, 5 Doçent, 8 Yardımcı Doçent, 1 öğretim görevlisi, 3 Dr Öğretim Elemanı ve 13 Araştırma Görevlisi görev yapmaktadır.

5 KAYITLI ÖĞRENCİ SAYILARIMIZ (2015-2016) Hazırlık: 121 1. sınıf : 168 2. sınıf : 177 3. sınıf :165 4. sınıf: 248

6 PİLOT TESİSLER VE LABORATUVARLAR Gıda Mühendisliği bölümü bünyesinde araştırma ve uygulamaya yönelik toplam 6 adet pilot tesis, 13 adet araştırma ve 11 adet uygulama laboratuvarı ve 2 adet bilgisayar laboratuvarı bulunmaktadır.

7 PİLOT TESİSLER VE LABORATUVARLAR Mikrobiyoloji Laboratuvarı Gıda Kimyası Laboratuvarı Enstrümental Analiz Laboratuvarı Mikotoksin Laboratuvarı Duyusal Analiz Laboratuvarı Süt Teknolojisi Laboratuvarı Meyve ve Sebze Teknolojisi Laboratuvarı Yağ Teknolojisi Laboratuvarı Et Teknolojisi Laboratuvarı Hububat Teknolojisi Laboratuvarı Biyoteknoloji Laboratuvarı

8 Gıda Mühendisliği Moleküler Biyoloji Laboratuvarı Ayrıca Gıda Mühendisliği öğrencilerine Moleküler Biyoloji alanında çalışma olanağı sunmak ve öğrencilere bilimsel altyapı hazırlamak amacıyla İzmir Kalkınma Ajansı desteğiyle kurulan Moleküler Biyoloji Laboratuvarı bulunmaktadır.

9 Gıda Mühendisliği Moleküler Biyoloji Laboratuvarı

10 PİLOT TESİSLER VE LABORATUVARLAR Gıda Mühendisliği Bölümünde, Mühendislik Fakültesi Döner Sermaye Saymanlığı kapsamında özel ve tüzel kişilerin talepleri doğrultusunda Gıda Bilimleri ve Teknolojileri konuları içerisinde yer alan 150 civarında gıda analizi yapılmakta ve değişik konularda kurslar verilmektedir.

11 PİLOT TESİSLER VE LABORATUVARLAR Enstrümental analiz laboratuvarından bir görünüş Duyusal Analiz laboratuvarından bir görünüş Mikrobiyoloji laboratuvarından bir görünüş

12 PİLOT TESİSLER VE LABORATUVARLAR Atomik Absorpsiyon Cihazı HPLC Cihazı GC-MS Cihazı

13 PİLOT TESİSLER VE LABORATUVARLAR Biyogüvenlik kabini Biyoteknoloji laboratuvarından bir görünüş GC Cihazı

14 PİLOT TESİSLER VE LABORATUVARLAR Moleküler Biyoloji Laboratuvarından Görüntüler

15 PİLOT TESİSLER VE LABORATUVARLAR Pilot Tesisden Görüntüler

16 PİLOT TESİSLER VE LABORATUVARLAR Ekmekçilik Pilot Tesisinden Görüntüler

17 MÜDEK AKREDİTASYON MÜDEK, Mühendislik Eğitim Programları Akreditasyon (MAK) kurumu tarafından yeniden genel değerlendirmesi yapılan Gıda Mühendisliği lisans programına; 30 Eylül 2016 tarihine kadar geçerli olmak üzere akreditasyon ve EUR-ACE etiketi verilmiştir.

18 ULUSLARARASI İLİŞKİLER Erasmus programı dahilinde her yıl toplam bütçeye bağlı olarak Avrupa Üniversitelerine bölümümüzden 40-48 arasında öğrenci gönderilmekte ve 5-7 arasında yabancı öğrenci bölümümüze gelmektedir.

19 ETKİNLİKLER Bölümde Gıda Sanayi ile işbirliğiyle öğrencilerimize yönelik çeşitli seminerler düzenlenmektedir. Ayrıca her yıl öğrencilerimize meslek yaşantılarının ilk adımı olarak Kariyer ve Sanayi Günleri ile mezunlarımızı bir araya getiren Mezunlar Günü etkinlikleri organize edilmektedir. Bölümümüz üç yılda bir NAFI- “Novel Approaches in Food Industry” Gıda Sanayinde Yeni Gelişmeler konulu Uluslar arası bir kongre düzenlemektedir.

20 Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği Yürütülmekte Olan Projeler Gıda Mühendisliği Bölümünde başta TÜBİTAK olmak üzere, Avrupa Birliği 7. Çerçeve programı, Erasmus Mundus, COST, EBİLTEM, SANTEZ, Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi ve sanayi kuruluşları tarafından desteklenen ulusal ve uluslar arası pek çok bilimsel proje yürütülmektedir. Bölümümüz bünyesinde halen yürütülmekte olan toplam 3 Avrupa Birliği projesi, 14 adet Tübitak projesi ve 24 adet BAP projesi bulunmaktadır.

21 MEZUNLAR Mezunlarımız gıda sanayiinin araştırma- geliştirme, üretim, kalite güvence, pazarlama, ithalat ve ihracat alanlarında gıda mühendisi ve yönetici olarak görev yapmaktadırlar.

22 Beraat Özçelik, 1990 İTÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı

23 Nefise Akar, 1992 Akuvatur.

24 Özgün Özdemir, 2007 Green Pastures Production Manager, İrlanda

25 Nilgün Çetinkaya, 2013 Banvit A.Ş.

26 Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü


"EGE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 40.YIL Adres Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü 35100 Bornova," indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları