Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MASA TENİSİ NEDİR? MASA TENİSİ NE KAZANDIRIR ?

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MASA TENİSİ NEDİR? MASA TENİSİ NE KAZANDIRIR ?"— Sunum transkripti:

1 MASA TENİSİ NEDİR? MASA TENİSİ NE KAZANDIRIR ?
MASA TENİSİ DERSLERİ 1 YAZIR FEVZİYE POLAT ORTAOKULU MASA TENİSİ NEDİR? MASA TENİSİ NE KAZANDIRIR ?

2 MASA TENİSİ NEDİR ? MASA TENİSİ 19. YÜZYILIN SONLARI İLE 20.YÜZYILIN SONLARINDA İNGİLTERE’DE GELİŞMİŞTİR. ULUSLARARAASI MASA TENİSİ FEDERASYONU 1926 YILINDA KURULMUŞTUR. 110’UN ÜZERİNDE ÜLKE ÜYESİ VARDIR. MASA TENİSİ MASASI UZUNLUĞU 274 CM, GENİŞLİĞİ 152 CM YERDEN YÜKSEKLİĞİ 76 CM OLAN DİKDÖRTGEN BİÇİMİNDE ÖZELLEŞTİRİLMİŞ MASADA OYNANIR.

3 MASA TENİSİ MASASI

4 "Masa tenisini spor olarak kabul etmeyenler,sporu güç gösterisinden ibaret sananlardır." Fatih ÖKTEN

5 MASA TENİSİ FİLESİ Masanın uzun kenarının ortalarını birleştirecek şekilde gerilen ağ, 15 cm yüksekliğindedir ve masadan çok az daha geniş boyutlardadır.

6 Masa Tenisi Hayattır…Masa tenisi öğren, dikkatin seninle olsun….

7 MASA TENİSİ TOPU Beyaz ya da sarı renkte selüloit veya plastik malzemeden yapılmış 38 mm çapına , 2,5 ile 2,7 gr ağırlığındadır.

8 MASA TENİSİ RAKETLERİ Masa tenisinde en önemli araç raketlerdir. Üç kısımdan meydana gelir. 1-Raket Tahtası 2- Kaplama(Lastik-Sünger) 3-Sap

9 MASA TENİSİNİN FAYDALARI
Masa Tenisi eğitimi, öğrencilerimize belirli bir çalışma disiplini getirmesini, kendine güven duygusunu sağlaması,topluma daha çok bağlanabilmesini ve yaşam tutkusunun artmasını sağlar. Masa Tenisini öğretiminde duyuşsal özellikleri de dikkate alarak öğrencinin diğer derslerine karşı olumlu tutumlar geliştirmesine yardımcı olunur. Masa tenisi sosyalleşme sağlar.

10 MASA TENİSİNİN FAYDALARI
El-göz koordinasyonu gelişir. Sakatlanma riski azdır. Çeviklik ve hareketlilik duygusu kazandırır. Masa tenisi her şeyden önce mutlu olmasını, saygı duymayı, disiplini ve arkadaşlığı öğretir.

11 Masa tenisi ile ilgili güzel sözler…
*Başarılı bir takım ve oyuncuların pek çok elleri, ama tek bir beyni vardır *Masa Tenisi her yaşta ve her yaştaki herkesle oynayabileceğiniz dünyanın en iyi sporlarından birisidir...


"MASA TENİSİ NEDİR? MASA TENİSİ NE KAZANDIRIR ?" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları