Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HAZIR GIDALARIN ZARARLARI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HAZIR GIDALARIN ZARARLARI"— Sunum transkripti:

1 HAZIR GIDALARIN ZARARLARI
Zeliha CEYLAN Tıbbi Laboratuvar Teknikleri

2 Amaç ve Hedefler Amaç: Katılımcıların hazır gıdanın zararları hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak. Hedefler: Bu sunumun sonunda katılımcılar Katkı maddesi nedir bilmeli Hazır gıdanın zararları hakkında bilgi sahibi olmalı

3 Hazır Gıda nedir? Paketli olarak satılan gıdanın uzun süre dayanmasını sağlayan katkı maddeleri gıda boyaları kimyasallar içeren yiyeceklerdir

4 Katkı Maddesi Nedir???? “Normal koşullarda tek başına tüketilmeyen ve besleyici değeri olmayan, besinin üretilmesi, işlenmesi, hazırlanması, ambalajlanması, taşınması, depolanması sırasında teknolojik amaçla ya da beklenen sonucu elde etmek için ürüne doğrudan ya da dolaylı olarak katılan maddelerdir”.

5 %

6 % 100 DOĞAL DEMİŞLERDİ????? içindekiler: Su,
şeker (fruktoz şurubu/sakkaroz), asitliği düzenleyici (limon suyu konsantresi), Meyve oranı en az % 40'tır. E330:sitrik asit midenin ph dengesini bozar

7 Hazır Gıdaların Sağlığımıza Etkileri
Hazır gıdalar, en fazla kanser riski taşıdığı için eleştirilmektedir. İçlerindeki bazı katkı maddelerinin, gıda boyalarının ve dayanıklılığı artıcı kimyasalların kanserojen özellikte olduğu, özellikle çocuklar üzerinde daha da fazla olumsuz etkileri olduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır.

8

9 ? ? ? ? ? Son yıllarda kanser vakaları neden devamlı artış göstermiştir? Eğer bir ebeveyn olsaydınız çocuğunuzun kanserojen madde almasını ister miydiniz? Peki memleketimiz taze gıdalarla dolu iken neden kolaycılığı seçiyoruz?

10 Hazır Gıdaların Sebep Olduğu Hastalıklar
Prof. Dr. Sebahattin Ateşal; cipslerin içerdikleri yağların damar sertleştirici özelliklere sahip olduklarını, bunun damar tıkanıklarına yol açtığını ve kalbi besleyen damarların olumsuz etkilenerek kalp krizlerinin ortaya çıktığını belirtmiştir.

11 Hiperaktif Çocukları Destekleme Grubu bazı gıda katkı maddelerinin (rafine şekerler, beyaz un, sakız, çikolata..vb.)hiperaktif davranışları arttırdığını savunmaktadır.

12 Uzmanlar; meyve suları gibi bazı hazır gıdalardaki E sayılı maddelerin çocukların vücutlarında kaşıntı, yüzde döküntü, dikkat eksikliği gibi zararlı etkiler gösterdiğini belirtiyorlar.

13 Fast Food Yiyeceklerin Zararları…
Zihin Sağlığı Vakfı’nın araştırmasına göre yararlı yağların,vitaminlerin ve minerallerin eksik alınmasıyla Fast Food tarzı beslenme; depresyon, Alzheimer ve şizofreniye neden oluyor.

14 Sağlığımız için mümkün olduğunca doğal, katkı maddesi içermeyen gıdaları tercih edelim. Unutmayalım ki sağlam kafa sağlam vücutta bulunur…

15


"HAZIR GIDALARIN ZARARLARI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları