Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MODÜLER SİSTEMDE HAFTALIK DERS ÇİZELGESİNİN KULLANIMI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MODÜLER SİSTEMDE HAFTALIK DERS ÇİZELGESİNİN KULLANIMI"— Sunum transkripti:

1 MODÜLER SİSTEMDE HAFTALIK DERS ÇİZELGESİNİN KULLANIMI
MESLEK LİSELERİ İÇİN; MODÜLER SİSTEMDE HAFTALIK DERS ÇİZELGESİNİN KULLANIMI 9.,10., 11. ve 12. SINIF ALAN ve DALLARIN, DERS VE MODÜLLERİN SEÇİMİ İŞLEM SIRASI

2 BAĞLI BULUNDUĞUNUZ GENEL MÜDÜRLÜK TARAFINDAN GÖNDERİLEN veya GENEL MÜDÜRLÜK İNTERNET SİTESİNDEN ve MEGEP İNTERNET SİTESİNDEN İNDİRECEĞİNİZ ÇERÇEVE KİTAPÇIĞINI, YETERLİK TABLOLARINI, MODÜL BİLGİ SAYFALARINI VE DERS BİLGİ FORMLARINI ELİNİZE ALINIZ.

3 ÖRNEK: BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI

4 BU ALAN İÇERİSİNDE; Bilgisayar Teknik Servis Ağ İşletmenliği
Web Programcılığı Veritabanı Programcılığı dalları yer almaktadır.

5 OKUL İDARESİNDEN ALINAN ÖĞRENCİ TERCİH FORMLARI, VELİ TALEPLERİ ve SEKTÖR TEMSİLCİLERİNİNDE KATILACAĞI ZÜMRE ÖĞRETMENLERİ TOPLANTISI YAPILARAK OKULDA AÇILMASI DÜŞÜNÜLEN ; BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI’nın DALLARI TESPİT EDİLEREK KARARA VARILACAK.

6 YAPILAN ZÜMRE TOPLANTISI SONUNDA OKUL İDARESİ, OKULUN FİZİKİ DURUMU BÖLÜM ÖĞRETMENLERİNİN TALEBİ, SEKTÖR TEMSİLCİLERİNİN İSTİHDAM TALEBİ GÖZ ÖNÜNE ALINARAK BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI’nda WEB PROGRAMCILIĞI dalı seçilmiştir. NOT: Dal sayısı okulun ve sektörün ihtiyaçlarına göre birden fazla olabilir.

7 ÇERÇEVE ÖĞRETİM PROGRAMI HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ İNCELENECEKTİR.

8

9

10 ORTAK DERSLER, 9-10-11-12. SINIFLAR İÇİN DEĞİŞİKLİK YAPILMADAN UYGULANACAKTIR.

11 ALAN ORTAK DERSLERİ, 9-10-11-12
ALAN ORTAK DERSLERİ, SINIFLAR İÇİN DEĞİŞİKLİK YAPILMADAN UYGULANACAKTIR.

12 DERS SEÇİMİ, ÇİZELGENİN DAL DERSLERİ KISMINDA OLACAKTIR.
NOT: PROGRAM KİTAPÇIĞINDA YER ALAN DALIN YETERLİK TABLOLARINA, DERS BİLGİ FORMU ve MODÜL BİLGİ SAYFALARINA BAKILARAK BU FORMLAR DOĞRULTUSUNDA DALIN ALMASI GEREKEN DERSLERE, MODÜLLERE ve DERS SAATLERİNE KARAR VERİLECEKTİR.

13

14 ZORUNLU DERSLER ÇİZELGESİNDEN seçtiğimiz dalın 2 adet zorunlu dersi olduğu görülmüştür.
DALLAR ZORUNLU DERSLER Bilgisayar Teknik Servisi Bilişim Teknolojilerinin Temelleri Sistem Bakım Onarım Elektronik Uygulamaları Ağ İşletmenliği Ağ Sistemleri ve Yönlendirme Sunucu İşletim Sistemi Web Programcılığı Web Tasarımı ve Programlama İnternet Programcılığı Veri Tabanı Programcılığı Görsel Programlama Nesne Tabanlı Programlama NOT: DALA AİT ZORUNLU DERSLER KIRMIZI İLE BELİRTİLMİŞTİR.

15 ZORUNLU DERSLERDEN BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİNİN TEMELLERİ DERSİ YILDIZLI DERS OLARAK 10. SINIFTA ALINMAKTADIR. WEB TASARIMI VE PROGRAMLAMA DERSİ 11. sınıf, İNTERNET PROGRAMCILIĞI 12. sınıfta YILDIZLI DERS OLARAK ALINACAKTIR.

16 ZÜMRE ÖĞRETMENLERİ, SEKTÖR TEMSİLCİLERİ ve OKUL İDARESİ WEB TASARIMI VE PROGRAMLAMA DERSİNDE OKUTULMASI DÜŞÜNÜLEN MODÜLLERİ * SEKTÖRÜN İHTİYACI, OKULUN ATÖLYE VE ÖĞRETMEN DURUMUNA GÖRE SEÇEBİLİR.

17 11.SINIFTA WEB TASARIMI VE PROGRAMLAMA DERSİNİN MODÜLLERİ
Öğrencinin gelişim yeterliliği göz önüne alınarak çizelgeden seçilecektir.

18 BU DERSE AİT ÖRNEK SÜRE HESAPLAMASI ŞÖYLEDİR.
40*10 (seçilen modül sayısı) = 400 saat Bir eğitim öğretim yılı 36 hafta olduğundan 400 / 36 = saat. =320 saat. 320 / 36 = 8.88 saat NOT: 40 AB standartlarına göre bir modül eğitimi için gerekli olan ders saati olarak öğrenme süresidir.

19 SEKTÖR İHTİYAÇLARI GÖZ ÖNÜNE ALINARAK BU DERSLERE AİT TÜM MODÜLLER SEÇİLMİŞTİR.

20 TOPLAM 24 saat SONUÇ OLARAK:
11.SINIFTA TOPLAM 24 saat DAL dersi olmalıdır. - Web Tasarımı ve Prog. 12 saat (10 modül) - Grafik ve Animasyon 5 saat (4 modül) - Ağ Temelleri 4 saat (5 modül) - Açık Kaynak İşl.Sist. 3 saat (3 modül) TOPLAM 24 saat

21 12 .SINIF DERS SEÇİMİNE GELELİM..
İŞLETMELERDE BECERİ EĞİTİMİ 24 SAAT OLARAK KABUL EDİLECEKTİR...

22

23 12. sınıfta toplam 29 saat dal dersimiz var.
Bunun 24 saati İşletmelerde Beceri Eğitimi olarak planlanmıştır. İşletmelerde beceri eğitiminin modülleri ilgili dal için yeterliliklerin gerektirdiği biçimde daha önce alınmış veya alınması gereken modüllerden oluşacaktır. 12 sınıfta toplam 29 saat olan dal dersinden = 5 saatlik ders karşılığında yıldızlı ders olan İnternet Programcılığı dersinin modülleri seçilecektir.

24 İNTERNET PROGRAMCILIĞI DERSİ

25 TOPLAM 29 saat SONUÇ OLARAK:
12.SINIFTA TOPLAM 29 saat DAL dersi olmalıdır. - İnternet Programcılığı dersi 5 saat (5 modül) - İşletmelerde Beceri Eğitimi 24 saat (yaklaşık 20 modül) TOPLAM saat

26 TEŞEKKÜR EDERİZ


"MODÜLER SİSTEMDE HAFTALIK DERS ÇİZELGESİNİN KULLANIMI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları