Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Okul Kuralları Niçin Var? √ İnsan sosyal bir varlıktır.Kalabalık gruplar içinde yaşar. √ Toplumda düzenin sağlanması için.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Okul Kuralları Niçin Var? √ İnsan sosyal bir varlıktır.Kalabalık gruplar içinde yaşar. √ Toplumda düzenin sağlanması için."— Sunum transkripti:

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16 Okul Kuralları Niçin Var?
√ İnsan sosyal bir varlıktır.Kalabalık gruplar içinde yaşar. √ Toplumda düzenin sağlanması için herkesin uyduğu ortak davranışa kural denir. √ Toplum içinde kurallara uyarız.İnsanların haklarına saygı gösteririz.Huzurlu bir şekilde yaşarız. √ Kural varsa; -- Düzen vardır. -- Öğrenmeye uygun bir ortam vardır.

17 √ Kurallar çeşitli konum ve durumlara göre çeşitlilik gösterir
√ Kurallar çeşitli konum ve durumlara göre çeşitlilik gösterir.Kuralları şöyle sıralayabiliriz: • Trafik kuralları • Oyun kuralları • Görgü kuralları • Temizlik kuralları • Okul kuralları • Aile kuralları • Sınıf kuralları Bu kurallara uymak kurallar hayatımızı vardır. hepimizin görevidir. kolaylaştırmak için

18 Okul Kuralları √ Okul bizim ikinci yuvamızdır. √ Arkadaşlarla ve çalışanlarla birer aileyiz. √ Nasıl ki ailede uymamız gereken kurallar varsa okulda da kurallar olmalıdır. √ Bu kurallara uyarsak her şey düzenli olur.Olumlu davranışlar kazanırız. Kurallara uyan insanlar toplum içinde daha çok sevilir,sayılır. √ Okul kuralarının hepsi yazılı olmaya bilir.Ancak biz yine de bu kuralları bilir,onlara uyarız.

19 √ Okula zamanında gelmeliyiz.
Okul Kuralları √ Okula zamanında gelmeliyiz. √ Bayrak törenlerine katılmalıyız. √ Giriş ve çıkışlarda düzenli olmalıyız. √ Çöpleri, çöp kutularına atmalıyız. √ Ders zili çaldığında sınıfta olmalı, öğretmeni beklemeliyiz. √ Öğretmen gelmeden hazırlık yapmalıyız. √ Koridorlarda itişmeden yürümeliyiz,koşmamalıyız. √ Merdivenlerde sağdan inmeli,sağdan çıkmalıyız. √ Lavabo ve tuvaletleri temiz kullanmalıyız. √ Muslukları açık bırakmamalıyız. √ Okul araç-gereçlerini dikkatli kullanmalıyız. √ Okula temiz,düzenli gelmeliyiz. √ Arkadaşlarımıza ve büyüklerimize karşı nazik olmalıyız. Yazılı kurallar herkesin görebileceği yerlere asılır.


"Okul Kuralları Niçin Var? √ İnsan sosyal bir varlıktır.Kalabalık gruplar içinde yaşar. √ Toplumda düzenin sağlanması için." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları