Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Mutlu gülüşler İçİn sağlIklI dİşler

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Mutlu gülüşler İçİn sağlIklI dİşler"— Sunum transkripti:

1 Mutlu gülüşler İçİn sağlIklI dİşler

2 Her gün dişlerimizi sabah ve akşam
yemeklerden sonra fırçalamalıyız.

3 Dişlerimizi fırçalamazsak ağzımızdaki mikroplar yiyeceklerle beraber dişlerimize tutunarak çürüğe neden olurlar.

4 SÜT DİŞLERİNİN ERKEN KAYBI Dişlerimiz eksildiğinde; yiyecekleri çiğnemede ve ısırmada da zorluklar olabilir, konuşmada bazı sesleri çıkarabilmek zorlaşır, görünümümüzde önemli etkileri vardır.

5 ÇÜRÜK nasıl oluşur ? Bakteri plağı Diş çürüğü Şekerli gıdalar
Şekerli besinler yendiğinde, mikropların besinlerden ürettiği asitler, kanallar aracılığıyla dişin üzerine akar. Dişler, asit karşısında kalsiyumunu kaybederek çürümeye başlar. Bakteri plağı Diş çürüğü Şekerli gıdalar Mikroplar (bakteri) Asit

6 Ağız ve Diş Sağlığının Vücut sağlığına etkisi
Vücuda girişleri açısından ağız ortamı, bakteriler için bulunmaz bir fırsattır…. Ağızdaki herhangi bir enfeksiyon (aft, diş apsesi..vs), bakteriyemi gibi tüm vücudu ilgilendiren yaygın enfeksiyonlara sebep olabilir… Orta kulak iltihabı, sinüzit gibi enfeksiyonlara geçiş yoludur.. Kalp böbrek ve romatizmal hastalıklara da neden olabilir.

7 BESİNLER

8 Ana öğünlerde tüketmeliyiz Pipet (dişlere değmeden)ile içebiliriz
Ağızda tutmamalıyız Pipet (dişlere değmeden)ile içebiliriz Şekerli,yapışkan yada asitli gıdalar üç ana öğün içinde tüketilmelidir.Ara öğünlerde yenmemelidir.

9 Tavsiyeler 1. Asitli gıda tüketimini azaltmalıyız.
Aromasız maden suyu ve süt ürünleri 2. Asitli gıda ile diş temas süresini azaltmak ve ağızdaki asitli ortamı yok etmek için su ile ağzımızı çalkalamalı veya peynir yemeli ya da sakız çiğnemeliyiz.(yemek sonrası refluyu azaltmak, tükürük akışını artırmak amacıyla) 4. Sert olmayan diş fırçası ve fazla aşındırıcı olmayan diş macunu ile dişlerimizi fırçalamalıyız.

10 DİŞLERİMİZE YARARLI OLAN YİYECEKLER
Şekerli gıda yendikten sonra ağza atılacak bir parça peynir şekerin çürük önleyici etkisini gidermek açısından son derece önemlidir. Kereviz, havuç, fıstık, elma ve özellikle peynir diş sağlığımız için faydalıdır.

11 FLORİT ÇÜRÜK ÖNLEMEDE NASIL GÖREV YAPAR.?!
****Diş minesini güçlendirerek asit ataklarına karşı daha dirençli olmasını sağlar ****Aynı zamanda asit ataklarından zarar görmüş mineyi tamir edebilir

12 VERNİK UYGULAMALARI Özgün fırçası ile izolasyona gerek duyulmaksızın gerçekleştirilir. Aşırı tükürük-plağın uzaklaştırılması için gazlı bezle temizleme yeterlidir.

13 DİŞLERİMİZİ NASIL FIRÇALAMALIYIZ ?

14 Diş fırçasını 45 derece açıyla tutup
dişetinden ağız boşluğuna doğru fırçalamalıyız.

15 Dişlerimizin iç yüzeylerini de aynı
şekilde dişetinden dişe doğru fırçalamalıyız.

16 fırçamızı dik tutmalıyız.
Ön dişlerimizin iç yüzeylerini fırçalarken fırçamızı dik tutmalıyız.

17 Arka dişlerimizin üst yüzeylerini fırçayı ileri geri hareket ettirerek fırçalamalıyız.

18 Fırçalamanın dışında dişlerimizin arasını diş ipliği ile temizlemeliyiz.

19 Dilinizi de fırçalayarak dilinizin üzerindeki bakterileri ve ağız kokusunu engelleyebilirsiniz.

20 6 ayda bir Diş Hekimine kontrol için muayene olmalıyız .
Diş sağlığımız için; 6 ayda bir Diş Hekimine kontrol için muayene olmalıyız .

21

22 GÜLÜMSEMENİZ HİÇ BİTMESİN


"Mutlu gülüşler İçİn sağlIklI dİşler" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları