Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Faaliyet Planlamasının Yapılması

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Faaliyet Planlamasının Yapılması"— Sunum transkripti:

1 Faaliyet Planlamasının Yapılması
PROJE YÖNETİMİ Faaliyet Planlamasının Yapılması

2 ANAHTAR KAVRAMLAR ve TERİMLER
İş Döküm Ağacı / İş Kırılımı Yapısı Gantt Şeması Kritik Faaliyet Faaliyet Planlaması Zaman Planlaması

3 ÖĞRENİM ÇIKTILARI Bu dersin sonunda proje amacınıza uygun proje faaliyetlerini belirleyecek, proje faaliyetlerinizin zaman planlamasını yaparak sorumlularını saptayacaksınız.

4 1. Faaliyet Planlaması Nedir?
Faaliyet, projenin amacına ulaşması ve istenilen dönüşümün sağlanması için, gerekli olan sonuçlara ulaşmak üzere yapılması gereken bütün işlerdir. Her faaliyet somut bir işi tanımlar. Faaliyetlerin planlanması bir projenin süresini, bütçesini, insan ve diğer kaynaklarını belirlemek için gerekli ön adımdır (Yentürk ve Aksakoğlu, 2006:55).

5 1.1. İş Döküm Ağacı Projede öngörülen dönüşümü sağlamak için yapılacak ana faaliyetlerin kararlaştırılması, ana faaliyetlerin ayrıntılandırılarak alt faaliyetlerin saptanması, ana faaliyetleri gerçekleştirmek ve kolayca yönetebilmek için gerekli alt adımların bulunması ve bunların bir ağacın köklerinin yayılmasına benzetilerek gösterimidir (Yentürk ve Aksakoğlu, 2006:55).

6 1.1. İş Döküm Ağacı Proje Amacı Ana Faaliyet Alt Faaliyet

7 1.1.1. İş Kırılımı Örneği - Faaliyet
1. Yeni bilgisayar sisteminin kurulması 1.1. İhtiyaçların tanımlanması 1.2. Tedarikçilerin seçilmesi Tedarikçilerin tanımlanması Ticaret birlikleri ile iletişime geçilmesi Detaylar için tedarikçilerin aranması Uygunluğun onaylanması Kısa liste Deneme 1.3. Yeni sistemin uygulanması

8 1.1.2. İş Kırılımı Örneği - Fonksiyonel
1. Yeni bilgisayar sisteminin kurulması 1.1. Finans Bölüme ait ihtiyaçların ifade edilmesi Bütçenin hazırlnması Finansal gelişimin raporlanması 1.2. Bilgi Teknoloji 1.3. Uygulamalar

9 1.1.3. İş Kırılımı Örneği - Fiziksel
1. Yeni bilgisayar sisteminin kurulması Donanım 1.1. İhtyaçların belirlenmesi Kapasite gerekliliklerini kontrol et Sistem şartnamlerini hazırla Kurma/Yükleme Test Yazılım 1.2.

10 1.2. Faaliyet-Zaman Planlaması Nedir?
Planlanmış faaliyetlerin tamamlanma sürelerini, diğer ana ya da alt faaliyetlerle olan ilişkilerini, hangi faaliyetten önce veya sonra ya da hangi faaliyet ile eş zamanlı yapılması gerektiğini ve kimin tarafından yapılacağını görmek üzere yapılan planlamaya denir (Yentürk ve Aksakoğlu, 2006:56).

11 Gantt Şeması Nedir? Gantt şeması, belirlenen ana ve alt faaliyetleri dikey; her faaliyetin ne kadar süreceğini yatay olarak gösteren şemaya denir.

12 Zaman Faaliyetler 1. ay 2. ay 3. ay 4. ay 5. ay 6. ay 7. ay 8. ay 9
Zaman Faaliyetler 1.ay 2.ay 3.ay 4.ay 5.ay 6.ay 7.ay 8.ay 9.ay 10.ay 11.ay 12.ay Sorumlular 1.                         1.1.                                                                                                 1.2.                                                                         2.                         2.1.                                                                         Gantt Şeması Örneği Zaman Faaliyetler 1.Ay 2.Ay 3.Ay 4.Ay 5.Ay Sorumlular 1. 1.1. 1.2. 1.3. 2. 2.1. 2.2.

13 1.3. Kritik Faaliyet Nedir? Kritik faaliyetler, projenin dönüm noktalarıdır, proje süresinin belirli bir noktasında mutlaka tamamlanması gereken anahtar faaliyetlerdir. Kritik faaliyetlerin belirlenmesi, proje zaman planının doğru olarak yapılabilmesi için önemlidir.

14 2. Faaliyet Planlamasının Yapılması
Faaliyet Planlamasının Ana Adımları: Ana faaliyetlerin belirlenmesi Alt faaliyetlerin belirlenmesi Faaliyetlerin sıralandırılması Faaliyet-zaman planlamasının yapılması Toplam sürenin ve kritik faaliyetlerin belirlenmesi Faaliyet sorumlularının belirlenmesi

15 2. Eğitim Programının Düzenlenmesi 2.1. İlk programın yapılması
Programın duyurulması Kayıtların yapılması Programın sürdürülmesi 2.2. İkinci programın yapılması Programın duyurulması Kayıtların yapılması Programın sürdürülmesi 1. Eğitim programının hazırlanması 1.1. Ders içeriklerinin oluşturulması Program komitesinin oluşturulması ve ofisinin kurulması İhtiyaç analizinin yapılması Eğitmanler kurulunun saptanması Eğitmenler kurulunda son hale getirilmesi 1.2. Ders materyalinin üretilmesi

16 E-Posta: smac@sakarya.edu.tr


"Faaliyet Planlamasının Yapılması" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları