Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Bilgisayar Programlama

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Bilgisayar Programlama"— Sunum transkripti:

1 Bilgisayar Programlama
Yrd.Doç.Dr. Cengiz TEPE

2 Neden elektrik-elektronik müh. Bölümünü tercih ettiniz?

3 Bilgisayar programlamada kendinize örnek aldığınız kişi?

4 “ALGORİTMA” nedir? ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

5 “ALGORİTMA” nedir? “ALGORİTMA” Algoritma bir sorunun çözümü için izlenecek yolun tanımıdır.

6 Örnek bir Algoritma Örneğimiz bir mühendislik öğrencisinin evden çıkıp üniversiteye giderken izleyeceği yolu ve bölüme girişinde ilk yapacaklarını tanımlamaktadır.

7 Durakta gideceğin yöndeki otobüsü bekle
Örnek bir Algoritma Örneğimiz bir öğrencinin evden çıkıp üniversiteye giderken izleyeceği yolu ve bölüme girişinde ilk yapacaklarını tanımlamaktadır. Çözüm 1: Evden dışarıya çık Otobüs durağına yürü Durakta gideceğin yöndeki otobüsü bekle Otobüsün geldiğinde otobüse bin Biletini bilet kumbarasına at İneceğin yere yakınlaştığında arkaya yürü İneceğini belirten ikaz lambasına bas Otobüs durunca in Fakülteye doğru yürü İş yeri giriş kapısından içeriye gir Bölüm arkadaşlarınla selamlaş Yerine otur Kitap, defter ve kalemini hazırla Dersin hocasını bekle

8 “Algoritmaya” adını veren kimdir?

9

10 OMÜEEM108

11 Örnek bir Algoritma daha
Örneğimiz bir telefon ile arama ve konuşma işlevinin nasıl yapılacağını tanımlamaktadır.

12

13

14

15 Bölme işlemini toplama ve çıkarma kullanarak yapan akış diyagramı

16 Örnekler Örnek-1. Klavyeden girilen 3 sayının aritmetik ortalamasını bulan programın algoritma ve akış şemasını yazın.

17 Örnek2: Aşağıda verilen algoritmanın akış şemasını çizin ve programı izleyerek ne iş yaptığını belirtin? BAŞLA Sayi1=15 Sayi2=30 Yaz Sayi1, Sayi2 Gecici=Sayi1 Sayi1=Sayi2 Sayi2=Gecici

18

19

20

21

22 Arduino Kitaplar 1- Facebook grubuna kitapların pdf lerini yükleyeceğim. 2- Kütüphanemizde Arduino kitapları var. Aynı zamanda elektronik kitaplarda var.

23

24

25

26


"Bilgisayar Programlama" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları