Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ANA SAYFA İPUCU GALERİ TEST TREND 5 Ağustos 2015 492 Paylaş 1. Öncelikle buradan Microsoft’un websitesine gidiyor ve kullanmak istediğimiz Windows’un.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ANA SAYFA İPUCU GALERİ TEST TREND 5 Ağustos 2015 492 Paylaş 1. Öncelikle buradan Microsoft’un websitesine gidiyor ve kullanmak istediğimiz Windows’un."— Sunum transkripti:

1

2 ANA SAYFA İPUCU GALERİ TEST TREND 5 Ağustos 2015 492 Paylaş 1. Öncelikle buradan Microsoft’un websitesine gidiyor ve kullanmak istediğimiz Windows’un 32 veya 64 bit olmak üzere bilgisayarımıza göre mimari yapısını (*) seçiyoruz. “Download Tool Now” a tıkladıktan sonra 18,7 MB lik bir kurulum arayüz programı bilgisayarımıza inecek.buradan (*) Eğer bilgisayarınızın mimari yapısından emin değilseniz bunu anlamak için; Windows

3 (*) Eğer bilgisayarınızın mimari yapısından emin değilseniz bunu anlamak için; Windows Tuşu + R ‘ye basarak “ Çalıştır ” penceresini açabilir, “ msinfo32 ” yazarak açılan aşağıdaki pencereden, “ Sistem Türü ” bölümünden bilgisayarınızın mimari yapısını görebilirsiniz. x64-based Pc ise 64 bit, x32-based PC ise 32 bit bir bilgisayara sahipsinizdir.

4 2. Kurulum dosyayı bilgisayarımıza indikten sonra inen “ MediaCreationxxx.exe ” yi çalıştırıyor ve USB diskimizi bilgisayarımıza takıyoruz. İlk karşılama ekranı bizden ne yapmak istediğimizi öğrenmek istiyor. Bizim niyetimiz her zaman kullanabileceğimiz bir yükleme medyası oluşturmak olduğu için, “ Başka bir bilgisayar için yükleme medyası oluştur ” seçeneğine tıklıyoruz.

5 3. Yeni penceremiz bizden, oluşturulacak Windows 10 yükleme medyasının tam olarak neler içereceğini öğrenmek istiyor. Dilimizi Türkçe, Windows sürümünü (**) Windows 10 Home ve Mimarimizi Her İkisi olarak seçip İleri ye tıklıyoruz.

6 (**) Eğer Windows’un hangi sürümünü kullandığınızdan emin değilseniz bunu anlamak için; Windows Tuşu + R ‘ye basarak “Çalıştır” penceresini açabilir, “msinfo32” yazarak açılan aşağıdaki pencereden, “İşletim Sistemi Adı” bölümünden bilgisayarınızda kurul olan Windows modeline göre (Home Edition, Profesional ) Sürüm seçeneğini seçebilirsiniz.

7 4. Yeni gelen ekranımızdan, kurulum medyasının hangi aygıt için hazırlanacağını seçiyoruz. Bizim niyetimiz USB aygıtına dosyaları atma olduğu için “USB flash sürücü” seçeneğini işaretleyip İleri’ye tıklıyoruz.

8 5. Bu pencereden, bilgisayarımıza takılı olan USB flash sürücüyü görebiliyoruz. Hatırlatmakta fayda var, USB’nizin en az 8 GB olması gerekiyor.

9 6. Evet artık işleme başlamış olduk. Windows kurulum dosyaları İnternet üzerinden indirilip, bilgisayarınıza takmış olduğunuz USB flash sürücüsüne yazdırılacak. Bu işlem İnternet bağlantınızın hızına göre bir kaç saat sürebilir. İşlem bittikten sonra ise, BIOS ayarlarınızdan açılış hedefi olarak “External USB” seçeneğini seçemeniz gerekiyor. BIOS ayarlarınızı kayıt edip çıktıktan sonra Windows 10 kurulumu otomatik olarak başlayacaktır.


"ANA SAYFA İPUCU GALERİ TEST TREND 5 Ağustos 2015 492 Paylaş 1. Öncelikle buradan Microsoft’un websitesine gidiyor ve kullanmak istediğimiz Windows’un." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları