Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TÜRKİYE İŞ KURUMU DENİZLİ İL MÜDÜRLÜĞÜ E-İSTİHDAM TANITIM PROGRAMI-2008.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TÜRKİYE İŞ KURUMU DENİZLİ İL MÜDÜRLÜĞÜ E-İSTİHDAM TANITIM PROGRAMI-2008."— Sunum transkripti:

1 TÜRKİYE İŞ KURUMU DENİZLİ İL MÜDÜRLÜĞÜ E-İSTİHDAM TANITIM PROGRAMI-2008

2 MUHASEBECİLERİMİZ, BAKMIŞ OLDUKLARI İŞYERLERİNİN İŞLEMLERİNİ TEK BİR ŞİFRE İLE YAPABİLMELERİ İÇİN; ÖNCELİKLE KURUMUMUZDA KAYDI YOKSA KENDİ MUHASEBE BÜROLARINI KAYIT ALTINA ALACAKLAR VE BU KAYIT TAMAMLANDIĞINDA HEM İŞYERLERİNİ, HEMDE BU SAYFADA TÜZEL KİŞİ YETKİLİSİ BİLGİLERİNİ GİRDİKLERİNDEN, KENDİ KİŞİSEL(İŞ ARAYAN) KAYITLARINI DA YAPMIŞ OLACAKLARDIR.(İŞYERİ KAYIT İŞLEM BASAMAKLARI SUNUMUN DEVAMINDA YER ALMAKTADIR.) DAHA SONRA AYNI ŞEKİLDE MUHASEBESİNİ TUTTUKLARI İŞYERLERİNİN KAYITLARINI YAPACAKLARDIR. ANCAK BURADA “İŞVEREN YETKİLİSİ” OLARAK, İŞYERİ SAHİBİNİ VEYA İŞYERİNİN KANUNİ TEMSİLCİSİNİN BİLGİLERİNİ GİRECEKLERDİR. MUHASEBECİLERİMİZİN BAKMIŞ OLDUKLARI İŞYERLERİNİN İŞLEMLERİNİ YAPABİLMESİ İÇİN KENDİLERİNE AYRIYETEN TARAFIMIZDAN YETKİ VERİLECEKTİR. BUNUN İÇİN MUHASEBECİLERİMİZİN BAKMIŞ OLDUKLARI BÜTÜN İŞYERLERİNİN UNVANLARINI VE KARŞISINA BU İŞYERLERİNİN YETKİSİNİ KULLANACAK TEK BİR MUHASEBECİ ARKADAŞIN AD-SOYAD VE T.C. KİMLİK NO BİLGİLERİNİ YAZARAK TARAFIMIZA E-POSTA VEYA FAKS YOLUYLA GÖNDERMESİ GEREKMEKTEDİR.

3 KURUMUMUZA KAYITLI OLMAYAN İŞYERİNİN E-İSTİHDAM VE İŞKUR ÜYELİĞİNİ YAPABİLMESİ İÇİN İZLEMESİ GEREKEN İŞLEM BASAMAKLARI

4 www.iskur.gov.trwww.iskur.gov.tr ANA SAYFASINA GİRİLEREK AŞAĞIDAKİ İŞLEM BASAMAKLARI SIRASIYLA GERÇEKLEŞTİRRİLECEKTİR. 1- “İŞVEREN ÜYE OL.” www.iskur.gov.tr

5 2- “Okudum kabul ediyorum” İleri

6 3- İşyeri bilgileri girilecek.(Aynı tüzel kişiliğe sahip farklı SGK noları olsa da tek bir merkez işyeri üzerinden giriş yapılacak, Şube merkez üzerinden değerlendirilecek ve herhangi bir işlem yapılmayacaktır. Vergi Kimlik Numarası olarak yetki verilecek kişinin kimlik numarası girilecek.)

7 4- Sayfanın devamında Tüzel Kişi(İşyeri) Yetkilisi bilgileri girilecek. Tüzel kişi yetkilisi(işyeri sahibi) TC kimlik numarası, adı-soyadı yazılıp Bilgileri Getir butonu tıklanacak.

8 5- Eğer yetki verilecek kişi sistemde kayıtlı değilse; adres, telefon ve şifre bilgileri kutucukları açılacak ve doldurulacaktır. Şifre en az 6 karakter olmalı ve tercih edilen iletişim bilgisi olarak cep telefonu seçilmelidir.( Cep telefonuna daha sonra kullanacağınız İŞKUR ve onay numarası geleceğinden muhasebeci arkadaşın cep telefon numarasının yazılması faydalı olacaktır.)

9 6- Yetki verilecek kişi sistemimizde daha önceden kayıtlı ise sadece şifre kutucuğu açılacak ve daha önce kullandığı şifre aynen girilecektir. Aynı şifre girilmediği takdirde başvuruyu sistem kabul etmeyecektir.

10 7- İşyeri kaydınızın başarıyla tamamlandığını gösteren uyarı yazısından sonra Denizli İl Müdürlüğü’nde görevli sorumlu personel tarafından kaydınız onaylanacak ve hemen ardından iletişim olarak tercih ettiğiniz cep telefonunuza İşyerinizin İşkur numarası ve yetkili olarak girilen kişinin hesabını etkinleştirmesi için onay numarası gelecektir. (onay ve yetkilendirme işlemi tarafımızdan yapılacağından onay numarası dikkate alınmayacak, fakat işkur numarası ve kendi oluşturduğunuz sifreniz ileride sisteme girerken kullanacağınızdan unutulmayacaktır.) 2 gün içerisinde İşkur numaranızın ulaşmaması halinde lütfen sunumun sonunda adı ve iletişim bilgileri belirtilen sorumlu personellerle irtibata geçiniz.

11 İşyeri adına Sisteme Giriş www.iskur.gov.tr ana sayfanın sağ-üst kısmında yer alan “İşveren Girişi” açıldığında ortaya çıkan birinci kutucuğa yetkili olarak belirlenen kişinin T.C. Kimlik Numarası, ikinci kutucuğa yetkili kişinin kendi oluşturduğu en az 6 karakterli şifre, üçüncü kutucuğa sistem tarafından gönderilen İŞKUR numarası girilecektir. İşyeri adına Sisteme Giriş www.iskur.gov.tr ana sayfanın sağ-üst kısmında yer alan “İşveren Girişi” açıldığında ortaya çıkan birinci kutucuğa yetkili olarak belirlenen kişinin T.C. Kimlik Numarası, ikinci kutucuğa yetkili kişinin kendi oluşturduğu en az 6 karakterli şifre, üçüncü kutucuğa sistem tarafından gönderilen İŞKUR numarası girilecektir.

12 Yukarıdaki işlem basamaklarını sırasıyla gerçekleştirdikten sonra İşyeri adına sistemi kullanma yetkiniz tanımlanmış olacaktır. *İlk olarak işyerinizin 1-9 kişi çalışan işyeri ise bir kereye mahsus, 10+ çalışan işyeri ise takip eden ayın sonuna kadar Aylık İşgücü Çizelgesinin girilmesi gerekmektedir. Sistemde işyeri kaydınız ve yetkiniz tanımlandıktan sonra İşten Ayrılma Bildirgesi, Aylık İşgücü Çizelgesi girişleri ve eleman taleplerinizi sistem üzerinden gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Müşterilerimize kaliteli, hızlı hizmet sunma ve görevlerimizi etkin bir şekilde yerine getirme isteğimizin sizlerce de takdir edileceği inancımızla, gerekli desteğinizi talep eder, yeni yılınızı kutlar, işlerinizde başarılar dileriz. Saygılarımızla... Ahmet CANIMOVA İŞKUR Denizli İl Müdürü Ayrıntılı Bilgi İçin; Mehmet YILMAZ / Murat ÖZCAN İşgücü Piyasası Servisi e-mail; mehmet.yilmaz@iskur.gov.tr ; m.ozcan@iskur.gov.trmehmet.yilmaz@iskur.gov.tr Tel: (258) 268 00 37 / Fax: (258) 268 15 83 denizli@iskur.gov.tr


"TÜRKİYE İŞ KURUMU DENİZLİ İL MÜDÜRLÜĞÜ E-İSTİHDAM TANITIM PROGRAMI-2008." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları