Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MADDENİN HALLERİ HAZIRLAYAN MUSTAFA TUNÇ. M ADDEN İ N HALLER İ Maddeler doğada katı, sıvı ve gaz olmak üzere üç halde bulunur.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MADDENİN HALLERİ HAZIRLAYAN MUSTAFA TUNÇ. M ADDEN İ N HALLER İ Maddeler doğada katı, sıvı ve gaz olmak üzere üç halde bulunur."— Sunum transkripti:

1 MADDENİN HALLERİ HAZIRLAYAN MUSTAFA TUNÇ

2 M ADDEN İ N HALLER İ Maddeler doğada katı, sıvı ve gaz olmak üzere üç halde bulunur.

3 K ATI MADDELER Kendine özgü belirli bir şekli olan ve dışarıdan bir etki olmadıkça şekli değişmeyen maddelere katı maddeler denir.

4 K ATI MADDELER İ N ÖZELL İ KLER İ Belirli bir şekilleri vardır. Şekil ve biçimleri dışarıdan bir etki olmadıkça değişmez. Belli bir hacimleri vardır. Elle tutulup gözle görülebilir. Katı maddeler, bulundukları kabı tamamen doldurmaz. Tuz, un, şeker, bulgur, pirinç ve mercimek gibi katı maddeler ise küçük tanelidir. Küçük tanecikli katıların akıcılık özelliği vardır. Bu özellikleri ile sıvılara benzerler. Küçük taneli katıların bulundukları kabın şeklini alması, onların paketlenmesi ve torbalanmasını kolaylaştırır.

5 S IVI MADDELER Sıvı maddelerin özellikleri şu şekilde sıralanabilir: o Sıvı maddeler akışkandır. o Sıvı maddelerin belirli bir şekli yoktur. Konuldukları kabın şeklini alırlar. o Sıvı maddelerin belirli bir hacmi vardır. o Su, zeytinyağı, sirke, süt, meyve suyu en çok kullandığımız sıvı maddelerdir.

6 G AZ MADDELER Gaz maddelerin özellikleri şunlardır. o Gaz maddelerin belirli bir şekli ve hacmi yoktur. o Gazlar bulundukları kabın şeklini alır. o Gazların şekil değiştirme özelliği vardır. o Gazlar bulundukları ortamda yayılır. o Gaz maddeleri gözle göremeyiz. o Yaşamamız için en gerekli gaz oksijendir.


"MADDENİN HALLERİ HAZIRLAYAN MUSTAFA TUNÇ. M ADDEN İ N HALLER İ Maddeler doğada katı, sıvı ve gaz olmak üzere üç halde bulunur." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları