Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Çevremizdeki Canlılar

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Çevremizdeki Canlılar"— Sunum transkripti:

1 Çevremizdeki Canlılar

2 VARLIKLAR Yaşadığımız yerde birçok varlık karşımıza çıkmaktadır. Bu varlıklar iki gruba ayrılır: Canlı Varlıklar 2. Cansız Varlıklar

3 Canlı Varlıklar Organize olabilen ve bu sayede devamını sağlayabilen varlıklardır. Canlı varlıklar üç gruba ayrılır. Bunlar: İnsanlar Hayvanlar 3. Bitkiler Cansız Varlıklar: Doğma, büyüme, üreme ve ölme faaliyetlerini göstermeyen varlıklardır. Ancak canlı varlıklarla doğayı meydana getiren varlıklardır.

4 Canlı ve Cansız Varlıklar Arasındaki Benzerlikler
Boşlukta yer kaplarlar. 2. Hacimleri vardır. 3. Kütleleri vardır. Belli şekil ve büyüklükleri vardır. Cansız varlıkların doğma, büyüme, üreme ve ölme özellikleri yoktur.

5 BİTKİLER Bulunduğu yeri kökleri ile tutup gelişen, döl veren ve hayatını tamamladıktan sonra kuruyarak varlığı sona eren ot, ağaç gibi canlılara bitkiler denir. Bitkilerin büyüyüp gelişmesi için suya, madensel maddelere, havaya, güneş ve ışığa ihtiyaçları vardır.

6 HAYVANLAR Duygu ve hareket yeteneği olan içgüdüleriyle hareket eden varlıklardır. Hayvanlar iki gruba ayrılırlar. Omurgalı Hayvanlar Omurgasız Havanlar Omurgalı hayvanların vücutlarının sırt tarafında bir sinir kadronu bulunur. İskelete bağlı kaslar hareket etmelerini sağlar.

7 Küstüm Çiçeği Küstüm çiçeğinin yapraklarında elinizi gezdirdiğinizde yaprakları kapanır. Çiçek sapı boynunu eğer. Birkaç dakika sonra geri eski haline döner.

8 Canlıların Ortak Özellikleri
1. Tüm canlılar hücrelerden oluşur. 2. Tüm canlılar hareket eder. İnsanlar ve hayvanlar yer değiştirme, bitkiler ışığa yönelme şeklinde hareket eder. 3.Tüm canlılar beslenirler. İnsanlar ve hayvanlar besinlerini dışarıdan alırlar Bitkiler ise kendi besinlerini kendileri üretirler.

9

10

11

12

13

14

15 DEĞERLENDİRME

16 1. Aşağıdakilerden hangisi bir hayvandır?
a)Kurt Küstüm Çiçeği c) Eskimo 2.Aşağıdakilerden hangisi bir bitkidir? Jaguar Lale Yastık

17 3. Aşağıdakilerden hangisi canlı varlıktır? a)Dolap b) Masa c) İnsan
4. Aşağıdakilerden hangisi bir cansız varlıktır? a)Kalem b) Lale c) Gül


"Çevremizdeki Canlılar" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları