Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği"— Sunum transkripti:

1 Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği
Ders Adı :Çoklu Ortam Tasarımı Ders Hocası : Öğr. Gör. Altay Subutay Kaya MART, 2014 KONYA

2 3.SINIF HAZIRLAYANLAR Arzu DURMAZ Çiğdem AĞIRKAYA Şeyma KARPUZCU Ayşegül TOSUN

3 ADOBE AFTER EFFECTS

4 İçindekiler Adobe After Effects Adobe After Effects Nedir?
Adobe After Effects’i Nasıl Temin Edebiliriz? Adobe After Effects Menüleri ve Özellikleri Adobe After Effects Kullanımı Kaynakça

5 KONU BAŞLIĞI ADOBE AFTER EFFECTS Adobe After Effects Nedir?
Adobe After Effects, Adobe Systems tarafından geliştirilmiş olan, hareketli grafikler ve görsel efektler oluşturmaya olanak sağlayan bir yazılımdır. Adobe After Effects ile 2 ve 3 boyutlu ortamlarda animasyonlar oluşturulabilir.

6 KONU BAŞLIĞI ADOBE AFTER EFFECTS Adobe After Effects Nedir?
Eksiksiz yaratıcı kontrol sağlayan animasyon ve kompozisyon oluşturmaya yönelik sektör standardını kullanarak, sinematik görsel efektler ve çok yönlü hareketli grafikler oluşturabilirsiniz.

7 KONU BAŞLIĞI ADOBE AFTER EFFECTS Adobe After Effects Nedir?
After effects, hareketli grafik oluşturma programıdır ve alanında öncü programlardan bir tanesidir. Videolarımızı düzenleyebilir istediğimiz efektleri ekleyebiliriz.Şuanda sinema sektöründe,reklam sektöründe en çok kullanılan programlardan bir tanesidir.

8 KONU BAŞLIĞI ADOBE AFTER EFFECTS
Adobe After Effects Menüleri ve Özellikleri Birçok şeyi otomatikman kendisi yapar. Örneğin; şekilde gördüğümüz efekt panelinden videomuza istediğimiz efekti atabiliriz. Bunları eklemek için efektin üzerine iki kere tıklamamız yeterli olacaktır.

9 KONU BAŞLIĞI ADOBE AFTER EFFECTS
Adobe After Effects Menüleri ve Özellikleri After Effects içinde herhangi bir video oluştururken ilk adım yeni bir proje oluşturmaktır. After Effects’te çalışırken, bir kompozisyon içinde çalışılır. Effects Proje sonrasında tek bir çoklu kompozisyonlar içerebilir.

10 KONU BAŞLIĞI ADOBE AFTER EFFECTS
Adobe After Effects Menüleri ve Özellikleri After Effects içinde videomun uzunluğunu kısalığını ayarlayabileceğim,videomun yavaş ya da hızlı oynamasını veya 3B özelliğini aktifleştirebilmeyi Timeline panelinden yapabiliriz.

11 KONU BAŞLIĞI ADOBE AFTER EFFECTS
Adobe After Effects Nasıl Temin Edebiliriz ? sitesinden ücretli olarak temin edilebilir.

12 KONU BAŞLIĞI ADOBE AFTER EFFECTS
Adobe After Effects’i Nasıl Temin Edebilirim ? Linkinden Adobe ID oluşturarak deneme sürümünü kullanabilirsiniz.

13 ADOBE AFTER EFFECTS KULLANIMI VE ÖZELLİKLERİ
KONU BAŞLIĞI ADOBE AFTER EFFECTS KULLANIMI VE ÖZELLİKLERİ Adobe After Effects videolar için Photoshop niteliğinde. Programda, Adobe'un popüler imaj düzenleyicisine benzer ama video için adapte edilmiş araçlar var. Örnek verecek olursak, Photoshop’s Magic Wand gibi çalışan ve yeni bir araç olan RotoBrush, silüetler seçmenizi ve ekran rengi doygunluğu gerektirmeden karakterleri her tür arkaplana yerleştirmenizi sağlıyor. örneğin kollarını veya bacaklarını kontrol etmek, görüntünün kısımlarını kaplamak kemikleri oluşturmak tıklayarak herhangi bir görüntü için bir iskelet ekleyin. Sonra sequencer ve zaman çizelgesi ile düzenlenen proje tutarken, istediğiniz pozu veya hareket oluşturmak için herhangi bir tek kemik noktaya taşıyarak yaşam için görüntü getirmek. Bones kemikler etiketleri ve renkleri atayın eklemenizi sağlar. Renkli kemikler için anahtar kareler maç özel renkli kanallarda çizelgesinde göstermek.

14 ADOBE AFTER EFFECTS KULLANIMI VE ÖZELLİKLERİ
KONU BAŞLIĞI ADOBE AFTER EFFECTS KULLANIMI VE ÖZELLİKLERİ Adobe After Effects aynı zamanda video efekti uyguladığınızda otomatik olarak ana çerçeveler yaratan Auto-Keyframe ve düz bir imajmış gibi videolarınızı eğip bükebilmenizi sağlayan Mesh warp effect in 3D gibi çok daha fazla videoya özel araç içeriyor. örneğin kollarını veya bacaklarını kontrol etmek, görüntünün kısımlarını kaplamak kemikleri oluşturmak tıklayarak herhangi bir görüntü için bir iskelet ekleyin. Sonra sequencer ve zaman çizelgesi ile düzenlenen proje tutarken, istediğiniz pozu veya hareket oluşturmak için herhangi bir tek kemik noktaya taşıyarak yaşam için görüntü getirmek. Bones kemikler etiketleri ve renkleri atayın eklemenizi sağlar. Renkli kemikler için anahtar kareler maç özel renkli kanallarda çizelgesinde göstermek.

15 ADOBE AFTER EFFECTS KULLANIMI VE ÖZELLİKLERİ
KONU BAŞLIĞI ADOBE AFTER EFFECTS KULLANIMI VE ÖZELLİKLERİ Adobe After Effects'le ilgili en mükemmel şey üçüncü parti eklentileri. Örneğin Mocha sahnelerin yaratılması ve değiştirilmesinde size yardım eden gelişmiş bir izleme sistemi. Diğer mükemmel bir Adobe After Effects eklentisi ise daha önce hiç yapmadığınız gibi videolarınızın renkleri üzerinde çalışabilmenizi sağlayan Color Finesse. örneğin kollarını veya bacaklarını kontrol etmek, görüntünün kısımlarını kaplamak kemikleri oluşturmak tıklayarak herhangi bir görüntü için bir iskelet ekleyin. Sonra sequencer ve zaman çizelgesi ile düzenlenen proje tutarken, istediğiniz pozu veya hareket oluşturmak için herhangi bir tek kemik noktaya taşıyarak yaşam için görüntü getirmek. Bones kemikler etiketleri ve renkleri atayın eklemenizi sağlar. Renkli kemikler için anahtar kareler maç özel renkli kanallarda çizelgesinde göstermek.

16 ADOBE AFTER EFFECTS KULLANIMI VE ÖZELLİKLERİ
KONU BAŞLIĞI ADOBE AFTER EFFECTS KULLANIMI VE ÖZELLİKLERİ Kötü tarafı şu ki şu an için bu programı yalnızca 64-bit bilgisayarlar destekleyebiliyor. örneğin kollarını veya bacaklarını kontrol etmek, görüntünün kısımlarını kaplamak kemikleri oluşturmak tıklayarak herhangi bir görüntü için bir iskelet ekleyin. Sonra sequencer ve zaman çizelgesi ile düzenlenen proje tutarken, istediğiniz pozu veya hareket oluşturmak için herhangi bir tek kemik noktaya taşıyarak yaşam için görüntü getirmek. Bones kemikler etiketleri ve renkleri atayın eklemenizi sağlar. Renkli kemikler için anahtar kareler maç özel renkli kanallarda çizelgesinde göstermek.

17 KAYNAKÇA After Effects Dersleri için
After Effects Dersleri için Dersin adı buraya yazılacak Dersin Adı bu köşeye yazılacak


"Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları