Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SEBZELER.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SEBZELER."— Sunum transkripti:

1 SEBZELER

2 AMAÇ:ÇOCUKLARI SEBZELER HAKKINDA BİLGİLENDİREBİLME.
HEDEF:SEBZELERİ ÇEŞİTLİ ÖZELLİKLERİNE GÖRE SINIFLAYABİLME. HEDEF DAVRANIŞLAR:*KÖKÜ VEYA YUMRUSU TÜKETİLEN SEBZELERİN NELER OLDUĞUNU BİLME. *MEYVESİ VE TANESİ TÜKETİLEN SEBZELERİN NELER OLDUĞUNU BİLME. *SAPI VEYA SOĞANI TÜKETİLEN SEBZELERİN NELER OLDUĞUNU BİLME.

3 MENÜ MEYVESİ VE TANESİ TÜKETİLEN SEBZELER
KÖKÜ VEYA YUMRUSU TÜKETİLEN SEBZELER SAPI VEYA SOĞANI TÜKETİLEN SEBZELER

4

5 DOMATES Anayurdu Orta ve Güney Amerika’dır.
Bol vitaminli meyveleri çiğ olarak yenir,salatalara katılır. Salça,salamura domates ve domates suyu halinde de saklanır. Daha çok sıcak ve ılıman iklimleri sever.

6 PATLICAN Patlıcan mor renkli iri meyveleri için yetiştirilen bir yıllık bir bitkidir. Besleyici değeri azdır,lezzeti sebebiyle birçok çeşit yemeği yapılır.

7

8 HAVUÇ Havuç iki yıllık bir bitkidir;bir yıllıkken çiğ veya pişmiş olarak kullanılır. Kalorisi düşüktür. Özellikle A vitaminin öncüsü kırmızı bir pigment olan karoten bakımından zengindir. Havuç, görmede çok etkilidir.

9 TURP Acı bir lezzeti vardır. Salatalarda kullanılır.
İştah açıcı,idrar ve safra söktürücü nitelikleri vardır. C vitamini açısından zengindir.

10

11 SOĞAN Yemeklere çeşni vermek için kullanılan,keskin kokulu ve acı bir sebzedir. Soğan Orta Asya kökenli,iki yıllık bir bitkidir. Karbonhidrat ,yağ,organik asitler,A-B-C vitaminleri içerir. Ayrıca soğanın idrar sökütücü,müshil,kan şekeri düşürücü ve sindirim yardımcısı özellikleri de vardır.

12 SARIMSAK Sarımsak, saçak köklü,diş diş soğanlı ve kınlı yapraklı,çok yıllık bir bitkidir. Karbonhidrat, A-B-C vitaminleri ve kükürtlü uçucu bir yağ içerir.Sarımsağa kokusunu bu kükürtlü uçucu yağ verir. İdrar sökütücü,kurt düşürücü ,iştah açıcı ve tansiyon düşürücü etkileri vardır.

13 BAKALIM NE KADAR ÖĞRENMİŞİZ?

14 AŞAĞIDAKİLERDEN HANGİSİ SEBZE DEĞİLDİR?

15 BİLEMEDİN TEKRAR DENE!!

16 TEBRİKLER BİLDİN!!

17 HANGİSİNİN MEYVESİ VE TANESİ TÜKETİLİR?

18 AFERİN BİLDİN!!

19 *HANGİSİ YEMEKLERE ÇEŞNİ VERMEK İÇİN KULLANILAN,KESKİN KOKULU VE ACI BİR SEBZEDİR?

20 AFERİN

21 GÖZ SAĞLIĞIMIZ İÇİN EN ÖNEMLİ SEBZE HANGİSİDİR?

22 BRAVO

23 HANGİSİ SALATALARA KONAN, ACI LEZZETLİ VE İŞTAH AÇICI BİR SEBZEDİR?

24 TEBRİKLER...

25 TEŞEKKÜRLER. BİTTİ....


"SEBZELER." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları