Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ATASÖZLER VE DEYİMLER.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ATASÖZLER VE DEYİMLER."— Sunum transkripti:

1 ATASÖZLER VE DEYİMLER

2 Atasözü nedir? Atasözü nedir?
Cevap: Atalarımızdan kalma ders verici sözlerdir

3 Atasözlerine örnekler
Sakla samanı gelir zamanı: Gereksiz görülen şey bir gün gerekli olabilir. Rüzgâr esmeyince yaprak oynamaz: Bazı şeylerin gerçekleşmesi koşulların mümkün olmasıyladır. Acele ile menzil alınmaz: Çok çabuk davranmakla sonuca ulaşılmaz. Planlı hareket ederek sonuca ulaşılır Veren eli herkes öper: Eli açık, yardımsever kimse çevresinde sayılır ve taktir edilir. Sora sora Bağdat bulunur: İnsan, sora sora çok uzaktaki ve bilmediği yerleri bulabilir.

4 Deyim nedir? Deyim nedir?
Cevap: Deyimler çoğunlukla gerçek anlamlarından az çok farklı ilgi çekici bir anlam taşıyan kalıplaşmış sözcük grubudur.

5 Deyimlere örnekler Canına tak etmek: Dayanamaz duruma gelmek sabrı kalmamak. Örnek: Bilgisayarın bozulması canıma tak etti. Gözü pek: korkusuz, yürekli Örnek: Çanakkale şehitleri. Çekirdekten yetişmek: İşe küçük yaşta başlamak bir ustanın yanında yetişmek. Örnek: Babasının mesleğini devam ettiren çocuk. Çarşamba pazarı: Her şeyin ortada dağınık bir şekilde bulunması. Örnek: Odam Çarşamba pazarına döndü. Parmaklarını yemek: Yediği yemeği çok beğenmek. Örnek: Yemek o kadar güzel diki parmaklarımı yedim.


"ATASÖZLER VE DEYİMLER." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları