Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİNİN AMACI Lise'nin amacı, gelişmiş kitle iletişim araçları ve yeni teknolojileri kullanarak; İlköğrenimini tamamlayan, ancak.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİNİN AMACI Lise'nin amacı, gelişmiş kitle iletişim araçları ve yeni teknolojileri kullanarak; İlköğrenimini tamamlayan, ancak."— Sunum transkripti:

1

2 MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİNİN AMACI Lise'nin amacı, gelişmiş kitle iletişim araçları ve yeni teknolojileri kullanarak; İlköğrenimini tamamlayan, ancak orta öğretime devam edemeyenler ile orta öğretimden ayrılan, mezun olanlara farklı alanlarda öğrenim görme fırsatı vererek eğitim-öğretim imkânı sağlamak. Orta öğretim düzeyinde fırsat ve imkân eşitliğine, toplumun kültür düzeyinin yükseltilmesine ve güçlendirilmesine katkı sağlamak. Öğrencileri hayata ve yüksek öğretime hazırlamaktır.

3 0

4  Lise'ye yeni kayıt yaptıran ya da kayıt yenileyen öğrencilerden dönem başlarında, ilgili mevzuat hükümlerine göre Bakanlıkça belirlenen miktarda ücret alınır. Mesleki Açık Öğretim Lisesinde kayıt ücreti iki bölüm olarak yatırılır. 30,00 TL.(2016 yılı için) Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası veya Halk Bankasının herhangi bir şubesine T.C. Kimlik numaralarını bildirerek yatıracaklardır.  5,00 TL (2015 yılı için) ise kaydını yaptıracağı Okulumuzun kırtasiye, personel ve diğer giderlerinde kullanılmak üzere okul aile birliği hesabına yatırılır.  35 TL (2016 Yılı için) Temrinlik ücreti: İlgili Atölyenin hesabına yüz yüze eğitimde harcanan malzemenin ücreti olarak yatırılır. Temrinlik ve okul aile birliği hesap No Okul idaresinden alınır veya okul idaresine elden teslim edilir.

5

6

7  ÖĞRETİM SİSTEMİ Lisede, ders geçme ve kredi sistemi uygulanır. Programlar, ortak, alan ve seçmeli derslerden; öğretim yılı ise birbirinden bağımsız dönemlerden oluşur. Öğrenciler sınavında başarılı oldukları dersin kredisini kazanırlar.

8  ORTAK DERSLER  Mesleki Açık Öğretim Lisesinden mezun olabilmek için alınması gereken derslerdir. Bu dersler başarılamazsa tekrar alınması gerekir. Üç kez sınava girilerek başarısız olunan ortak dersten muaf olunur. Muaf olunan dersin kredisi kazanılmış olmaz, sadece başarma zorunluluğu ortadan kalkar. Muaf olunan ortak ders, istenirse tekrar alınabilir. Dil ve Anlatım Dersi başarılması zorunlu olan derstir. Bu dersten muaf olunmaz. Dil ve Anlatım Dersi başarılması zorunlu olan derstir. Bu dersten muaf olunmaz.

9  ALAN DERSLERİ  Kayıtlı oldukları alana göre tanımlanmış meslek derslerini ifade eder, öğrenciler bu dersleri yüz yüze eğitimle almak zorundadırlar. 4 yıllık sistemde alınması gereken alan dersleri www.maol.meb.gov.tr adresinde yayınlanmaktadır

10  SEÇMELİ DERS  Mezuniyet kredisini tamamlamak için, ortak ve alan derslerinin yanında alınan derslerdir. Seçmeli derslerden başarısız olan öğrenci o dersi istediği takdirde tekrar alabilir veya onun yerine başka seçmeli ders seçebilir.

11  KREDİ  Müfredat programında belirtilen derslerin haftalık ders saati sayısı o dersin kredisidir. Öğrenciler, başardıkları derslerin kredilerini kazanırlar. Daha önce sınıf sisteminde öğrenim görmüş öğrencilerin başarılı oldukları derslerin haftalık ders saati sayısı, Açık Öğretim Liselerinde o dersin kredisi olarak değerlendirilir.

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22 Şifremi Unuttum, Ne yapmalıyım? İnegöl Mesleki ve Teknik Lisesi müdür yardımcısına (yani ben) başvurarak şifrenizi öğrenebilirsiniz. Şifrenizi hiç kimseye göstermeyiniz ve söylemeyiniz. Sizin adınıza başkalarınca yapılan her türlü işlemlerden ve yanlışlıktan sizin sorumlu olduğunuzu unutmayınız. Öğrenci kimlik kartlarını okuldan alarak fotoğraf yapıştırın ve bilgilerinizi yazarak ilgili müdür yardımcısına onaylatın. Kimlik kartları ücretsizdir. Kimlik kartları bir kez verilir.

23

24 24 MEZUN OLMA  Öğrenci gerekli olan dönemi,  Yüz yüze eğitimini,  Ortak derslerini tamamlamış, yeterli krediye ulaşmış ise, Meslekî Açık Öğretim Lisesinden mezun olur. Diploması kısa sürede düzenlenerek Okul Müdürlüklerine gönderilir. Mezun olan öğrenci ait olduğu yıl için belirlenen diploma harcını ilgili banka şubelerinden birisine yatırır dekontu ile birlikte şahsen veya bir vekili aracılığı ile diplomasını imza karşılığı teslim alır.

25

26


"MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİNİN AMACI Lise'nin amacı, gelişmiş kitle iletişim araçları ve yeni teknolojileri kullanarak; İlköğrenimini tamamlayan, ancak." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları