Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

DÜNYA FELSEFE GÜNÜ Burak YILDIRIM 9/D - 222.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "DÜNYA FELSEFE GÜNÜ Burak YILDIRIM 9/D - 222."— Sunum transkripti:

1 DÜNYA FELSEFE GÜNÜ Burak YILDIRIM 9/D - 222

2 SUNUM KONULARI Felsefe Nedir? Dünya Felsefe Günü
Bazı Filozofların Sözleri

3 Felsefe Nedir? Felsefe kelimesi Yunanca'da ‘fhilo’(sevgi) ve ‘sophia’ (bilgelik) kelimelerinin yan yana gelmesinden oluşuyor. ‘Fhilosophia’ (bilgelik sevgisi). Yunanlı düşünürler için "Bilgiyi sevmek, bilginin peşinden koşmak" anlamını taşır.

4 Felsefe; varlık, bilgi, gerçek, adalet, güzellik, doğruluk, akıl ve dil gibi konularla ilgili genel ve temel sorunlarla ilgili yapılan çalışmalardır. Felsefe "düşünce bilimi" olarak da bilinir.

5 Dünya Felsefe Günü Her yıl Kasım ayının üçüncü Perşembe günü, Dünya Felsefe Günü olarak kutlanmaktadır. Bu konudaki öneri, Türkiye Felsefe Kurumu tarafından yapılmış ve UNESCO tarafından da kabul edilmiştir.

6 1946 yılında resmen yürürlüğe giren UNESCO, savaş ve çatışmaların ilk çıkış yerinin insan zihni olduğunu belirtir. Dünyamızdaki olumsuz gelişmelerin önce zihinlerde başlaması nedeniyle,UNESCO’nun birtakım ilkeleri yaygınlaştırmayı amaçlamıştır.

7 Bazı Filozoflar ve Sözleri
Hayatta hiç hata yapmamış birisi zaten hiçbir işe başlamamış demektir. HENRY FORD Sözcüklerin gücünü anlamadan insanların gücünü anlayamazsınız. KONFİÇYUS İnsanlar tecrübeleri oranında değil tecrübelerinden aldıkları dersler oranında olgundurlar. BERNARD SHAW

8 İnsan aklın snırlarını zorlamadıkça hiçbir şeye erişemez
İnsan aklın snırlarını zorlamadıkça hiçbir şeye erişemez. ALBERT EINSTEIN Düşünüyorum öyle ise varım. DESCARTES

9 DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER


"DÜNYA FELSEFE GÜNÜ Burak YILDIRIM 9/D - 222." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları