Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Twitter Twitter'da Şifrenizi Çaldırmamak İçin Bunları Mutlaka Yapın.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Twitter Twitter'da Şifrenizi Çaldırmamak İçin Bunları Mutlaka Yapın."— Sunum transkripti:

1 twitter Twitter'da Şifrenizi Çaldırmamak İçin Bunları Mutlaka Yapın

2 Son günlerde Twitter'da kötü niyetli kişilere şifresini çaldıranların sayısı hızla artıyor. Özellikle popüler isimlerin şifresini çalan hırsızlar, bu hesapları farklı amaçlar için kullanabiliyor. Peki şifrenizi çaldırmamak için ne yapmalısınız?

3 Kötü niyetli kişiler özellikle sosyal medyada şifrelerinizi akıl almaz yöntemlerle çalmaya çalışıyor. “Twitter hesabı hacklendi.” başlıklı haberler ise son dönemde sıkça karşımıza çıkıyor. Hesabınızın çalınmasını önlemenin en önemli yolu, bankaların kullanmış olduğu SMS doğrulama sistemleri…

4 Haberdar.com'un haberine göre; Hesabınızın şifresini kötü niyetli kişiler çalsalar dahi, Twitter’a girdiklerinde Twitter, cep telefonunuza SMS göndererek kod istediği için bir adım daha güvenli olacak.. SMS koruması “iki kademeli güvenlik” artık hesabınızın çalınmasını imkansız hale getiriyor. Aynen Gmail ve Facebook üzerinde olduğu gibi artık Twitter üzerinde de hesabınızı SMS kod koruması ile güvenli hale getirebilirsiniz. Kötü niyetli kişiler, cep telefonunuza gelen SMS kodunu sisteme girmediği takdirde şifre doğru olsa bile giriş yapılamıyorlar.

5 Peki 2 Kademeli Doğrulamayı Nasıl Yaparım? Öncelikle bunun için Twitter’a cep telefonunuzu tanımlananız gerekiyor. Öncelikle Ayarlara gidiyoruz.

6 Bir Sonraki Adımda “Güvenlik ve Gizlilik” Sekmesine giriyoruz.

7 Güvenlik ve Gizlilik Sekmesinde Ayarlarımızı Yapıyoruz. Burada giriş isteklerini doğrulama seçeneğini işaretleyerek telefon numaramızı giriyoruz. Ve artık birileri şifrelerinizi ele geçirse bile size gelen SMS kodunu girmeden hesaba giriş sağlayamıyor.

8 Tüm adımları uyguladıktan sonra en alttan, “Değişiklikleri Kaydet” butonuna basıyoruz.

9 Artık bir bilgisayardan Twitter’a giriş yapılırsa, doğrulama kodu isteyecek. Doğrulama kodunuz ise cep telefonunuza gelecektir. Kodu girmediğiniz takdirde hesabı hiç kimse kullanamaz…

10 Almanız Gereken Diğer Önlemler 1. Cep telefonlarınızın kilidi ve SMS kilidimiz basit kodlar olmaktan çıkarılıp sayı ve kelimelerden oluşturulmalıdır. (Telefonunuzda çalınabilir) 2. E-posta şifrelerimizin en az 18 haneli olması ve bundan daha da önemlisi ise; E-postamıza da 2 aşamalı onaylama sistemi ile girilmesi. 3. Kullandığımız şifrelerin en fazla 72 günde bir değiştirilmesi ve şifreleri hiç bir yere kaydetmemek de önemli hususlardan.

11 Diğer Güvenlik Önlemleri E-Mail Adresiniz Hesabınızda kullanmış olduğunuz e-mail adresiniz kesinlikle güvenli ve şifresini-güvenlik sorularını kimsenin bilmediği sadece size özel bir e-mail adresi olmalıdır. Dolayısıyla hesabınızın e-mail üzerinden hacklenmesi artık zorlaşacaktır.

12

13 2) Uygulama Yetkileri Hesabınızda kullanıma yetki verdiğiniz uygulamaları gözden geçirin. Çünkü resmi olmayan uygulamalar ile hesabınızın şifresini 3. kişilere farkında olmadan verebilirsiniz.

14

15 Tüm gereksiz uygulamaları kaldırın ve şifrenizi değiştirin.

16


"Twitter Twitter'da Şifrenizi Çaldırmamak İçin Bunları Mutlaka Yapın." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları