Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Recep KILIÇARSLAN PSİKOLOJİK DANIŞMAN

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Recep KILIÇARSLAN PSİKOLOJİK DANIŞMAN"— Sunum transkripti:

1 Recep KILIÇARSLAN PSİKOLOJİK DANIŞMAN
YÖK DENKLİK SİSTEMİ Recep KILIÇARSLAN PSİKOLOJİK DANIŞMAN

2

3

4

5 Bologna Süreci nedir? Pek çok uluslararası kuruluşun işbirliği ile Türkiye’nin de dahil olduğu 47 üye ülke tarafından oluşturulan süreçte Avrupa Yükseköğretim Alanı içerisinde yer alan ülke vatandaşları, yükseköğrenim görmek ya da çalışmak amaçları ile Avrupa’da kolayca dolaşabileceklerdir

6 TANIMA Fiziki Yapısı Kadro Yapısı
Yurtdışında gideceğiniz üniversitenin Fiziki Yapısı Kadro Yapısı Eğitim Uygulamaları gibi kriterler incelenerek eğitim kurumunun üniversite vasfı taşıyıp taşımadığına karar verilir. Bir diploma için denklik başvurusu yapabilmeniz için öncelikle diplomayı aldığınız üniversitenin YÖK tarafından tanınıyor olması gerekir

7 DENKLİK Yurt dışında alınan eğitimle Türkiye’de aynı bölümün zorunlu dersleri, içerik ve yoğunluklarıyla uyumlu olması aranır. Bu uyum ve uygunluk varsa aldığınız diplomaya denklik verilir. Bu uyumun olmaması durumunda ise, eksik görülen dersleri Türkiye’de bir üniversitede almanız ya da denklik sınavına girmeniz istenebilir. Denklik sınavında 100 üzerinden 50 puanı almanız durumunda diplomanıza denklik verilir.

8 Denklik Başvurusu Denklik İşlemleri ve Başvuru Sorgulama 444 8 965
Adres: Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı – Bilkent / ANKARA E-posta:

9

10 DENKLİK ÖNEMLİ DEĞİLSE
Türkiye’de özel sektörde, ya da diplomanızı yurtdışında tanıyan ülkelerde yoluma devam edeceğim diyorsanız sadece lise diplomanızla Amerika, İngiltere, Kanada, Avustralya, Polonya ve Macaristan’da çok sayıda bölüme kaydolabilirsiniz.

11 DENKLİK ÖNEMLİ İSE A) Dünyada En İyi 500 Üniversitede Eğitim Alacaklar
B ) İlk 500’ün Dışındaki Diğer Üniversitelerde Eğitim Alacaklar Yurtdışında eğitime başladığınız yıl, ilk 500’ün dışında bir üniversitede eğitim alacaksanız, YÖK’ün tanıdığı bir üniversitede, eğitim alacağınız bölüme göre denklik ön koşullarını yerine getirmeniz gerekiyor TIP Doktorluğu Okuyacaklar için Denklik Ön Koşulu YGS ve LYS ye girmiş ve Tıp Doktorluğu alanındaki sıralamada ilk 40 bin içinde yer almış olmanız gerekiyor.

12 DENKLİK ÖNEMLİ İSE TIP Doktorluğu Okuyacaklar için Denklik Ön Koşulu YGS ve LYS ye girmiş ve Tıp Doktorluğu alanındaki sıralamada ilk 40 bin içinde yer almış olmanız gerekiyor. HUKUK Okuyacaklar için Denklik Ön Koşulu 1. sınıfa başlayacağınız yıl, YGS ve LYS’ye girmiş ve Hukuk alanındaki sıralamada ilk 150 bin içinde yer almış olmanız gerekiyor. Mimarlık Okuyacaklar için Denklik Ön Koşulu YGS ve LYS’ye girmiş ve Mimarlık alanındaki sıralamada ilk 200 bin içinde yer almış olmanız gerekiyor.

13 DENKLİK ÖNEMLİ İSE Mühendislik Okuyacaklar için Denklik Ön Koşulu YGS ve LYS’ye girmiş ve Mühendislik alanındaki sıralamada ilk 240 bin içinde yer almış olmanız gerekiyor. Diğer Bölümlerde Okuyacaklar İçin Denklik Ön Koşulu 1. sınıfa başlayacağınız yıl, ÖSYM tarafından yapılan YGS ve LYS’ye girmiş ve Türkiye’deki yükseköğretim kurumları bünyesindeki programlara yerleşen en son öğrencinin almış olduğu puanı almış olmanız gerekiyor. Dolayısı ile puanınız o yıl Türkiye’de herhangi bir bölümde eğitim almanıza olanak tanıyorsa, yurtdışında da okuyabileceksiniz.

14 DENKLİK ÖNEMLİ İSE ÖSYS Kılavuzunda Yer Almayan Alanlarda Okuyacaklar İçin Denklik Ön Koşulu – ÖSYS Kılavuzunda yer almayan alanlarda eğitim alacaksanız, ön lisans programları için herhangi bir puan türünde en az 150, lisans programları için herhangi bir puan türünde en az 180 puan almanız gerekiyor.

15 Yurt Dışı Üniversite Eğitimde Dikkat Edilecek Hususlar
Akademik Eş Değerlilik Bütçe Eş Değerliliği Okulun Yeri Yabancı Öğrenciye Sunduğu Olanaklar İklim Koşulları

16 Başvuru Süreci Şartlı Kabul Mektubu
Akademik başarı ( SAT, GMAT, GRE, TOEFL) Yabancı Dil yeterliliği

17 Meslek Seçim Süreci ve Aile
Recep KILIÇARSLAN PSİKOLOJİK DANIŞMAN


"Recep KILIÇARSLAN PSİKOLOJİK DANIŞMAN" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları