Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Bilişim Teknolojileri 5.ve 6. Sınıflar için ders notu

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Bilişim Teknolojileri 5.ve 6. Sınıflar için ders notu"— Sunum transkripti:

1 Bilişim Teknolojileri 5.ve 6. Sınıflar için ders notu

2 Temel Bilgisayar kullanımı
Bu kısımda öğreneceğimiz bilgiler Bilgisayarı Açma-Kapama Bilgisayarı yeniden başlatma Yanıt vermeyen programı kapatma Masaüstü ekranını tanıyalım

3 Bilgisayarı Açma Güç düğmesi Reset

4 Bilgisayarı düzgün bir şekilde kapatmak
Güç düğmesine basılır ve bilgisayarın açılması beklenir. Bilgisayarınızda Windows İşletim Sistemlerinden biri kurulu ise, işletim sistemine ait masa üstü ekrana gelir.

5 Bilgisayarı düzgün bir şekilde kapatmak
Bilgisayarın düzgün birşekilde kapatılması için aşağıdaki işlemlerin sırasıyla yapılması gerekir. Başlat menüsü açılır Kapat butonuna tıklanır.

6 Bilgisayarı düzgün bir şekilde kapatmak
Bilgisayarı kapatırken şu yolları mecbur kalmadıkça kullanmayız. 1- açma-kapama düğmesine basarak 2- kasanın arkasındaki güç kaynağını kapatarak 3-elektrik fişini çekerek

7 Yanıt vermeyen programın kapatılması
Bilgisayarımızda zaman zaman bazı programlar yanıtvermeyen bir duruma gelebilir. Bir programın penceresi pasif hale geldi ise Fare klavye işlemiyorsa Başlık çubuğunda “yanıt vermiyor” yazıyorsa Program kilitlenmiştir. NE YAPMALIYIM?

8 Yanıt vermeyen programın kapatılması
Klavyeden ctrl+alt+delete tuşlarına aynı anda basılır. Karşımıza mavi bir ekran gelecektir (xp kullanıyorsanız doğrudan görev yöneticisi açılır) Bu ekrandan “görev yöneticisini başlat” seçilir, Aşağıdaki pencere açılacaktır.

9 Yanıt vermeyen programın kapatılması

10 Yanıt vermeyen programın kapatılması
Bu pencereden yanıtvermeyen program seçilir, Görevi sonlandır butonuna basılır. Aşağıdaki gibi bir soru karşımıza çıkabilir Şimdi sonlandıra tıkla

11 Masaüstü Ekranı masaüstü Masaüstü simgeleri Tarih saat Görev çubuğu
Hızlı Başlat Başlat menüsü

12 Masaüstü Ekranı Bilgisayar açıldığında ekrana gelen masaüstünde;
çeşitli simgeler, Başlat menüsü düğmesi Görev Çubuğu yer alır. Masaüstü, Windows 7 işletim sisteminin ana sayfası olarak kabul edilir. Kullanıcı burada yer alan simgeler ve menüler yardımıyla yüklü bulunan bütün programlara ulaşabilir. Masaüstünde yer alan ekran elemanlarının işlevlerini sırayla işleyeceğiz.

13 Masaüstü Ekranı Bilgisayar simgesi
Bu simgeden bilgisayarımızda bulunan sürücü ve klasörleri kullanabiliriz.

14 Masaüstü Ekranı Bilgisayar simgesi
Bu simgeden bilgisayarımızda bulunan sürücü ve klasörleri kullanabiliriz. Tıkladığımızda yandaki gibi bir pencere açılır. Bu pencereyi kısaca inceleyelim…

15 Masaüstü Ekranı bilgisayar
Sabit diskimize ait sürücüler C sürücüsü: İşletim sistemi ve kurulan bütün programların dosya ve bilgilerinin tutulduğu yerel disktir. D sürücüsü Sabit diskimizde oluşturulmuş olan yerel bir disk alanıdır, depolama işlemlerinde kullanılabilir.

16 Masaüstü Ekranı bilgisayar
Herhangi bir sürücüyü seçip fare ile sağ tıkladığımızda yandaki menü açılacaktır. Bu menü aracılığı iye yapılacak bazı işlemleri kısaca inceleyelim.

17 Masaüstü Ekranı bilgisayar
Sürücüyü aynı ekranda açar Sürücüyü farklı bir pencerede açar Sürücünün içeriğini ağ üzerinden paylaşmayı sağlar Bilgisayarda yüklü olan antivirüs programı ile sürücüyü tarar. Seçilen sürücüyü biçimlendirir. !!!! Sürücünün içeriği tamamıyla silinir. Dikkatli olunmalıdır. Sürücünün içeriğini tamamen kopyalamak için kullanılır.

18 Masaüstü Ekranı bilgisayar
Masaüstüne sürücüye ait bir kısayol ekler. Sürücüyü yeniden adlandırır. (parantez içerisindeki kısım hariç) Sürücü özelliklerini görebileceğimiz pencereyi açar.

19 Masaüstü Ekranı Bilgisayar simgesi
Bu pencereye aynı zamanda “windows gezgini” denir

20 Masaüstü Ekranı masaüstü Masaüstünde sağtuş menüsü
Masaüstü simgelerinin boyut ayarları Masaüstünde sağtuş menüsü masaüstü Simgelerin yerleşim ayarları


"Bilişim Teknolojileri 5.ve 6. Sınıflar için ders notu" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları