Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Prof. Dr. A.Vecdi CAN MUHASEBE (Kamu Yönetimi). Ders Değerlendirmesi Ara Sınav (Vize)% 50% 25 Ödev% 30% 15 I. Kısa Sınav (1.Quiz)% 10% 5 II.Kısa Sınav.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Prof. Dr. A.Vecdi CAN MUHASEBE (Kamu Yönetimi). Ders Değerlendirmesi Ara Sınav (Vize)% 50% 25 Ödev% 30% 15 I. Kısa Sınav (1.Quiz)% 10% 5 II.Kısa Sınav."— Sunum transkripti:

1 Prof. Dr. A.Vecdi CAN MUHASEBE (Kamu Yönetimi)

2 Ders Değerlendirmesi Ara Sınav (Vize)% 50% 25 Ödev% 30% 15 I. Kısa Sınav (1.Quiz)% 10% 5 II.Kısa Sınav (2.Quiz)% 10% 5 Dönemiçi Performans% 100% 50 Dönemsonu Sınavı (Final)% 50 TOPLAM% 100 Nihai geçme notu 50’dir. Yani 49,999 = FF’ tir.

3 Kurallar! Dersler vaktinde başlayacaktır. Geç gelenler içeri alınmayacaktır. İlk iki saat blok ders olarak işlenecektir. En fazla yarım saat ara verildikten sonra ikinci ders başlayacaktır. İkinci dersin bitiş saati verilen araya bağlı olarak değişebilecektir. Ders uygulama ağırlıklı işleneceğinden derse gelirken size fotokopi için dağıtılan belgeleri yanınızda getirmeyi sakın unutmayın. Derse mutlaka kitap, defter getirilecektir. Getirmeyenler sınıftan çıkartılacaktır. Ayrıca kitap fotokopisi yaptıranların fotokopilerine el konacak ve haklarında yasal işlem başlatılacaktır. Derse gelmeden önce ilgili haftanın konusu en az bir kez okunmalı, dersin sunumlarına göz atılmalıdır. Derse giren öğrenciler sınıfta yapılan uygulamalara katılmak mecburiyetindedir. Aksi halde sınıftan çıkartılacaklardır. En az 2 kısa sınav yapılacaktır. Bu sayı 10 kısa sınava kadar çıkabilir. Kısa sınav önceden haber verilmeksizin yapılır. Telafisi yoktur. Giremeyen öğrencinin notu sıfır (0) verilir. Öğrenci hangi sınıfın listesinde yer alıyorsa ancak o sınıfla birlikte katıldığı kısa sınavlar dikkate alınır.

4 TEMEL KAYNAKLAR GENEL MUHASEBE Selahattin KARABINAR Sakarya Kitabevi, Sakarya, 2009. MUHASEBE – I Yusuf SÜRMEN Akademi Kitabevi Yayınları, Trabzon, 2008. TEK DÜZEN HESAP PLANI ve AÇIKLAMALARI Hilmi KIRLIOĞLU, A.Vecdi CAN, Selahattin KARAPINAR Sakarya Kitabevi, Sakarya, 2006.

5 YARDIMCI KAYNAKLAR SEVİLENGÜL, O.: Genel Muhasebe, Gazi Kitabevi, Ankara, 2000. KÜÇÜKSAVAŞ, N.: Genel Muhasebe, Beta Yayınevi, 7. Baskı, İstanbul, 1998. LAZOL, İ.: Genel Muhasebe, Ekin Kitabevi, 1998, Bursa. TENKER, N.: Finansal Muhasebe, Gazi Kitabevi, 2. Baskı, Ankara, 1999. AKDOĞAN, N. & SEVİLENGÜL, O.: Tekdüzen Muhasebe Sistemi ve Uygulaması, Gazi Kitabevi, Ankara, 2007. ÖRTEN, R.: Genel Muhasebe Tekdüzen Muhasebe Uygulama Örnekleri, 2. Baskı, Ankara, 2000. ÖZULUCAN, A.: Genel Muhasebe İlkeleri ve Uygulamaları, Gazi Kitabevi, Ankara, 2001.

6 Ders ile ilgili notları ve diğer dökümanları aşağıdaki adresten indirebilirsiniz : http://www.obis.sakarya.edu.tr OBİS sisteminden verilen ödevler, yapılan duyurular ve açıklamalar öğrenciyi bağlar. Yani öğrenci doğrudan bilgilendirilmiş kabul edilir. Ayrıca haber verilmesine gerek yoktur!

7 Muhasebe ile ilgili e-sayfalar: http://www.muhasebedersleri.com http://www.muhasebeogretmeni.com http://www.muhasebesite.com http://www.muhasebetr.com http://www.muhasebenet.net http://www.bilmuhasebe.com http://www.turmob.org.tr http://www.tmsk.org.tr http://www.tesmer.org.tr

8 Bu Dersin Amacı ve Hedefi: Sizleri muhasebe konusunda temel bilgiler ile donatmaktır. Bu sayede sizler işletmelerin ticari belgelerini düzenleyebileceksiniz, muhasebe kayıtlarını yapabileceksiniz, finansal raporlarını hazırlayabileceksiniz. Kısaca sizlere işletmenin mali durumunu ve faaliyet sonucunu ortaya koyabilecek, performansını değerlendirebilecek ve karar vericilere iletebilecek bilgi birikiminin verilmesi hedeflenmektedir. Böylece bir çok diplomalı işsizin arasından sıyrılarak gireceğiniz kimi sınavlarda daha başarılı veya ilerde çalışacağınız yerlerde daha faydalı olmanız beklenmektedir.

9 Dönemin sonuna geldiğimizde: 1.Muhasebeyi tanımlayabilmeli, türlerine ayrımlayabilmeli ve muhasebe sürecini açıklayabilmelisiniz. 2.Mali olay veya işlemleri analiz edebilmeli, gelir/gider ve kar/zararla ilgili temel hesaplamaları yapabilmelisiniz. 3.Muhasebe defterlerine gerekli kayıtları yapabilmelisiniz. 4.Mizanları çıkarabilmeli, mali tabloların başı olan gelir tablosunu ve bilançoyu düzenleyebilmelisiniz. 5.Hazırladığınız mali tabloları yorumlayabilmelisiniz.

10 Genel Çerçeve Muhasebeye Giriş Muhasebenin Temel Kavram ve İlkeleri Mali Olay Kavramı, Kayıt Süreci, Kayıt Noktaları ve Finansal Raporlar Temel İşlemlerin Muhasebeleştirilmesi Duran varlıklar ve Amortismanlar Finansal Raporların Hazırlanması Temel Dönemsonu İşlemleri

11 TEŞEKKÜRLER Sorularınız ? Prof. Dr. A.Vecdi CAN


"Prof. Dr. A.Vecdi CAN MUHASEBE (Kamu Yönetimi). Ders Değerlendirmesi Ara Sınav (Vize)% 50% 25 Ödev% 30% 15 I. Kısa Sınav (1.Quiz)% 10% 5 II.Kısa Sınav." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları