Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ TURİZM VE OTELCİLİK YÜKSEK OKULU 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ AKADEMİK GENEL KURULU.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ TURİZM VE OTELCİLİK YÜKSEK OKULU 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ AKADEMİK GENEL KURULU."— Sunum transkripti:

1 KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ TURİZM VE OTELCİLİK YÜKSEK OKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ AKADEMİK GENEL KURULU

2 TOPLANTI GÜNDEMİ 1.Yüksekokul Eğitim-Öğretim Yılı Akademik Kadronun tanıtılması ve çeşitli İstatistik veriler Eğitim-Öğretim Yılı ve 2013 Yaz dönemi çalışmalarının değerlendirilmesi Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi hazırlıkları ve planlamasının incelenmesi

3 2012 YILINDA YENİLENEN MİSYON VE VİZYONUMUZ MİSYONUMUZ Türk Dünyası başta olmak üzere tüm dünyadaki turizm işletmelerine yönelik orta ve üst kademe yönetici adaylarını, uluslararası mesleki yeterlilik standartlarıyla donatılmış, Türklük bilincine ve evrensel kişiliğe sahip bireyler olarak yetiştirmektir. VİZYONUMUZ Turizm alanında eğitim veren kurumlar arasında mezun yeterlilikleri ile dünya çapında tanınan bir marka olmaktır.

4 TARİHÇE KTMÜ Turizm ve Otelcilik Yüksek Okulu, 2 yıllık Meslek Yüksekokulu olarak faaliyetlerine Öğretim Yılında başlamış, Öğretim Yılında ise 4 yıllık lisans eğitimi veren Turizm ve Otelcilik Yüksek Okulu’na dönüştürülmüştür.

5 YÜKSEKOKUL YÖNETİMİ Doç. Dr. Bilgehan GÜLCAN Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kutay OKTAY Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Gülmira SAMATOVA Müdür Yardımcısı Taalaybek CUMABAEV Yüksekokul Sekreteri

6 BÖLÜMLER ve ÖĞR.ELEMANLARI 1. TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ 1. Yrd. Doç. Dr. Kutay OKTAY (Bölüm Başkanı) 2. Doç. Dr. Bilgehan GÜLCAN 3.Yrd. Doç. Dr. Cüneyt TOKMAK 4. Öğr. Gör. Kımbat ASANOVA 5.Öğr. Gör. Narıngül MARGAZİYEVA 2. YİYECEK-İÇECEK İŞLETMECİLİĞİ 1. Öğr. Gör. Sapargül TURDUBEKOVA (Bölüm Başkanı) 2. Yrd. Doç. Dr. Cemal İNCE 3. Öğr. Gör. Gülmira SAMATOVA 4. Öğr. Gör. Dinara İSAKOVA 5. Öğr. Gör. Nadira TURGANBAYEVA 3. SEYAHAT İŞLETMECİLİĞİ VE TURİZM REHBERLİĞİ 1. Yrd. Doç. Dr. Fazıl ŞENOL (Bölüm Başkanı) 2. Öğr. Gör. Dr. Bakıt TURDUMAMBETOV 3. Öğr. Gör. Ernist CUMAGULOV 4. Öğr. Gör. Anipa SULAYMANKULOVA

7 YÜKSEKOKUL YÖNETİM KURULU Doç. Dr. Bilgehan GülcanBAŞKAN Prof. Dr. Cusup PİRİMBAEVÜYE Yrd.Doç. Dr. Kutay OKTAYÜYE Yrd. Doç. Dr. Fazıl ŞENOLÜYE Yrd. Doç. Dr. Cüneyt TOKMAKÜYE

8 GÜZ DÖNEMİ DERS YÜKLERİ

9 ÖĞRENCİ SAYILARI ( ) BÖLÜMLER MEVCUT ÖĞRENCİ SAYILARI HazırlıkLisans Genel Toplam KızErkekToplamKızErkekToplam SEYAHAT İŞLETMECİLİĞİ VE TURİZM REHBERLİĞİ TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ YİYECEK-İÇECEK İŞLETMECİLİĞİ TOPLAM

10 ÖĞRENCİ SAYILARI (Ekim 2013) ÜNİVERSİTE TOPLAM ÖĞRENCİ SAYISI 4569 YÜKSEKOKUL ÖĞRENCİ SAYISI 408 YÜKSEKOKUL / ÜNİVERSİTE (Toplam) % 9

11 ÖĞRETİM ELEMANI SAYILARI (Ekim 2013) ÜNİVERSİTE TAM ZAMANLI ÖĞRETİM ELEMANI SAYISI 390 YÜKSEKOKUL TAM ZAMANLI ÖĞRETİM ELEMANI SAYISI 14 YÜKSEKOKUL / ÜNİVERSİTE % 3,6

12 ÖĞRENCİ / ÖĞRETİM ELEMANI ORANLARI (Ekim 2013) ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİ / ÖĞRETİM ELEMANI YÜKSEKOKUL ÖĞRENCİ / ÖĞRETİM ELEMANI 29

13 MEZUN SAYILARI Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu olarak 285, Lisans eğitimi veren Yüksekokul olarak ise toplam 122 mezun verilmiştir

14 YÜKSEKOKULUMUZUN TERCİH EDİLME DURUMU ( 2013 ÖSYM İstatistikleri ) 1. Tercih2. Tercih 3. Tercih 4. Tercih5. TercihTOPLAM TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ SEYAHAT İŞL. VE TURİZM REHBERLİĞİ YİYECEK- İÇECEK İŞLETMECİLİĞİ Maliye 876 2İşletme 763 3İktisat Bilgisayar Müh 676

15 ÖĞRETİM ORTAMI VE FİZİKSEL KAPASİTE TEORİK DERSLER İÇİN DERSLİKLER VE KAPASİTE: Merkez bina 4. katta toplam öğrenci kapasiteli 4 adet derslik ve Sosyal Tesis Binası’nda toplam 80 öğrenci kapasiteli bir anfi ve 20 öğrenci kapasiteli bir sınıf.

16 ÖĞRETİM ORTAMI VE FİZİKSEL KAPASİTE UYGULAMALI DERSLER İÇİN ATÖLYELER VE KAPASİTELERİ: Servis Atölyesi (20 öğrenci) Bar Atölyesi (20 Öğrenci) Mutfak Atölyesi (15 öğrenci), Bilgisayar ve önbüro laboratuvarı (15 bilgisayar), Kat hizmetleri Odası (15 öğrenci), NOT: 2 adet mutfak atölyemiz yeni binamıza taşındığımızda faaliyete girecektir

17 ÖĞRETİM ORTAMI VE FİZİKSEL KAPASİTE 2012 yılında yapılan Sosyal Tesisler Binası içerisinde Yüksekokulumuza tahsis edilen; 1 adet servis atölyesi, 1 adet bar atölyesi Öğretim Yılında aktif olarak kullanılmaya başlanmıştır. Servis atölyesi ve barın Sosyal tesisler Binası’na taşınması ile Merkez Binada öğretim elemanları için yeni ofis odaları kullanıma başlanmıştır.

18 ÖĞRETİM YILI FAALİYETLERİ Bilimsel, Kültürel ve Sosyal Faaliyetler

19 Turizme Hoşgeldiniz Töreni

20 Kırgızistan’da Yiyecek İçecek İşletmeciliği Bölümlerinin Eğitim Standartlarının Hazırlanması Konulu Yuvarlak Masa Toplantısı

21 “ I. Turizmde Yenilikçi İş Fikri” Yarışması

22 Kırgızistan I. Lisans Öğrencileri Turizm Kongresi ve e-kitabı

23 “Turizm Korusu” İçin Ağaç Dikme Programı

24 TÜRKSOY-İSESCO-Kültür ve Turizm Bakanlığı ve KTMÜ İşbirliği ile “Orta Asya’da El Sanatkârlığının Kültür Endüstrisi ve Turizmin Gelişimindeki Önemi” Konulu Uluslararası Seminer

25 Mezuniyet Kutlaması 2013

26 Mezuniyet Yıllığı Mezuniyet Yıllığı Mezuniyet Yıllığı

27 ÖĞRETİM YILI FAALİYETLERİ Yüksekokulumuz Tarafından Üniversitemizin Temsil Edildiği Bilimsel ve Sektörel Faaliyetler

28 Kırgızistan Uluslararası İş Konseyi tarafından düzenlenen ve Cumhurbaşkanlığı konutundaki “Orta Asya Turizm Konferansı”na davetli katılım

29 “Kırgızistan Cumhuriyeti İhracatı Geliştirme Stratejisi 3. İstişare Toplantısı”na Davetli Katılım

30 Kırgızistan Turizm Eğitimi Standartları Geliştirme Çalışmalarına Katılım

31 Tourism.kg Web Portalının Tanıtım Çalışmasına Katılım

32 HORECA Dergisi Tarafından düzenlenen “Kırgızistan’da Restoran İşletmeciliğinde Güncel Konular” isimli konferansa katılım

33 Almata’da düzenlenen Uluslararası Girişimcilik Kongresi’ne katılım

34 Kitap1 Ulusal Bildiri1 Uluslar arası Bildiri3 Ulusal Makale 6 Uluslararası Makale3 Diğer hakemsiz makaleler 1 TOPLAM 15 SSCI için 1 adet çalışma gönderildi, 5 adet çalışma devam ediyor Akademik Yayınlar

35 ÖĞRETİM YILI FAALİYETLERİ Sektör ve Sivil Toplum Kuruluşları ile İlgili Faaliyetler

36 İsviçre Helvetas İşbirliği Derneği Proje Koordinatörlerinden ve Eğiticilerinden Yüksekokulumuza inceleme gezisi

37 Nuristan Gıda Firması’nın kalite ve lezzet testlerinin yüksekokulumuz atölyerinde yapılması

38 Sektör yöneticilerinin ve işletme sahiplerinin yüksekokulumuzda verdikleri seminerler (Toplam 12 adet sektörel seminer düzenlenmiştir)

39 Sektörle ortaklaşa kariyer günlerinin düzenlenmesi (Toplam 6 işletme ile kariyer günleri gerçekleştirilmiştir)

40 ÖĞRETİM YILI FAALİYETLERİ Eğitim Amaçlı Gezi ve İnceleme Faaliyetleri

41  Seyahat İşletmeciliği Ve Turizm Rehberliği 1. Sınıf Öğrencilerine “Çon Kemin Issık Köl" eğitim gezisi(5 günlük)”  Seyahat İşletmeciliği Ve Turizm Rehberliği 2. Sınıf Öğrencilerine “Narın, Taş Rabat" eğitim gezisi(4 günlük)”  Seyahat İşletmeciliği Ve Turizm Rehberliği 2. Sınıf Öğrencilerine "Sarı Çelek, Arstanbap, Osh" Zorunlu Staj (5 günlük)  Bişkek’deki Müzeler ve Önemli Yerlerin Tanıtımına Yönelik Şehir Gezisi

42  1. sınıflar Bişkek Otelleri Eğitim Gezisi  1. sınıflar Bişkek Seyahat Acentaları Eğitim Gezisi  1. sınıflar Bişkek Restoranları Eğitim Gezisi  “Animasyon ve Rekreasyon Yönetimi” dersi kapsamında Çon Taş eğitim gezisi  Manas Havalimanı Eğitim Gezisi

43 ÖĞRETİM YILI FAALİYETLERİ Proje, Ödüller ve Burslar

44  “Kırgızistan, Gürcistan ve Norveç’te İnovasyon ve Sürdürülebilir Turizm Alanında Eğitim” projesi kapsamında eğitim-öğretim yılında bir öğrencimize daha bir yıl Norveç’te burslu okuma imkanı sağlanmıştır.  Yine aynı proje kapsamında Öğretim Görevlisi Ernist Cumagulov Norveç’te iki haftalık eğitim gezisine katılmıştır.  Öğretim Görevlisi Ernist Cumagulov’a verilen “Kırgızistan’da 2012 Yılının En İyi Rehberi” Ödülü  Öğretim Görevlisi Anipa Sulaymankulova’ya Alman Goethe Enstitüsü tarafından verilen iki haftalık Almanya ve iki haftalık İtalya eğitim gezisi bursu

45 ÖĞRETİM YILI FAALİYETLERİ STAJ Faaliyetleri

46  Bu yıl staj uygulamalarında yöntem değişikliğine gidilmiştir. Buna göre staj öğrencisi isteyen işletmelere “çalışma izini” almak şartı getirilmiş, T.C. Çalışma Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve SGK işlemleri öğrenci alan işletmelere devredilmiş, ilgili değişiklik Ocak 2013’de tüm işletmelere bildirilmiştir. Buna göre bazı işletmeler doğrudan, bazıları ise İnsan Kaynakları Şirketleri aracılığı ile öğrenci almışlardır. İlgili İK Şirketi Bişkek’e davet edilmiş ve kendisinin, öğrenci alan işletmenin ve Yüksekokulun sorumlulukları öğrencilere ve ailelerle açıkça anlatılmıştır.

47  2013 yaz sezonu için toplam 68 öğrenciye Türkiye’de, 75 öğrenciye Kırgızistan’da staj yeri Yüksekokulumuz tarafından ayarlanmıştır STAJER ÖĞRENCİ DAĞILIMI İşletme Adı Öğrenci sayısı ADORA GOLF RESORT HOTEL / BELEK6 SENSIMAR BELEK RESORT / BELEK19 SHERWOOD DREAMS RESORT / BELEK14 CALISTA LUXURY RESORT HOTEL/ BELEK6 BELEKBEACH RESORT HOTEL/ BELEK 5 SUNRISE PARK RESORT HOTEL/ MANAVGAT10 PEGAS Tur Operatörü2121 TERMESOS Tur Operatörü1 TOPLAM7878

48 ÖĞRETİM YILI FAALİYETLERİ Sosyal Yardım Ve Dayanışma Faaliyetleri

49 Bişkek Çoçuk ve Rehabilitasyon merkezine Kırtasiye ve Giyim yardımı organize edilmiştir.

50 ÖĞRETİM YILI FAALİYETLERİ Öğrencilere Girişimcilik Becerisi Kazandırma Faaliyetleri

51  Girişimcilik dersinin yöntemini değiştirmek,

52  Öğrencilerden yönetime yenilikçi ve Girişimci fikirleri kazandırmak. “OKULUM İÇİN BİR FİKRİM VAR” kutusu

53  Öğrencileri risk alabilecekleri ticari faaliyetlerle tanıştırmak,  “Turizmde Yenilikçi İş Fikri” yarışması düzenlemek.

54  Girişimcilik ile ilgili faaliyetlerimizi Uluslar arası Kongrede sunmak.

55 ÖĞRETİM YILI FAALİYETLERİ Kişisel Gelişim Faaliyetleri

56  ISO 9003 Yüksek Öğretimde Kalite Standartları Kursuna Katılım,  İnsan Kaynakları Yönetimi Kursuna Katılım

57 YARZİM (Yarı Zamanlı İstihdam Merkezi) Üniversitemizin Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu bünyesinde YARZİM (Yarı Zamanlı İstihdam Merkezi) faaliyete başlamıştır. YARZİM Hizmet/Faaliyet AlanlarıÜcret (saat başı) Servis hizmetleri50 som * Mutfak yardımcı hizmetleri50 som * Fuar ve Stand hosteslik hizmetleri50 som * Tur Rehberliği ve transfer hizmetleri50 som * Temizlik hizmetleri50 som * Çocuk bakım hizmetleri50 som * * 8 saati aşan çalışmalarda, fazladan her saat için + 30 som (80 com) ödenecektit.

58 ÖĞRETİM YILINDA Medyada Yüksekokulumuz

59  Azattyk Radyosu’nda Kış Turizmi Konulu canlı yayına katılım  Horeca dergisi Ocak-Şubat sayısında 2 sayfa  Horeca Dergisi Mayıs-Haziran Sayısı 3 sayfa  Türkiye Star Gazetesi Turizm Eki 1 tam sayfa

60  One Magazine İş Dünyası Dergisi’nde 2 sayfa  Delovoy Sovetnik Dergisi 1 Sayfa  Uluslar arası İş Konseyi tarafından düzenlenen basın konferansında çeşitli medya temsilcilerine verilen demeçlerin yayınlanması  NBT televizyonuna roportaj.

61 ÖĞRETİM YILINDA Tamamlanan Yaz Çalışmaları

62 Bölümlerin yeni çerçeve programlarının Kırgızistan Milli Eğitim Bakanlığı standartlarına göre hazırlanması

63 Kegeti Vadisi Turizm Geliştirme Projesi Arazi Çalışmaları (15 Haziran)

64 Kırgızistan ve Türkiye’de Staj Yapan Öğrencilerin Denetimi ve Motivasyonu

65 İnşaatı Devam Eden Binamızın Kontrolü

66 Hyatt Regency Oteli’nde Kişisel Gelişim Faaliyeti (Haziran 2013)

67 Yeni ders yılı hazırlıklarının tamamlanması

68 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi Eylül-Ekim Ayları Gerçekleşen Faaliyetler

69 K.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen “Kırgızistan Turizmi Yuvarlak Masa Toplantısı” na davetli katılım 17 Eylül 2013 Katılımcılar: Doç.Dr.Bilgehan GÜLCAN Öğr.Gör. Ernist CUMAGULOV

70 Yüksekokul Müdürlüğü’nce Park Otel’in ziyaret edilmesi ve işbirliği anlaşması (04 Eylül)

71 Partneri olduğumuz “Kırgızistan, Gürcistan ve Norveç’te İnovasyon ve Sürdürülebilir Turizm Alanında Eğitim” Projesi tarafından finanse edilen Çon-Kemin ekoturizm gezisi ve seminer Eylül

72 Üniversitemizde düzenlenen Tempus Semineri’ne katılan yurtdışından gelen misafirlere gezi hizmetlerinin verilmesi ve banket organizasyonlarına öğrenci desteği (23-24 Eylül) Rehberlik Hizmeti: Öğr.Gör. Ernist CUMAGULOV YARZİM’den öğrenci desteği

73 KTRK TV’de «Halal Yemekler» adlı programda Türk Mutfağı (Türk Mantısı) konulu bir program için yeni Mutfak Atölyemizde Deneme Çekimi Yapılması Refakat: Öğr.Gör. Nadira TURGANBAEVA, Öğr.Gör. Dinara İSAKOVA, Öğr.Gör. Gülmira SAMATOVA

74 Kütüphane Daire Başkanı Maksat KASIMALİYEV’in “Kırgızistan, Gürcistan ve Norveç’te İnovasyon ve Sürdürülebilir Turizm Alanında Eğitim projesi kapsamında Norveç’e 1 haftalık seyahati

75 Doç. Dr. Bilgehan Gülcan’ın Buryatia’da düzenlenen Altay Gençlik Forumu’na katılımı (23 Eylül-02 Ekim)

76 Akdeniz Üniversitesi Rektörü ve beraberinde gelen heyetteki misafirlere gezi hizmetlerinin sunulması (25-28 Eylül 2013) Rehberlik Hizmeti: Doç.Dr.Kutay OKTAY Yük.Sek.Talay CUMABAYEV

77 Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği Öğrencileri 2. sınıf öğrencilerine yönelik Zorunlu Kırgızistan Turunun Narın ayağının düzenlenmesi (25-27 Eylül 2013)

78 Dünya Turizm Günü dolayısıyla K.C. Turizm Ajansı tarafından düzenlenen foruma katılım (27 Eylül 2013) Yüksekokul adına katılım: Öğr.Gör. Gülmira SAMATOVA

79 Üniversitemize yeni gelen personel ve öğrencilere yönelik düzenlenen Ata Beyit ve Ala Arça gezileri (29 Eylül ve 6 Ekim 2013)

80 Üniversitemiz Ziraat Fakültesi tarafından düzenlenen uluslar arası kongreye öğrenci desteği (01-03 Ekim 2013) YARZİM sorumlusu Öğr.Gör.Naringül MARGAZİEVA

81 K.C. Turizm Ajansı tarafından düzenlenen “Kırgızistan Turizmine Yönelik Slogan Yarışması”na jüri olarak katılım (03 Ekim 2013) Katılımcılar: Doç.Dr.Kutay OKTAY Öğr.Gör. Sapargül TURDUBEKOVA

82 Yüksekokulumuza yeni gelen öğretim elemanlarımıza “Turizm Ailemize Hoşgeldiniz” yemeği (09 Eki 2013)

83 Güz Dönemi Planlanan Faaliyetler -Worl Food Programme’ın Kırgızistan’da ilköğretim öğrencileri için düzenlediği projede aktif görev almak - Tüm öğrencilere bölüm tanıtım günlerinin düzenlenmesi (Ekim-Kasım 2013) -«Turizme Hoşgeldin Töreni»nin Düzenlenmesi(Kasım 2013) -Hazırlık sınıflarına tanıtım ve motivasyon ziyaretlerinin Düzenlenmesi (Yıl Boyunca) -Otelcilik sektöründen yöneticiler tarafından verilecek seminerlerin düzenlenmesi (Ekim-Kasım-Aralık) -STR Bölümü 3. Sınıf öğrencileri İçin Çon Kemin Eğitim Gezisinin düzenlenmesi(Kasım 2013) -Öğrencilerimizin girişimcilik yetenekleri kazandırmak amacıyla “Kendin üret-Kendin Sat” projesini devam ettirmek(yıl boyu)

84 Güz Dönemi Planlanan Faaliyetler -Bişkek otelleri ile personel ve yönetici yetiştirme programlarının uygulanması (Ekim-Kasım-Aralık) -Bölümlerin sektörel tanıtım ziyaretleri (Kasım-Aralık 2013) -Horeca tanıtım toplantısının düzenlenmesi (Kasım 2013) -Rkeeper programının tanıtım toplantısının düzenlenmesi (Aralık 2013) -Konfiçyüs Ensititüsü ile beraber Mutfak konusunda yürütülecek master classlar (Kasım-Aralık 2013) -2. sınıf öğrencilerinin "K 2" club climbing wall antremanı(Aralık 2013) -Animasyon dersi uygulama gezisi veya gösterisi (Aralık 2013) -Kayak Merkezi gezileri(Aralık 2013) -Kimsesiz Çocuklar Yurduna Yılbaşı Ziyareti(Aralık 2013)

85 HEDEFLERİMİZ Kırgızistan Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı ile işbirliği halinde projeler geliştirmek Kegeti Vadisi Turizm Geliştirme Projesini Yürütmek Bilimsel çalışmalara ağırlık vererek yayın sayısını arttırmak Yüksekokulumuzun oluşmuş marka değerini koruyup geliştirecek her türlü faaliyette bulunmak 2014 Ekim yılında “1.International Central Asia Tourism Congress” düzenlemek “Jounal of Central Asia Tourism” adında bilmsel bir periyodik çıkarmak Yüksekokulumuzu Turizm Fakültesi’ne dönüştürmek.

86 KURUMSAL İHTİYAÇLARIMIZ VE BEKLENTİLERİMİZ Rektörlüğümüzce Yüksekokulumuza tahsis edilen binamıza en kısa süre içerisinde yerleşebilmek. Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı ve Yüksek Lisans Programının açılması için gerekli desteğin verilmesi. Rektörlüğümüze arz edilen 4 adet bilgisayar ve 1 adet projeksiyon cihazının verilmesi. Koridorda tuvalet ile bağlantımızın kesecek kapının yapılması. Koridorlarımızı Turizm konseptine uygun olarak Kırgızistan ve Türkiye resimleri ile donatmak için gerekli iznin ve desteğin sağlanması.

87 DESTEKLERİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ


"KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ TURİZM VE OTELCİLİK YÜKSEK OKULU 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ AKADEMİK GENEL KURULU." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları