Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SAAT: 10.00 160 SORU-160 DAKİKA  NÜFUS CÜZDANI VEYA PASAPORT  2016-YGS SINAVA GİRİŞ BELGESİ: Sınava Giriş Belgesi adreslerinize gönderilmeyecektir.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SAAT: 10.00 160 SORU-160 DAKİKA  NÜFUS CÜZDANI VEYA PASAPORT  2016-YGS SINAVA GİRİŞ BELGESİ: Sınava Giriş Belgesi adreslerinize gönderilmeyecektir."— Sunum transkripti:

1

2 SAAT: 10.00 160 SORU-160 DAKİKA

3

4  NÜFUS CÜZDANI VEYA PASAPORT  2016-YGS SINAVA GİRİŞ BELGESİ: Sınava Giriş Belgesi adreslerinize gönderilmeyecektir. TC Kimlik Numaranız ve şifreniz ile ÖSYM’nin internet adresinden sınav tarihinin 10 öncesinden başlamak üzere edinebilirsiniz.

5 ADAYLARIN SINAVA GİRECEKLERİ BİNANIN KAPISINDA EN GEÇ SAAT 09.00'DA HAZIR BULUNMALARI ZORUNLUDUR.

6  SINAVA GİRECEĞİNİZ OKULA ÖNCEDEN GİDİP BAKMANIZ SINAV GÜNÜ YABANCILIK ÇEKMEMENİZİ SAĞLAYACAK VE OKULUNUZU, SALONUNUZU DAHA RAHAT BULMANIZ AÇISINDAN SİZE FAYDALI OLACAKTIR.

7  Sınav binalarında hiçbir eşya emanete alınmayacağından adayların sınav binalarına, çanta, cüzdan, cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth vb. cihazlarla; kulaklık, kolye, küpe, yüzük (alyans hariç), bilezik, broş, anahtar, metal para gibi metal içerikli eşyalarla (basit başörtü iğnesi ve ince metal tokalı kemer hariç);

8  her türlü elektronik/mekanik cihazla ve çağrı cihazı, telsiz, fotoğraf makinesi vb. araçlarla, her türlü plastik ve güneş gözlüğü dâhil cam eşyayla (şeffaf/numaralı gözlük hariç), banka/kredi kartı, ulaşım kartı vb. kartlarla, cep bilgisayarı, saat, sözlük işlevi olan elektronik aygıt, hesap makinesi vb. her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlarla, her türlü kesici ve delici alet, ateşli silah ve benzeri teçhizatla, kalem, silgi, kalemtıraş, müsvedde kâğıdı, defter, kitap, ders notu, sözlük, dergi, gazete, vb. yayınlar, pergel, açıölçer, cetvel vb. araçlarla gelmeleri kesinlikle yasaktır

9

10  konuşmaları, kopya çekmeleri veya kopya vermeleri,  salondaki görevlilere soru sormaları,  müsvedde kâğıdı kullanmaları veya soru ve cevaplarını başka bir kâğıda yazmaları,  birbirlerinden kalem, silgi vb. şeyler alıp vermeleri,  sınav düzenini bozacak davranışlarda bulunmaları yasaktır. Bu yasaklara uymadığı saptanan adayların sınavları geçersiz sayılacaktır.

11  YGS’de en az bir puan türünde 150 ve üzeri puan alamayan adayların, YGS puanları ile bir yükseköğretim programını tercih etme ve LYS’lere girme hakları bulunmamaktadır (sınavsız geçiş hakkı olanlar hariç).

12  YGS puanlarından 150’ın altında olanlar için ilgili yerleştirme puanı (Y-YGS) hesaplanmayacaktır

13  YGS’de 150,00000- 179,99999 arası puan alan adaylar, sadece meslek yüksekokulu ön lisans programları ile açık öğretim programlarını tercih edebileceklerdir. Bu adayların LYS’lere girme hakları bulunmamaktadır.

14  YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar, LYS’lere girme hakkı kazanacaktır. YGS’de 180 ve üzeri puan alanlar, hem meslek yüksekokulu ön lisans programları ile açık öğretim programlarını hem de YGS puanı ile öğrenci alan lisans programlarını tercih edebileceklerdir.

15  Özel yetenek sınavıyla öğrenci alan yükseköğretim programlarına başvurabilmek için de YGS puanlarından en az birinin 150 ve üzeri olması gerekir.

16  Özel yetenek sınavı ile öğrenci alan programlarda engelli öğrenciler için (bedensel engelli, görme engelli, işitme engelli, otizm), engelli olduklarını belgelemeleri kaydıyla, YGS puanlarından en az birinin 100 ve üzerinde olması gerekmektedir

17

18  AÇIKÖĞRETİM PROGRAMLARINI TERCİH EDEBİLMEK İÇİN YGS PUANINIZ EN AZ 150 OLMALI

19  Türkiye geneli değerlendirmeye esas alınarak, ortaöğretim bitirme notları (100 üzerinden lise mezuniyet puanı) 5 ile çarpılarak Ortaöğretim Başarı Puanına (OBP) dönüştürülecektir. Böylece, 50 olan en düşük diploma notu için OBP 250 olacak, en yüksek 100 olan diploma notu için de OBP 500 olacaktır. 50`nin altında olan diploma notları 50 olarak değerlendirmeye alınacaktır.

20  Yukarıda anlatıldığı şekilde hesaplanan Ortaöğretim Başarı Puanının yüzde onikisi (katsayı=0,12) merkezi sınavdan alınan puana eklenerek adayın yerleştirme puanı hesaplanacaktır

21  Özel yetenek gerektiren programlara başvurular doğrudan programın bağlı bulunduğu yükseköğretim kurumuna yapılır. Sınav ve değerlendirme işlemleri ilgili yükseköğretim kurumu tarafından yürütülür. Özel yetenek sınavıyla öğrenci alan yükseköğretim kurumlarına başvurabilmek için o yılki YGS’ye girmek ve her yükseköğretim kurumunun baraj olarak kabul ettiği puanı geçmek şarttır.

22  Ygs konularının tamamlanması.  Her gün bir Ygs denemesi.  Denemelerden çözülemeyen soruların çözümü ve eksik konuların tamamlanması.  Lys konularına çalışılmaya başlanması.  Stresten uzak durulmalı, aileyle ve sosyal çevreyle gerekli ölçüde vakit geçirilmesi.

23  Ders çalışmak sadece ders çalışmak değildir. Eğer ne için çalıştığımızı bilmiyor, bunun ihtiyacını hissetmiyor ve kendimizi öncesinde kafa olarak hazırlamıyorsak, yaptığımız etütlerin sonunda kayda değer bir kazanç elde etmemiz mümkün olamayacaktır.

24  Sınava hazırlık dönemi boyunca tüm besinleri içeren yeterli – dengeli – bilinçli beslenme; hem fiziksel ve ruhsal sağlığı olumlu etkiler, stres etkilerini azaltır, hem de okul / sınav başarısına katkıda bulunur.  Öncelikle öğün sayısı ve sıklığına dikkat edilmelidir. 3 ana öğün - 3 ara öğün tüketecek şekilde dengeli ve yeterli bir beslenme düzeni planlanmalı. Ara öğünlerde hem kan şekerinin ani iniş çıkışlarını hem de konsantrasyonu sağlayacak stresi azaltacak gıdaları seçilmelidir.

25  Güne zinde ve enerjik başlamayı sağlayan en önemli öğün kahvaltıdır. Sabah kahvaltı yapılmazsa beyin fonksiyonları için yeterince enerji oluşmaz. Yorgunluk, baş ağrısı, dikkat ve algılamada azalma görülebilir. Özellikle sınav sabahı sabah kahvaltısı çok önemli.

26  HAYATTA HERŞEYİN TELAFİSİ VARDIR.  ÖNEMLİ OLAN, ÖZEL OLAN, BİRİCİK OLAN SİZLERSİNİZ.  HAYATTA HİÇBİR ŞEYİN SİZİ GEREKTİĞİNDEN FAZLA ÜZMESİNE İZİN VERMEYİN.  BU SINAV DA GELECEĞİNİZ ADINA ÖNÜNÜZDE UZANAN BİR BASAMAKTIR. (TEK DEĞİL)

27


"SAAT: 10.00 160 SORU-160 DAKİKA  NÜFUS CÜZDANI VEYA PASAPORT  2016-YGS SINAVA GİRİŞ BELGESİ: Sınava Giriş Belgesi adreslerinize gönderilmeyecektir." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları