Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ÜRÜN İçme suyu,insanlar tarafından içilmesi güvenli olan sudur.Çoğu gelişmiş ve gelişmekde olan ülkelerde şehir şebekesinden akan su içme su kalitesindedir.Ancak.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ÜRÜN İçme suyu,insanlar tarafından içilmesi güvenli olan sudur.Çoğu gelişmiş ve gelişmekde olan ülkelerde şehir şebekesinden akan su içme su kalitesindedir.Ancak."— Sunum transkripti:

1 ÜRÜN İçme suyu,insanlar tarafından içilmesi güvenli olan sudur.Çoğu gelişmiş ve gelişmekde olan ülkelerde şehir şebekesinden akan su içme su kalitesindedir.Ancak birçok kimseler de içme suyunu ayrıca satın almayı tercih eder.

2 İŞLENMİŞ İÇME SUYU Yeraltı su havzalarından elde edilen,ters ozmoz denilen ileri teknoloji ile saflaştırılan,ozonlama işleminden geçirilen,damak zevkine uygun minerallerin ilave edilmesi ile tüketiciye sunulan sudur.

3 SUYUN PH’ı KAÇ OLMALI? pH bir sıvının içerisindeki H+ iyonları ile OH- iyonları miktarıyla ölçülen bir tanımdır. 0 ile 14 sayıları arasında değerlendirilir. ph”ın 7 oluşu nötr olarak değerlendirilir 7 ph”ın altında kalan sular asidik 7 nin üzerindeki sular ise bazik olarak değerlendirilir. Doğal Kaynak Sularında yönetmelik pH 6,5–9,5 arasında olmasını uygun görmektedir. Doğal Mineralli Sularda ise, yönetmelikte pH için bir limit değer belirtilmemektedir.

4 SU SERTLİĞİ NEDİR? Sertlik, su içinde çözünmüş minerallerin (kalsiyum, magnezyum, demir, mangan gibi) varlığının sonucudur. Bu minerallerin miktarları suyun sertliğini belirlemektedir. Suların sertliği halk arasında ‘kireç’ olarak da bilinmektedir. Sertlik/yumuşaklık içilebilir sular için bir kalite parametresi ya da göstergesi değildir ve tüketicinin damak zevkine, alışkanlıklarına bağlıdır. Yönetmeliklerde sertlik için bir limit tanımlı değildir. İnsan sağlığı için gerekli olan kalsiyum, magnezyum gibi mineraller günlük olarak vücuda alınmalıdır ve sularımız doğal yapısı sayesinde buna destek olmaktadır.

5 GÜNDE KAÇ LT SU TÜKETİLMELİ
İnsanların içmeleri gereken su miktarı vücut ağırlığına ve aktivitelerine göre değişmekle birlikte, T.C. Sağlık Bakanlığı Beslenme ve Fiziksel Aktiviteler Başkanlığı tarafından vücutta oluşan zararlı maddelerin atımını sağlamak ve vücut sıvı dengesini koruyabilmek için günde 8-10 bardak su tüketilmesi önerilmektedir. Avrupa Gıda Güvenliği Otoritesi (EFSA)’nin Mart 2010 tarihli Su için Beslenme Referans Değerleri ile ilgili bilimsel görüşünde; “Su hemen hemen tüm vücut fonksiyonları için gereklidir ve termoregülasyon (vücudun ısı düzenlemesi) için özellikle önemlidir. Vücuttaki su kaybını dengeleyen ve gerekli hidrasyonu sağlayan su tüketimi, sağlık ve yaşam için vazgeçilmezdir.” denilmektedir. Bu görüşte EFSA, normal aktivite ve sıcaklık koşullarında yetişkin bir kadın için günde 2 litre, yetişkin bir erkek için ise günde 2,5 litre su tüketimini önermektedir. EFSA, katı yiyecekler ile bu ihtiyacın sadece %20 sinin karşılanabileceğini söylemektedir.

6 TÜKETİCİ İÇGÖRÜLERİ Tüketicilerin aroma beklemesi ve suyun bunu karşılayamaması. Suyun sıkıcı görülmesi. Hararet anında bile aromalı içecek aranması. Günlük su ihtiyacını su harici içeceklerle(mevye suları) ile karşılayabileceğine inanması. Çok su tüketmekden su zehirlenmesinden korkulması. Çok lavaboya gitme ihtiyacı doğurması. Neden su içmiyorsunuz? Sorusuna cevap olarak genellikle ‘neden tadı olamayan bir şey içeyim ki’ cevabı alınmıştır.

7 SUYUN FAYDALARI Su; yaşamın temel ögesi olarak insan vücudundaki fiziksel, kimyasal ve biyolojik olayların içinde yer alırken ayrıca içinde bulundurduğu elementler ile de sağlığın devamı ve korunmasında da rol oynar. Hayatın yoğun temposunda, vücudumuzda, dengesiz beslenme, işlenmiş gıdalar, hava kirliliği, stres gibi etkenlerden dolayı birçok toksin birikir. Su, vücudunuzun ihtiyacı olmayan maddelerden arınmasına yardımcı olur. Minerallerin ve vitaminlerin vücutta çözünmesini ve iletilmesini sağlar. Aldığımız gıdaların enerjiye çevrilmesine katkıda bulunur. Vücut sıcaklığının ve su dengesinin düzenlenmesini sağlar.

8 SUYUN FAYDALARI Derinin nemlenmesindeki en önemli faktördür. Çünkü cildimizdeki su kaybı erken yaşlanmaya yol açar. Organlarımızın özellikle de böbreklerin düzenli çalışmasına katkıda bulunur. Nefes almada oksijeni nemlendirir ve kolay nefes almamıza yardımcı olur. Eklemlerde yastık görevini yerine getirerek, eklemlerin hareketlerini düzenler.

9 HEDEF KİTLEMİZ Yapılan araştırmalar, kadınların erkeklere göre daha az su tükettiklerini göstermiştir;  Dış görünüşüne önem veren. Sağlıklı yaşama dikkat eden. 18-35 yaş arası kadınlar. Sosyal hayata sahip. Hep genç kalmak isteyen.

10 YARATICI FAYDA Suyun yukarda saydığımız kadar başka bir çok yararı vardır.Fakat az su tüketmenin erken yaşlanmaya yol açtığı ve suyun vücuddaki yağ oranını azalttığı reklam spotlarında ve kamu spotlarında fazla yer almamıştır.Bu fayda kadın tüketicileri özellikle suya yöneltecektir.

11 UZMAN GÖRÜŞÜ Cildin taze ve canlı görünmesinde vücudun ihtiyacı olan yeterli suyun alınması çok önemlidir. Normal kilosu olanlar, fazla kilosu olanlara göre vücutlarında daha fazla su tutarlar. Normal kilonun üzerine çıkıldıkça vücut daha az su içerir.   Selülit oluşumunu hızlandıran birinci sıradaki etken, az su tüketilmesidir. Normalden ne kadar az su içilirse, selülit oluşumu da o kadar hızlı olur. Prof.Dr. İbrahim Saraçoğlu

12 En Güzel Cilt Koruyucu Su
Hücrelerin canlılığını sürdürebilmesindeki en önemli element su. Vücudumuzdaki su dengesinin de cilt üzerinde büyük bir etkisi bulunur. Vücudunuz susuz kaldığında yüzünüzdeki kırışıklık ve çizgiler daha belirgin bir hal alır. İçtiğiniz su, cildinizde kremler ile aynı etkiye sahip doğal bir nemlendirici etkisi gösterir.  Bol su içmek, kan akışını hızlandırır, cildinizdeki hücrelerin yenilenmesini sağlar ve dolayısıyla daha genç görünmenize yardımcı olur.

13 Yaratıcı Gereklilik İnsanlara ve özellikle kadınlara suyun gençlik ve daha sağlıklı bir hayatla birleştirici rolü olduğunu aktarmamız gerekiyor. Kadınlar genç kalmak isterler ve bunun su ile gerçekleşeceğinin farkında değiller. Bu genç kalma isteği içgörüsü açık hava reklam afişiyle açığa çıkarılacak ve ikna etmek için yaşlılık ve çirkinlik görselleri kullanılacak.

14 Fayda  Su gençleştirir
Avantaj  Su kadınların gençleşmek için kullandığı tüm kozmetik ürünlerinden çok daha ucuzdur. Reklamda olması gerekenler ; Sürekli olarak su içen bir güzel bayan. Su yerine diğer sıvı tüketim ürünlerini kullanan çirkin bir bayan. Afiş iki bölümden oluşacak birisi güzelliklerle doluyken ; diğeri çirkin ve yaşlılık hissi yaratacak. Çirkin kadın yoktur, az su vardır.


"ÜRÜN İçme suyu,insanlar tarafından içilmesi güvenli olan sudur.Çoğu gelişmiş ve gelişmekde olan ülkelerde şehir şebekesinden akan su içme su kalitesindedir.Ancak." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları