Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BİRAZ SONRA İZLEYECEĞİNİZ GÖSTERİ İÇERİĞİNİ YAZAN KİŞİ KADAR SİZİN DE YÜREĞİNİZİ ACITIYORSA; LÜTFEN TÜM TANIDIKLARINIZA GÖNDEREREK, VARLIĞIMIZIN GÖSTERGESİ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BİRAZ SONRA İZLEYECEĞİNİZ GÖSTERİ İÇERİĞİNİ YAZAN KİŞİ KADAR SİZİN DE YÜREĞİNİZİ ACITIYORSA; LÜTFEN TÜM TANIDIKLARINIZA GÖNDEREREK, VARLIĞIMIZIN GÖSTERGESİ."— Sunum transkripti:

1

2 BİRAZ SONRA İZLEYECEĞİNİZ GÖSTERİ İÇERİĞİNİ YAZAN KİŞİ KADAR SİZİN DE YÜREĞİNİZİ ACITIYORSA; LÜTFEN TÜM TANIDIKLARINIZA GÖNDEREREK, VARLIĞIMIZIN GÖSTERGESİ DİLİMİZ TÜRKÇE’MİZ İÇİN SİZ DE BİR KATKIDA BULUNUNUZ.

3 ARIYORUM Karaman oğlu Mehmet Beyi arıyorum. Göreniniz, bileniniz, duyanınız var mı? Bir ferman yayımlamıştı; Bu günden sonra divanda, dergahta, bergahta, mecliste, meydanda, Türkçe’den başka dil konuşulmaya diye, Hatırlayanınız var mı? Dolanın yurdun dört bir yanını, Çarşıyı, pazarı,köyü,şehri Fermana uyanınız var mı?

4 Nutkum tutuldu, şaşırdım,merak ettim, Dolandığınız yerlerdeki Türkçe olmayan isimlere, Gördüklerine, duyduklarına üzüleniniz var mı? Tanıtımın; demo, sunucunun; spiker, Gösteri adamının; showman, radyo sunucusunun; discjokey, Hanım ağanın; first lady olduğuna şaşıranınız var mı? Dükkanın; store, bakkalın; market, torbasının; poşet, Mağazanın; süper, hiper, gros market, Ucuzluğun; damping olduğuna kananınız var mı? İlan tahtasının; billboard, sayı tabelasının; skorboard, Bilgi akışının; brifing, bildirgenin; deklarasyon, Merakın, uğraşın; hobby olduğuna güleniniz var mı?

5 Bırakın eli, özün bile seyrek uğradığı, Beldelerin girişinde; WELLCOME, Çıkışında GOOD-BYE okuyanınız var mı? Korumanın, muhafızın; body-guard, Sanat ve meslek pirlerinin; duayen, İtibarın, saygınlığın; prestij olduğunu bileniniz var mı? Seki’nin,alanın; platform, merkezin; center, Büyüğün; mega, küçüğün; mikro, sonun; final, Özlemin, hasretin; nostalji olduğunu öğreneniniz var mı? İş hanımızı; plaza, bedestenimizi; galleria, Sergi yerlerimizi; center room, show room, Büyük şehirlerimizi; mega kent diye gezeniniz var mı?

6 Yol üstü lokantamızın; fast-food, Yemek çeşitlerimizin; mönü olduğu yerlerde, Hesabını, adisyon diye ödeyeniniz var mı? İki katlı evinizi dubleks, üç katlı komşu evini tripleks, Köşklerimizi villa, eşiğimizi antre, Bahçe çiçeklerini flora diye koklayanınız var mı? Sevimlinin sempatik, sevimsizin antipatik, Vurguncunun spekülatör, eşkiyanın mafya, Desteğe, bilemediniz koltuk çıkmağa Sponsorluk diyeniniz var mı?

7 Mesireyi, kır gezintisini picnic, Bilgisayarı computer, hava yastığını air-bag, Pekalayı, olur’u okey diye söyleyeniniz var mı? Çarpıcı, önemli haberler flash haber, Yaşa, varol sevinçleri oley Yıldızları star diye seyredeniniz var mı? Vırvırık dağının tepesindeki köyde, Cafe-show levhasının altında, Acının da acısı, neskaaaave içeniniz var mı? Toprağımızı, bayrağımızı, inancımızı çaldırmayalım derken, Dilimizin çalındığını, talan edildiğini, Özün, el diline özendiğine içi yananınız var mı?

8 Masallarımızı, tekerlemelerimizi, Şarkılarımızı, türkülerimizi, ninnilerimizi kaybettik. Türkçe’miz elden gidiyor, dizini döveniniz var mı? Karaman oğlu Mehmet Bey’i arıyorum, Göreniniz, bileniniz, duyanınız var mı? Bir ferman yayınlamıştı... Hayal meyal hatırlayıp da sahip çıkanınız var mı?

9


"BİRAZ SONRA İZLEYECEĞİNİZ GÖSTERİ İÇERİĞİNİ YAZAN KİŞİ KADAR SİZİN DE YÜREĞİNİZİ ACITIYORSA; LÜTFEN TÜM TANIDIKLARINIZA GÖNDEREREK, VARLIĞIMIZIN GÖSTERGESİ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları