Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Ö.T.M.T Öğr. Gör. Özlem BAĞCI.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Ö.T.M.T Öğr. Gör. Özlem BAĞCI."— Sunum transkripti:

1 Ö.T.M.T Öğr. Gör. Özlem BAĞCI

2 Öğretim Araç-Gereçlerin Seçimi
Öğretim araçları, bilginin öğrenene ulaştırılabileceği farklı yollar ve ortamlardır. Öğretim materyalleri, farklı araçlarla sunulan bilgiler, mesajlar ve malzemelerdir.

3 Öğretim Araç-Gereçlerin Seçimi
Öğretim araç-gereçlerin seçimini etkileyen bazı faktörler: Öğretim hedefleri, Öğretim yöntemi, Öğrenci özellikleri, Öğretim ortamı, Araçların özellikleri, Öğretmenleri tutumları gibi

4 Araç-Gereçlerin Seçimini Etkileyen Faktörler
Öğretim hedefleri Araç gereç özellikleri Öğretmenin tutumu, becerisi v.b. Yöntem seçimi Araç gereç seçimi (Son karar) Öğrenen özellikleri -Öğrenme stilleri, becerileri v.b Kısıtlamalar -bütçe, zaman, v.b. Öğretim ortamı -ışıklandırma, büyüklük, Öğrenci sayısı Öğretim araç gereçlerinin seçimini etkileyen faktörler karşılıklı etkileşim içerisinde olup birinin seçim, tasarım, ya da kullanımı diğerinin seçim, tasarım ya da kullanımı doğrudan etkiler,

5 Ortam Özellikleri Öğretimin gerçekleşeceği ortamın büyüklüğü, niteliği ve ortamdaki öğrenci sayısı araç-gereç seçimini etkiler. Örneğin bazı öğrenmeler için sınıf ortamı, bazı öğrenmeler için laboratuar ortamı seçilirken bazı öğrenmeler için ise bireysel çalışma ortamı seçilebilir.

6 Ortam Özellikleri Sınıf ortamı seçildiğinde hangi yöntemler kullanılabilir? Sınıf ortamı seçildiğinde hangi araç-gereç kullanılabilir? Laboratuar veya atölye ortamı hangi durumlarda kullanılır? Bireysel çalışma ortamını ve materyallerine örnek veriniz.

7 Öğretmen Tutumları

8 Öğretim Hedefleri Kullanacağımız araç-gereçler öğrencilerin öğretim hedeflerine ulaşmasına yardımcı olmalıdır. Unutmamalıyız ki, bir davranışın öğretiminde veya öğrenilmesinde kullanılabilecek en iyi, tek bir gereçten bahsetmek mümkün değildir.

9 Araç-Gereçlerin Özellikleri
Araç Türü Görsel Renk Ses Hareket Etkileşim Dokunma Gerçek Eşyalar ve modeller X Yazılı materyaller Görseller Gösteri tahtaları Tepegöz saydamları Slayt ve Film şeritleri Ses araçları Video ve film Televizyon Bilgisayar yazılımı Multimedya

10 Sınıf Ortamının Düzenlenmesi
Sınıf ortamının düzenlenmesi öğretimin niteliğini etkiler. Sınıf ortamının düzenlenmesini, öğrenci sayısı, sınıf büyüklüğü, sınıfın şekli, masa ve sıraların sabit ya da değiştirilebilir olup olmadığı gibi durumlar etkiler.

11 Geleneksel Oturma Düzeni

12 U Şekli Oturma Düzeni

13 Yuvarlak / dikdörtgen masalar


"Ö.T.M.T Öğr. Gör. Özlem BAĞCI." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları