Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SU DÖNGÜSÜ HÜSEYİN KANBER MARMARA COĞRAFYA ÖĞRETMENLİĞİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SU DÖNGÜSÜ HÜSEYİN KANBER MARMARA COĞRAFYA ÖĞRETMENLİĞİ"— Sunum transkripti:

1 SU DÖNGÜSÜ HÜSEYİN KANBER MARMARA COĞRAFYA ÖĞRETMENLİĞİ

2 Su, yaşam kaynağıdır. Bütün canlıların ağırlıklarının önemli bir kısmını su oluşturur. Su döngüsü suyun deniz ve okyanuslar, atmosfer ve yeryüzü arasındaki dolaşımıdır. Yeryüzündeki su kaynaklarının artmaz veya eksilmezliğini ifade eden bir terimdir ve bir başlangıç veya sonu yoktur.

3 Su döngüsü, yağış, buharlaşma, yoğunlaşma, yerüstü ve yeraltı akışları
Yeryüzündeki su kaynaklarını okyanuslar, denizler, göller ve yeraltı suları oluşturur.  Su döngüsü, yağış, buharlaşma, yoğunlaşma, yerüstü ve yeraltı akışları olmak üzere temel aşamaları içerir.

4

5 Su, güneş enerjisinin suyu ısıtmasıyla denizlerden, okyanuslardan, nehir ve göllerden ve bitkilerin yüzeyinden terleme yoluyla atmosfere su buharı olarak çıkar. Su buharı burada yoğunlaşarak bulutları oluşturur. Bu bulutlar rüzgarın yani basıncın etkisiyle karaya yönelir. (deniz üzerine de yönelebilir). Bulutları oluşturan su buharı; yağmur, kar, dolu gibi yağış biçimleriyle yeniden yeryüzüne döner. Bu suyun bir miktarı yer altı sularına karışır ve akış sayesinde denizlere geri döner ya da yeraltında birikir, bir miktarı akarsular ile denizlere geri döner. Daha büyük kısmı, göl ve deniz gibi kaynaklarda birikir. Kaynağına geri dönen su sürekli bir döngü içine girer.

6 DOLAYLI YOLDAN: Su döngüsünün sonuçlarından biri ekstrem şekilde ya da insan müdahalesi ile felaketlere yol açabilmesidir.


"SU DÖNGÜSÜ HÜSEYİN KANBER MARMARA COĞRAFYA ÖĞRETMENLİĞİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları