Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ETKİNLİK YÖNETİCİSİ. Etkinlik yöneticileri hangi etkinlik alanında çalışırlarsa çalışsınlar üç kategoride uzman olmalıdır. İşin doğasına aldırmayarak.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ETKİNLİK YÖNETİCİSİ. Etkinlik yöneticileri hangi etkinlik alanında çalışırlarsa çalışsınlar üç kategoride uzman olmalıdır. İşin doğasına aldırmayarak."— Sunum transkripti:

1 ETKİNLİK YÖNETİCİSİ

2 Etkinlik yöneticileri hangi etkinlik alanında çalışırlarsa çalışsınlar üç kategoride uzman olmalıdır. İşin doğasına aldırmayarak her etkinlik yöneticisi aşağıda tanımlanan görevleri yapmalıdır.

3 Bunlar ; 1. Çalışma yerini yönetme 2. İnsanları yönetme 3. Günlük faaliyetleri yönet

4 1. Çalışma yerini yönetme Her bir etkinliğinin bir yönetim yerine ve birbirinden farklı görev yapan çeşitli sayıda personele gerek vardır. Her birey etkinliğin özelliğine göre belirlenecek hedefler ve amaçlara ulaşabilmek için gayret göstermeli ve etkinliğin amaçlarına ulaşması için çalışmalıdır. Her bir spor etkinliğinin özelliği birbirinden farklıdır. Her biri için ayrı iş akışı, ayrı tesis, malzeme, farklı bir seyirci kitlesi, farklı pazarlama ve hizmet ile birbirinden faklı sponsorlar vardır. Etkinliklerin günlük aktivitelerden ayırarak rekreasyonel ya da boş zaman, kültürel, kişisel ve iş ve işletme amaçlarına ulaşmak için rutin olmayan eylemler veya katılımlar olarak değerlendirildiği düşünüldüğünde, tüm bu özel görevler spor etkinliğinin etkin yönetimini içermektedir.

5 2. İnsanları yönetme İnsanların doğru biçimde yönetilmesidir. Çünkü etikliğin her aşamasında insanlar vardır. Daha açık bir ifadeyle düzenlenecek etkinliğin özelliğine göre gerekli insanların işe alınması, iş analizlerinin yapılarak görevlerinin belirlenmesi, performanslarının ölçülmesi, bu performanslara ve yasal düzenlemelere göre ücretlerinin belirlenmesi onların planlanan amaçlara uygun bir şekilde davranmaları yönünde motive edilmeleri gerekmektedir. İnsanlar kimi zaman “kas” gücüyle, kimi zaman da “kafa” gücüyle çalışarak katkıda bulunurlar. Örneğin olimpik bir etkinlik düzenlemek çok ciddi bir insan gücünü gerektirir. Özellikle Uluslararası Olimpiyat Komitesi bu düzenleme içinde her bir görevi ve bu görevde çalışacak insan sayısını ve niteliğini belirlemiştir. Örneğin ülkemizde her yıl düzenlenen Avrasya Maratonu başlangıçta ulusal düzeyde basit bir etkinlik iken bugün sayısız atletin yarıştığı bir günlükte olsa büyük bir düzeye ulaşmıştır.

6 3. Günlük faaliyetleri yönet Etkinlik süreci boyunca yapılacak günlük işlerin planlanması yürütülmesi etkinliğin başarısı için önemlidir. Etkinlik içerisinde görev alan bireyleri yönetmenin tek bir doğru yolu yoktur. Çünkü her etkinlik alanı birbirinden farklı özellik gösterir. Örneğin ülkemizde oynanan bir derbi maçı için üç gün öncesinden yapılanan çalışmalar doğal olarak Avrupa Şampiyonası finali gibi uluslararası bir organizasyondan çok farklılıklar göstermekte ve haftalar öncesinden çalışmaları gerektirir. Ancak etkinlik hangi alanda olursa olsun her birinde belirlenen amaçlara ulaşabilmek için günlük her bir olayın değerlendirilmesi, planlanması ve yönetilmesini gerekli kılar.

7 ETKİNLİK YÖNETİMİNİN FONKSİYONLARI Etkinlik yönetimi bir uzmanlık olduğu kadar bir süreçtir de. Aşamalar şunlardır; Etkinliğin planlanması Personelin belirlenmesi Organizasyonun kurulması Finansal düzenleme Uygulama Değerlendirme

8 ETKİNLİK YÖNETİM SÜREÇLERİ Etkinlik öncesi Planlama Etkinlik sırası Uygulama Etkinlik sonrası Değerlendirme


"ETKİNLİK YÖNETİCİSİ. Etkinlik yöneticileri hangi etkinlik alanında çalışırlarsa çalışsınlar üç kategoride uzman olmalıdır. İşin doğasına aldırmayarak." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları