Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

REHBERLİK SERVİSİ Kübra KARAKALE. “ REHBERLİK SERVİSİ ” NEDİR? Rehberlik servisinde öğrencilerimize çalışmalar ve etkinlikler yapılır. Öğrencilerin gelişim.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "REHBERLİK SERVİSİ Kübra KARAKALE. “ REHBERLİK SERVİSİ ” NEDİR? Rehberlik servisinde öğrencilerimize çalışmalar ve etkinlikler yapılır. Öğrencilerin gelişim."— Sunum transkripti:

1 REHBERLİK SERVİSİ Kübra KARAKALE

2 “ REHBERLİK SERVİSİ ” NEDİR? Rehberlik servisinde öğrencilerimize çalışmalar ve etkinlikler yapılır. Öğrencilerin gelişim dönemi ihtiyaçlarına uygun rehberlik programları uygulanır. Rehberlik programlarında öğrencilerin özgüvenlerini, temel sosyal becerilerini, sorun çözme becerilerini destekleyici bireysel görüşmeler yapılır. Rehberlik süreci içerisinde öğrenciler ve veliler gizlilik, güven ve kişilik haklarına saygı gösterilerek, istedikleri her konuda yargılanmadan ve koşulsuz kabul edilerek dinlenir.

3 ÖĞRENCİNİN BAŞARISINDA AİLENİN ROLÜ Çocuğun yaşamındaki en etkili çevre aile çevresidir. Çocuk yaşamındaki en etkili örnekleri ailesinden alır. Çocuğunuza bol bol öğüt vermek yerine, örnek davranışlar yapın. Anne baba olarak tüm davranışlarınızla örnek olun.

4 KİTAP OKUMA ALIŞKANLIĞI

5 BESLENME ALIŞKANLIĞI Kahvaltı yapmadan evden çıkmamasını sağlayın. Düzenli ve dengeli beslenmesini sağlayın.

6 TEMİZLİK ALIŞKANLIĞI

7 SORUMLULUK BİLİNCİ Çocuğunuzu iyi tanıyın. Çocuklardan yapamayacakları şeyler istemeyin. Çocuklarınızı başka çocukarla ve kardeşleriyle kıyaslamayın. Onu farklılıkları ile kabul edin.

8 Çocuklarınızı korkutmayın. Fazla baskı yapmayın. Şiddet uygulamayın. Gençlik çağının fırtınalı ve zor olduğunu göz önünde tutun.

9 DERS ÇALIŞMA ALIŞKANLIĞI Çocuğunuzun evde ders çalışmasını kontrol edin. Ancak sürekli “ders çalış” ikazında bulunmayın. Çocuğunuza uygun çalışma ortamını sağlayın.

10 GELECEK PLANLARI Çocuğunuzun hayal kurmasına izin verin. Hayallerini küçümsemeyin. Çocuğunuzun başarılı olabilmesi için siz de elinizden gelenin en iyisini yapın. En iyi okullarda okuması için siz de çabalayın.

11 Bu mu ? Yoksa bu mu ?

12 DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM


"REHBERLİK SERVİSİ Kübra KARAKALE. “ REHBERLİK SERVİSİ ” NEDİR? Rehberlik servisinde öğrencilerimize çalışmalar ve etkinlikler yapılır. Öğrencilerin gelişim." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları