Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Web sayfamızda (http://library.manas.edu.kg/) yerleştirilen "Elektronik Katalog" linkini ya da adresini açarak kütüphanemizde.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Web sayfamızda (http://library.manas.edu.kg/) yerleştirilen "Elektronik Katalog" linkini ya da adresini açarak kütüphanemizde."— Sunum transkripti:

1 Web sayfamızda (http://library.manas.edu.kg/) yerleştirilen "Elektronik Katalog" linkini ya da http://yordam.manas.edu.kg/ adresini açarak kütüphanemizde bulunan eserleri elektronik ortamda tarayabilirsiniz. http://yordam.manas.edu.kg/

2 Tarama yapmak için «Elektronik katalog» kısmını tıklayınız.

3 Arayüz (interface) dilini buradan değiştirebilirsiniz.

4 Kütüphaneleri veya Okuma Salonlarını buradan seçebilirsiniz.

5 Okuma salonlardaki bölümleri buradan seçebilirsiniz.

6 “Tür” alanından eserlerin türüne göre seçim yapabilirsiniz. Diğer alanları da kullanarak tarama sonucunu filtreleyebilirsiniz.

7 Aramak istediğiniz kelimeyi buraya yazmanız gerekir. Eserlerin hangi salonda bulunduğunu gösterir. Eserlerin durumunu öğrene bilirsiniz. Eserin detay bilgilerini görmek için listeden istediğiniz esere tıklayın.

8 Seçtiğiniz eserin detay bilgileri Ekranda görünecektir.

9 “Kurum Yayını” alanı seçerek arama yaptığınızda sadece Üniversitemiz tarafından yayınlanmış olan eserler bulunacaktır. “Görsel” alanı seçerek arama yaptığınızda sadece elektronik şekli var olan eserler bulunacaktır.

10 Tür alanı “eKitap” olarak seçilirse kataloğa kayıt olmuş elektronik kitapları tarayabilirsiniz. Elektronik şeklini görmek için tuşu tıklayın.

11 Birden fazla arama ekranını ekleyebilirsiniz.

12 Örnek olarak, Eser adında ‘Kırgızistan’ kelimesi bulunan, Yayın yeri ‘Ankara’ olan eserleri bulalım.

13 Teşekkür Ederiz! Sorularınız için Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanlığına başvurabilirsiniz. Telefon: 492765– İç hat 1706, 1710, 1719 E-mail: library@manas.edu.kglibrary@manas.edu.kg


"Web sayfamızda (http://library.manas.edu.kg/) yerleştirilen "Elektronik Katalog" linkini ya da adresini açarak kütüphanemizde." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları