Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SİZCE KÜLTÜRÜ OLMAYAN TOPLULUK VEYA MİLLET VAR MI ?

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SİZCE KÜLTÜRÜ OLMAYAN TOPLULUK VEYA MİLLET VAR MI ?"— Sunum transkripti:

1 SİZCE KÜLTÜRÜ OLMAYAN TOPLULUK VEYA MİLLET VAR MI ?

2 Sosyal Bilgiler Geleneksel Tiyatrosu İlişkisi
Toplumların kültürel ögeleri geçmişleri ve karakterleri hakkında bilgi verebilir. Toplumların yaşayışları, alışkanlıkları hakkında en çok bilgiyi gelenek ve göreneklerinden elde edebiliriz.

3 Sosyal Bilgilerde Geleneksel Tiyatrosu
Kültür kuşaktan kuşağa iletilir. Gençleri milletin ortak kültürel değerleriyle hazırlamak için geleneksel Türk tiyatro türleri kullanılabilir. Sosyal bilgiler dersinde de öğrencilere halk kültürü sevdirecek uygulamalar yapılabilir.

4 Karagöz Ve Sosyal Bilgiler
Kazanımlar 5.3.2.Yaşadığı bölgede görülen iklimin, insan faaliyetlerine etkisini, günlük yaşantıdan örnekler vererek açıklar Dünyanın farklı doğal ortamlarındaki insan yaşantılarından yola çıkarak, iklim özellikleri hakkında çıkarımlarda bulunur. Haritalardan ve görsel materyallerden yararlanarak Türkiye’de görülen iklim türlerinin özellikleri hakkında çıkarımlarda bulunur. Haritalardan ve görsel materyallerden yararlanarak Türkiye’deki iklim tiplerinin dağılışında, konum ve yeryüzü şekillerinin rolünü açıklar.

5 Karagöz Ve Sosyal Bilgiler
İletişimi, olumlu olumsuz etkileyen tutum ve davranışları fark ederek kendi tutum ve davranışlarıyla karşılaştırır. 7.1.2 İnsanlar arasında kurulan olumlu ilişkilerde iletişimin önemini fark eder.

6 Karagöz Ve Sosyal Bilgiler
PARAYI KİM BULDU Karagöz iş bulur. Yedi gün çalışır ve ilk haftalığını alır. Akşamüstü evine dönerken haftalığını kaybeder. Geldiği yoldan geriye döner ve düşürdüğü paralarını aramaya başlar. Diğer yandan da söylenmektedir: " Paracıklarım, paracıklarım, gitti paracıklarım. Keşke paralarım cebimde dursaydı da ben kaybolsaydım. " Aynı saatte evine dönmekte olan Hacivat Karagöz'le karşılaşır. Hacivat: " Hayrola Karagözüm, yanımdan geçersin beni görmezsin. Paracıklarım dersin. Para mı kaybettin? " Karagöz: " Hiç sorma Hacivat. Haftalık almıştım, onu kaybettim. " Hacivat: " Bir gören, bir bulan yok mu? " Karagöz: " Dört gören, beş bulan var. Canımı sıkma, canını yakarım. "  Hacivat: " Aman Karagözüm kızma. Para kaybedince ararsın bulamazsan, kadıya gidersin. "  Karagöz: " Hı. " Hacivat: " Para kaybettin, aradın bulamadın, ne yaparsın? Kadıya gidersin. " Karagöz: " Demek paramı kadı bulmuş. "  Hacivat: " Kadının para falan bulduğu yok. Parayı bulan kadıya bırakır. Kaybeden kadıya gider. Para kadıdaysa parasını alır. "  Karagöz: " Ya para kadıda yoksa. "

7 Meddah Ve Sosyal Bilgiler
Tarihte Türklerin yaygın olarak oynadığı oyunlardan günümüzde de devam edenlere örnek verir. Kültür ögelerinin geçmişten bugüne değişerek taşındığına ilişkin yakın çevresinden kanıtlar gösterir. 4.6.2Ön bilgi ve yaşantısını kullanarak çevresindeki belli başlı sosyal problemler ya da ihtiyaçlarla grup, kurum ve sosyal örgütleri ilişkilendirir.

8 MEDDAH ÖRNEĞİ

9 Köy Seyirlik ve Sosyal Bilgiler
Ailesi ve çevresindeki millî kültürü yansıtan ögeleri fark eder. Okulunda ve yakın çevresinde katılacağı sosyal ve eğitsel etkinliklere karar verir. Okul yaşamında gerekli gördüğü eğitsel- sosyal etkinlikler önerir.

10 Köy Seyirlik Örnek(Kirpi Oyunu)

11 Köy Seyirlik Örneği(Halat Çekme)


"SİZCE KÜLTÜRÜ OLMAYAN TOPLULUK VEYA MİLLET VAR MI ?" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları