Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

EDİRNE VALİLİĞİ Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü Numan OKUMUŞ Trakya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği (İ.Ö.) 2120203301 Aralık - 2015.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "EDİRNE VALİLİĞİ Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü Numan OKUMUŞ Trakya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği (İ.Ö.) 2120203301 Aralık - 2015."— Sunum transkripti:

1 EDİRNE VALİLİĞİ Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü Numan OKUMUŞ Trakya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği (İ.Ö.) 2120203301 Aralık - 2015

2 BİLGİ İŞLEM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ Kuruluş ; Edirne Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü önceden İl Yazı İşleri Müdürlüğü’ne bağlı iken 2010 yılından itibaren Şube Müdürlüğü olarak hizmet vermeye başlamıştır. Edirne Merkez Valilik bünyesinde görev yapan İl Müdürlükleri ve bağlı bulunan İlçe Kaymakamlıklarına teknik destek sağlamaktadır.

3 BİLGİ İŞLEM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ Organizasyon Yapısı; VALİ Vali Yardımcısı Bilgi İşlem Şube Müdürü MühendisProgramcıBilgisayar İşletmeni V.H.K.İ.

4 BİLGİ İŞLEM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ Valilik Hizmet Binasında görev yapmakta olan Bilgi İşlem Şube Müdürlüğünde 1 Şube Müdürü, 1 Programcı, 1 Bilgisayar İşletmeni ve 1 V.H.K.İ. Olmak üzere 4 personel çalışmaktadır. 1 Adet mühendis kadrosu ise boş durmaktadır. Henüz atama yapılmamıştır. Bilgi İşlem Şube Müdürlüğünün Görevleri; İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan 06.08.2013 tarih ve 1854 sayılı Bilgi Sistemleri Güvenlik ve İşletme Standartları Yönergesi’ne uygun olarak; a) Valilik birimlerinin bilişim hizmet ve işlemlerinin; etkin, verimli, hızlı ve güvenli bir biçimde yürütülmesini sağlayacak sistemler ve ağlar kurmak, sürekli ve kesintisiz işleyişini sağlamak, b) Valilik birimlerinin bilgisayar, yazıcı, tarayıcı, faks, fotokopi, modem ve benzeri bilişim cihazları ve sarf malzemeleri ihtiyacını Bakanlıkça belirlenen standartlara uygun olarak tespit etmek, gerektiğinde bunları temin etmek, donanımların bakım ve onarımlarını yapmak veya yaptırmak, c) 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun ve ilgili mevzuat gereğince sağlanan hizmetlere ilişkin trafik bilgilerini saklamak ve bu bilgilerin doğruluğunu, bütünlüğünü ve gizliliğini korumak.

5 BİLGİ İŞLEM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ Bilgi İşlem Şube Müdürlüğünün Görevleri devamı; ç) 1/11/2007 tarihli ve 26687 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan İnternet Toplu Kullanım Sağlayıcıları Hakkında Yönetmelik gereği, ticari amaçla internet toplu kullanım sağlayıcılarına izin belgesi verilmesi, işletmecilerin eğitimi ve denetlenmesine ilişkin iş ve işlemleri yapmak, d) Başta e-İçişleri Projesi olmak üzere, valilik ve kaymakamlıklara bağlı birimlerde uygulanacak her türlü bilgi işlem projesi ile ilgili koordinasyon ve işbirliğini sağlamak, e) Bakanlıkça belirlenecek eğitim programlarının uygulanmasını sağlamak, eğitmen ve kullanıcıların eğitim ihtiyacını belirlemek ve bu ihtiyaçları karşılayacak eğitim organizasyonları yapmak, f) Valilik internet sitesinin sürekli, güvenli ve güncel olarak yayınını sağlamak, g) İlçe birimlerine bilgi işlem konularında destek vermek, ğ) Mevzuat ve Vali tarafından verilen diğer görevleri yapmak.

6 BİLGİ İŞLEM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ Fiziksel Donanım ve Alt Yapı; Edirne Valiliğinde Active Directory ve Web Hizmetlerinin sunulması için 2 Adet Rack Mounted tip sunucu (server) bulunmaktadır. 6 Adet Switch ile Ethernet ağı kurulmuş olup, 5 Adet modem ile de Kablosuz İnternet Hizmeti Valilik hizmet birimlerine sunulmaktadır. Kullanılan İnternet Bağlantısı: Metro İnternet olup 20Mbps hızındadır.

7 Fiziksel Donanım ve Alt Yapı; Edirne Valiliği Hizmet Birimleri ve kullanılan Bilgisayar Sayıları: HİZMET BİRİMLERİBİLGİSAYAR SAYISI İl Özel Kalem Müdürlüğü7 Adet Vali Yardımcıları12 Adet İl Yazı İşleri Müdürlüğü12 Adet İl Hukuk İşleri Müdürlüğü5 Adet İl Mahalli İdareler Müdürlüğü5 Adet İl İdare Kurulu4 Adet İl İdari Hizmetler Şube Müdürlüğü4 Adet İl Sosyal Etüt Müdürlüğü2 Adet İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü3 Adet Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü4 Adet İl Dernekler Müdürlüğü5 Adet İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü5 Adet 112 ACİL (Yeni Hizmet Birimi)2 Adet TOPLAM :70 Adet

8 BİLGİ İŞLEM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ Kullanılan İşletim Sistemleri; Sunucularda Windows Server 2012 R2 işletim sistemi, bilgisayarlarda ise Windows 7 işletim sistemleri kullanılmaktadır. Kullanılan Güvenlik Duvarı ; LABRİS Kullanılan Veri Tabanı Yönetim Sistemi ; MySQL Kullanılan Antivirüs Yazılımı : ESET Smart Security

9 BİLGİ İŞLEM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ Kullanılan Uygulama Programları; Evrak Bilgi Yönetim Sistemi ; E- İçişleri Telefon Santral Programı : KAREL E-İmza için ; AKIS Kart İzleme Yazılımı kullanılmaktadır. Bilgisayarlarda LibreOffice programı kullanılmaktadır. Bilgi İşlem Şube Müdürlüğünde Görüntü İşleme Programı olarak Photoshop ve Uzakdan Destek İçin TeamViewer programları kullanılmaktadır.

10 EDİRNE VALİLİĞİ RESMİ İNTERNET SİTESİ

11 BİLGİ İŞLEM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ İNTERNET SİTESİ

12 Modüller; Kullanıcı adı ve şifre girişi ile birimlerde meydana gelen arıza ve yardım konuları bu modül ile Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü’ne İletilebilmektedir. ( http://www.edirnebilgiislem.gov.tr/servis/ ) http://www.edirnebilgiislem.gov.tr/servis/ Edirne ilinde yürütülmekte olan projelere ilişkin harita tabanlı bilgilendirme modülüdür.  Bu modül ile yürütülmekte olan projelere ait bilgiler: Kurumu, Kategori, Bütçesi,  Başlama Tarihi, Bitiş Tarihi, Durumu ve Adresi gibi temel bilgilere erişim sağlanabilmektedir. ( http://www.edirnebilgiislem.gov.tr/map/ )http://www.edirnebilgiislem.gov.tr/map/

13 BİLGİ İŞLEM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ İNTERNET SİTESİ Modüller; Edirne Valiliği Brifingi otomasyonu projesi ile Brifing bilgilerinin hızlı hazırlanması, içeriğinin güvenilir ve güncel tutulması amaçlanmıştır. İl Müdürlükleri kullanıcı girişi yaptıkları taktirde brifinglerini güncelleyebilmektedirler. ( http://www.edirnebilgiislem.gov.tr/brifing/ ) http://www.edirnebilgiislem.gov.tr/brifing/ PHP ile yazılmış açık kaynak kodlu bir araçtır. Başlıca kullanım amacı İnternet üzerinden MySQL veritabanı yönetimidir. Veritabanı oluşturma ve silme, tablo ekleme/değiştirme/silme, alan ekleme/değiştirme/silme, SQL sorguları çalıştırma, kullanıcıları, yetkileri ve alan anahtarlarını yönetme gibi işlevleri yapabilen ücretsiz bir yazılımdır. ( http://edirnebilgiislem.gov.tr/phpMyAdmin-4.4.15-all-languages/( http://edirnebilgiislem.gov.tr/phpMyAdmin-4.4.15-all-languages/ )

14 BİLGİ İŞLEM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ İNTERNET SİTESİ Modüller; İlimizde yayınlanan ilk yerel gazetelerin günümüze ulaşan nüshaları, bizler için bugün, tarihin bir yansıması olarak durmaktadır. Eşsiz bir kültürel ve tarihi miras olan bu gazeteler incelendiğinde, bizlere dönemin sosyal hayatı, kültürel yapısı, tarihi özellikleri hakkında bulunmaz bilgileri sunmaktadır. Bu gazetelerimizden bir kısmı harf devriminden önce yayınlanmış gazeteler olduğundan günümüzde çoğu kişinin istifade edebilmesine imkan bulunmamaktadır. İlgi duyan herkesin istifade edebilmesi için, harf devriminden önce Osmanlıca olarak yayınlanmış yerel gazetelerin Latin harfleri ile okunabilir hale getirilmesi hedeflenmiştir. ( http://www.edirnebilgiislem.gov.tr/gazete/ )http://www.edirnebilgiislem.gov.tr/gazete/ Sonraki dönemlerde güncellenerek tamamen isteğe beğlı olarak çeviri için kullanıcı girişi ve yapılan çevirilerin de bir heyet tarafından onaylanması işlemi gerçekleştirilecektir.

15 KAYNAKLAR  Edirne Valiliği Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü  www.edirne.gov.tr www.edirne.gov.tr  www.edirnebilgiislem.gov.tr www.edirnebilgiislem.gov.tr  https://tr.wikipedia.org/wiki/PhpMyAdmin https://tr.wikipedia.org/wiki/PhpMyAdmin


"EDİRNE VALİLİĞİ Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü Numan OKUMUŞ Trakya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği (İ.Ö.) 2120203301 Aralık - 2015." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları