Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

GÜLNAZ İBRAHİM GÜNGÖR TARA KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "GÜLNAZ İBRAHİM GÜNGÖR TARA KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ."— Sunum transkripti:

1 GÜLNAZ İBRAHİM GÜNGÖR TARA KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ

2 MİSYONUMUZ  Verilen imkan ve yetkileri en iyi şekilde kullanarak, yeterli bilgi ve donanıma sahip meslek sahibi bireyler ve geleceğin iyi eğitimli annelerini yetiştirmektir.

3 VİZYONUMUZ  Övünç duyulan, eğitimi, disiplini ve sosyal faaliyetlerdeki başarısı ile yakın gelecekte ilçenin ve daha sonra ilin en iyi okulu olmaktır.

4 ÇOCUK GELIŞIMI VE EĞITIMI ALANI Alanın Altında Yer Alan Dallar *Erken Çocukluk Eğitimi, * Özel Eğitim

5 ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ BÖLÜMÜNÜN AMACI  0-18 yaş çocuklarının gelişim alanlarını (fiziksel, psikomotor, zihinsel, dil, sosyal ve duygusal) ve özelliklerini tanıyıp alışkanlık ve gereksinimleri konusunda bilgi kazanmış olan; özel eğitime gereksinim duyan çocukları tanıyıp bu çocuklar için uygun eğitim ortamını düzenleyebilen; anne ve çocuk sağlığı konusunda bilinçli olan; erken çocukluk eğitim kurumlarında program hazırlayıp uygulayabilen, bu yaş çocuklarının ilgilerine, yeteneklerine, gelişim düzeylerine ve gelişen teknolojiye uygun drama, müzik, sanat ve Türkçe dil etkinlikleri uygulayabilen, eğitici oyuncaklar yapabilen; çalıştığı iş yerinde günlük menü ve yiyecekleri ilkelerine uygun hazırlayabilen; teknolojik gelişmelere açık; problem çözme becerisine sahip, çevresiyle uyumlu ilişkiler kurabilecek nitelikte meslek elemanı yetiştirmeyi amaçlayan keyifli bir alandır.

6 EĞITIM VE KARIYER İMKÂNLARı  Özel Eğitimde Öğretmen Yardımcılığı,  Erken Çocuklukta Öğretmen Yardımcılığı Bu alan altında ayrıca bakıcı annelik ve yardımcı elamanlık meslekleri de bulunmaktadır. Meslek liselerinin Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanından mezun olanlar, “Yükseköğretime Geçiş Sınavı”nda başarılı olurlarsa lisans programlarına ya da meslek yüksekokullarının ilgili programlarına devam edebilirler. Sınavsız yerleşebilecekleri ön lisans programları mevcuttur. Kız meslek lisesi çocuk gelişimi ve eğitimi mezunları, kreş, yuva, anaokulu, ana sınıfı, rehabilitasyon merkezleri ve çocuk kulüplerinde öğretmen yardımcısı olarak görev yapabilirler.

7 ELEMANLARINDA ARANAN ÖZELLİKLER  Bu alanda çalışmak isteyen kişilerin, alan bilgisine sahip görme, işitme problemi olmayan, Türkçeyi doğru kullanan, görgü kuralarını bilen ve uygulayan, fiziksel ve ruhsal yönden sağlıklı, el ve parmaklarını ustalıkla kullanabilen, yaratıcı, araştırıcı, gelişime açık, iletişim becerisine sahip, ekip çalışmasına uygun, hoşgörülü, iş disiplinine sahip, planlı, organizasyon yapabilen, pratik, problem çözme becerisine sahip, sabırlı kimseler olmaları gerekir. Bu meslek elemanları çocuğun kişisel özelliklerinin ve yeteneklerinin ortaya çıkarılmasında da etkilidir.

8 Ç OCUK GELIŞIMI VE EĞITIMI B Ö L Ü M Ü MEZUNLARı Kamu kuruluşlarına bağlı kreşlerin, ö zel yuva ve anaokullarının, g ü nd ü z bakımevlerinin artmasıyla birlikte ç alışma alanı genişleyen bir meslektir. *Kız Meslek Lisesi, Ç ocuk Gelişimi ve Eğitimi b ö l ü m ü mezunları, kreş, yuva, anaokulu, ana sınıfı, rehabilitasyon merkezleri ve ç ocuk kul ü plerinde ö ğretmen yardımcısı olarak g ö rev yapabilirler. Ç ocuk Gelişimi ve Eğitimi b ö l ü m ü nden mezun olanların, ö zel okullar ve devlet okullarında okul ö ncesi eğitim kurumlarında, ç ocuk kul ü plerinde, Anadolu Kız Meslek ve Kız Meslek Liselerinde ç alışma olanağı vardır. Bu b ö l ü mden mezun olanlar hastanelerin ç ocuk oyun odalarında, oyuncak sanayisinde, ana ç ocuk sağlığı merkezlerinde ?Fiziksel ve ruhsal gelişimin izlenmesinde danışman, televizyon ve radyo ç ocuk program yapımcısı, ç ocuk kitapları hazırlamada danışman olarak ç alışabilirler.

9 MESLEK EĞİTİMİNİN VERİLDİĞİ YERLER  Anadolu Kız Meslek Ve Kız Meslek Liseleri, Çocuk Gelişimi Ve Eğitimi alanından mezun olanlar, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, Okul Öncesi Eğitimi Öğretmenliği, Okul Öncesi Öğretmenliği (Açık Öğretim),İşitme Engelliler Öğretmenliği, Görme Engelliler Öğretmenliği, Zihinsel Engelliler Öğretmenliği, Üstün Zekâlılar Öğretmenliği, Sosyal Hizmetler Yüksekokulu bölümlerini tercih edebilirler. Lisans eğitim süresi 4 yıldır. Ayrıca, YÖK’ün sınavsız geçiş uygulaması devam ettiği sürece, Anadolu Kız Meslek ve Kız Meslek Liseleri, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanından mezun olanlar, istedikleri takdirde, Çocuk Gelişimi ön lisans programına sınavsız geçiş için başvurabilirler. Gereken koşullara sahip oldukları takdirde bu programlara yerleştirilebilirler. Halk Eğitimi Merkezleri yaşam boyu öğrenme perspektifi içerisinde her zaman ve her yerde uygulanabilecek yaygın eğitim programları ile her yaş ve düzeyde bireylere eğitim sunmaktadır.

10 ALANIMIZLA İLGİLİ RESİMLER

11 ATÖLYELERİMİZ

12 ETKİNLİKLERİMİZ

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27  TEŞEKKÜRLER

28 GÜLNAZ İBRAHİM GÜNGÖR TARA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ


"GÜLNAZ İBRAHİM GÜNGÖR TARA KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları