Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Özgeçmişimi Hazırlıyorum

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Özgeçmişimi Hazırlıyorum"— Sunum transkripti:

1 Özgeçmişimi Hazırlıyorum
Özgeçmiş Nedir? Sizi tanıtan ve anlatan belgedir. Mevcut durumunuzun geçmiş bilgilerinizle birleştirilip aktarılmasıdır. Kimlik bilgilerinizden başlayarak, eğitiminizi, deneyimlerinizi ve başarılarınızı özetleyen sunuştur; ayrıca ne yapmak istediğinizi de anlatır.

2 Özgeçmişimi Hazırlıyorum
Özgeçmiş Nasıl Yazılır? Standart bir anlatım sistemi ile ve kronolojik sıra takip edilerek yazılır. Günümüzden geçmişe doğru bir akış takip etmesi okunmasını kolaylaştırır. Belli bir düzen kullanılarak yazılır. Yazının okunaklı ve anlaşılır olması gerekir. Tarihlendirmelerde kopukluk ve uyumsuzluk olmamasına dikkat edilmelidir. Kişiyi tanıtan bir belge olması nedeniyle yanlış anlaşılacak bilgilere yer verilmemesi doğru olur. Abartılı ve doğru olmayan bilgi yazmaktan KESİNLİKLE kaçınmalıdır.

3 Özgeçmişimi Hazırlıyorum
CURRICULUM VITAE   Latin meaning "course of life." Turkish meaning “HAL TERCÜMESİ” I - PERSONAL INFORMATION (KİŞİSEL BİLGİLER) II – WORK EXPERIENCE( İŞ DENEYİMİ) III – EDUCATION AND TRAINING (EĞİTİM DURUMU) IV – PERSONAL SKILLS AND COMPETENCES (DİĞER ÖZELLİKLER VE BAŞARILAR)   i- LANGUAGE COMPETENCES   ii- SOCIAL SKILLS AND COMPETENCES   iii -MEMBERSHIPS  iv – TECHNICAL SKILLS AND COMPETENCES   (COMPUTER KNOWLEDGE) v – ARTISTIC SKILLS AND COMPETENCES  V – REFERENCES (REFERANSLAR)

4 Özgeçmişimi Hazırlıyorum
Ön Mektup (Cover Letter) Özgeçmişle birlikte, başvuru yapılacak kuruluşa gönderilen mektuptur. Özgeçmişte olduğu gibi genel bilgiler yerine, başvurulan kuruluşa ve pozisyona yönelik özel bilgileri içerir. Kişinin neden söz konusu işe başvurduğunu anlatır.

5


"Özgeçmişimi Hazırlıyorum" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları