Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

28 ŞUBAT SİVİL SAVUNMA GÜNÜ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "28 ŞUBAT SİVİL SAVUNMA GÜNÜ"— Sunum transkripti:

1 28 ŞUBAT SİVİL SAVUNMA GÜNÜ
Karşıyaka 100. Yıl İlkokulu Sivil Savunma Kulübü 28 ŞUBAT SİVİL SAVUNMA GÜNÜ

2 2015 – 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KARŞIYAKA 100. YIL İLKOKULU
2015 – 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KARŞIYAKA 100.YIL İLKOKULU “Sivil Savunma” Etkinlikleri

3 SİVİL SAVUNMA KAPSAMINDA:
Sivil Sunma Nedir? Tedbirler İkaz – Alarm İşaretleri Sığınak Gizleme - Karartma KBRN (kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer silahlar) AKLIMIZA GELMELİ !!!

4 Şimdi gelin hep birlikte bunları inceleyip öğrenelim
SİVİL SAVUNMA nedir?

5 SİVİL SAVUNMA: Savaşta ve afetlerde halkın can ve mal kaybını en aza indirme amacını taşıyan ve topyekun yapılan SİLAHSIZ, KORUYUCU ve KURTARICI çalışmaları yapan teşkilattır.

6 Sivil Savunma Ne Yapar ? işlerini yapar
Savaş zamanı halkın can ve mal kaybının en aza indirilmesi; Afetlerde can ve mal kurtarılması; Büyük yangınlarda can ve mal kaybının azaltılması; Cephe gerisinde halkın moralinin kuvvetlendirilmesi Savaş zamanı her türlü savunma faaliyetlerinin sivil halk tarafından desteklenmesi işlerini yapar

7 BUGÜN İNSANOĞLUNU TEHDİT EDEN TEHLİKELER ŞUNLARDIR:
a.     Düşman Taarruzları, b.     Doğal (Tabii) Afetler -Deprem –Sel –Çığ –Fırtına –Kuraklık - Tsunami – Heyelan vs … c Büyük Yangınlar

8 ALINACAK TEDBİRLER Sivil savunma kapsamında her olumsuz durum için alınacak tedbirler nelerdir?

9 İkaz ve Alarm A-HAZIRLIK İKAZI
Bir savaş tehlikesinde sivil halk ve müesseselerin gereken son hazırlık önlemlerini alabilmeleri için hükümetçe gerekli görüldüğü takdirde verilen ikazdır. İşareti: Radyo–Televizyon v.b. gibi yayın araçlarının aracılığı ile verilir.

10 B-TEHLİKE İKAZLARI 1- SARI İKAZ Saldırı ihtimali var anlamındadır.
İşareti : 3 dakika sürekli düz siren sesi ile verilir.

11 2- Kırmızı İkaz Saldırı tehlikesi var anlamındadır.
İşareti :3 dakika yükselip alçalan, dalgalı siren sesi ile verilir.

12 3- Siyah İkaz Radyoaktif serpinti veya kimyasal saldırı var anlamındadır. İşareti : Kesik kesik siren sesi ile veya radyo, televizyon gibi yayın araçları ile verilir.

13 4- Beyaz İkaz Tehlikenin geçtiğini bildirir.
Televizyon, radyo, megafon vb. araçlarla duyurulur. Bu ikaz verildiğinde sığınaklardan ve saklandığımız yerlerden çıkabiliriz.

14

15

16 GİZLEME KARARTMA Hükümetçe lüzum görüldüğü takdirde olağanüstü hâlden itibaren ışıkların söndürülmesi ve karartılması uygulanır.

17 DİKKAT Kurum ve okul binalarının kenarlarında yanan ışıkların geceleri havadan görülmemesi için tamamen söndürülmesi gereklidir.

18 SIĞINAK Çeşitli silahların zararlı etkilerinden insanların koruması ve çeşitli lüzumlu eşyaları saklamak amacı ile kullanılan veya bu amaçla yapılmış yerere olarak inşa edilmiş yerlere SIĞINAK denir.

19 Okulumuz da sığınak var mı?
Evet var. Her okulda ve kamu binasında sığınak olarak kullanılacak bölümler vardır. Şimdi okul müdürümüzden okulumuzdaki sığınağı tarif etmesini rica ediyoruz!

20 Sığınakla ilgili sorular !!
Sığınak yapımındaki amaç nedir ? Sığınakta alınması gereken önlemler nelerdir ? Sığınakta bulunması gereken malzemeler nelerdir ?

21 Yukarıdaki harfler ne anlama geliyor acaba ?
KBRN Yukarıdaki harfler ne anlama geliyor acaba ?

22 K B Kimyasal Silah Biyolojik Silah N R Nükleer Silah Radyolojik Silah

23 KBRN’den nasıl korunuruz?
Cevabı çok basit ! Cevap vermek isteyen var mı? Bu silahlardan korunmak için maske takmak, koruyucu elbise giymek, temizlenmek, sığınak ve diğer kapalı alanlara yönelmek gereklidir. ÇOK ACELE!!!

24 TEŞEKKÜRLER


"28 ŞUBAT SİVİL SAVUNMA GÜNÜ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları