Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

YEMEKTE GÖRGÜ KURALLARI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "YEMEKTE GÖRGÜ KURALLARI"— Sunum transkripti:

1 YEMEKTE GÖRGÜ KURALLARI

2 --Yemekten önce , --Yemek yerken ve --Yemekten sonra, Uymamız gereken bazı kurallar vardır. Bu kurallara ‘’Yemekte Görgü Kuralları’’denir.

3 Neden sofrada ağız şapırdatmamalıyız?

4 Tabakta yemek bırakınca yemeği yapan ne düşünür?

5 Neden ağzımızda yiyecek varken konuşmamalıyız?

6 Yemekten sonra yapan kişiye ‘’ellerinize sağlık’’ demek neden gereklidir?

7 Neden sofraya oturmadan önce ve kalktıktan sonra eller yıkanmalıdır?

8 Siz sofrada görgü kurallarına uyuyor musunuz? Neden?

9 YEMEKTE UYACAĞIMIZ GÖRGÜ KURALLARI NELERDİR?
1. Sofra hazırlanırken yardımcı olmalıyız 2. Yemekten önce ve sonra elleri yıkamalıyız Büyükleri sofraya oturmadan sofraya oturmamalıyız 4. Besmele çekip, Allah'a vermiş olduğu nimetler için şükür etmeliyiz 5. Yemeğe önce yaşça büyük olan kişinin başlamasını beklemeliyiz Sağ elimizle yemekleri yemeliyiz Lokmayı ağza göre almalıyız ve iyice çiğnedikten sonra yutmalıyız.

10 8. Lokmayı yutmadıkça ikinci lokmaya el uzatmamalıyız. 9
8. Lokmayı yutmadıkça ikinci lokmaya el uzatmamalıyız Önündeki yemeği soğutmak için, yemeğin içine üflememeliyiz 10. Başkalarını tiksindirecek, iğrendirecek harekette bulunmamalı ve söylememeliyiz 11. Ağızda yemek varken konuşmamalı ve gülmemeliyiz. 12. Başkasının lokmasına ve yediğine bakmamalıyız. 13. Lokmayı ağzımıza götürürken başımızı tabağa doğru uzatmamalıyız.

11 14. Yemek seçmemeliyiz. 15. Yemeği aynı kaptan yiyorsak, tabağın ortasından değil, kendi önümüzden yemeliyiz. 16. Lokmamızı ve tabağa aldığımız yemeği bitirmeliyiz. 17. Tabaklarda artık, sofrada kırıntı bırakmamalıyız. 18. Toplu yemek yenirken herkes yiyip bitirmedikçe sofradan kalkmamalıyız. 19. Yemek bitince "Elhamdülillah" demeliyiz. 20. Yemeği yapana teşekkür etmeliyiz. 21. Sofra kaldırırken yardımcı olmalıyız. 22. Yemek sonrası elleri yıkamalı, dişleri fırçalamalıyız 23. Sokaklarda yemek yememeli ve bir şey içmemeliyiz. 24. Gezinerek kesinlikle yemek yememeliyiz. 25. Acıkmadan yemek yememeliyiz.

12 Yemek yerken görgü kurallarna uygun davranmak neden önemlidir?
“Eğer görgü kurallarına dikkat etmezsek çevremizdekileri rahatsız ederiz. Kimsenin çevresindekilerini rahatsız etmeye hakkı yoktur.”

13 İnsanlar görgü kurallarına uymayanlarla ilişki kurmak istemezler ve onların hakkında kötü düşünürler.”


"YEMEKTE GÖRGÜ KURALLARI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları