Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MORE ENSTİTÜ UZAKTAN EĞİTİM

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MORE ENSTİTÜ UZAKTAN EĞİTİM"— Sunum transkripti:

1 MORE ENSTİTÜ UZAKTAN EĞİTİM

2 Uzaktan Eğitim Nasıl Yapılır?
Uzaktan Eğitim Nedir? Neden Uzaktan Eğitim? Uzaktan Eğitim Uzaktan Eğitim Nasıl Yapılır? Uzaktan Eğitimin Kullanım Alanları? UZEM.MOREENSTITU.COM

3 Uzaktan eğitim nedir? Neden uzaktan eğitim? Uzaktan eğitim nasıl yapılır? Uzaktan eğitimin kullanım alanları UZEM Özet Değerlendirme Uzaktan Eğitim Nedir? Farklı mekanlardaki öğrenci, öğretmen ve öğretim materyallerinin iletişim teknolojileri aracılığıyla bir araya getirildiği kurumsal bir eğitim faaliyetidir. Eğitim çalışmalarını planlayanlar ve uygulayanlar ile öğrenenler arasında iletişim ve etkileşimin özel olarak hazırlanmış öğretim üniteleri ve çeşitli ortamlar yoluyla belli bir merkezden sağlandığı bir öğretim yöntemidir.

4 Neden Uzaktan Eğitim? Uzaktan eğitim nedir? Neden uzaktan eğitim?
nasıl yapılır? Uzaktan eğitimin kullanım alanları UZEM Özet Değerlendirme Neden Uzaktan Eğitim?

5 Uzaktan eğitim nedir? Uzaktan eğitim nasıl yapılır? Neden uzaktan eğitim? Uzaktan eğitimin kullanım alanları UZEM Özet Değerlendirme Neden Uzaktan Eğitim? 1- UE’de eğitmen ve öğrencilerin öğrenme sürecinin bir bölümünde fiziksel ayrılığı söz konusudur. 2- UE’de mutlaka örgün eğitimde olduğu gibi düzenlenmiş bir öğretim programı takip edilir. 3- UE’de öğretim programının açılması, programın derslerinin tanımlanması, öğretim materyallerinin hazırlanmasında, akademik ve öğrenci destek hizmetlerinin sağlanmasında bir eğitim kurumunun varlığı gereklidir. 4- Bir UE programında yer alan ders veya derslerin video, ses, elektronik belge, basılı materyal gibi farklı formatlardaki eğitim içeriklerinin aktarılması, öğrenci-öğrenci, öğrenci-eğitici arasında etkileşimi sağlamak için bilgi ve iletişim teknolojilerinin kullanılması gereklidir. 5- UE’de çift yönlü etkileşimin sağlanması esastır.

6 Geleneksel Eğitimle Farklılıkları
Uzaktan eğitim nedir? Uzaktan eğitim nasıl yapılır? Neden uzaktan eğitim? Uzaktan eğitimin kullanım alanları UZEM Özet Değerlendirme Geleneksel Eğitimle Farklılıkları 1- Öğretmen merkezli aktivitelerden öğrenci merkezli aktivitelere geçiş vardır. 2- Öğrenci daha aktif bir role sahiptir. 3- Ezbercilikten çok araştırmacılık ön plandadır. 4- Kullanılan teknoloji ve kullanımı değişir.

7 Uzaktan Eğitim Nasıl Yapılır?
nedir? Neden uzaktan eğitim? Uzaktan eğitim nasıl yapılır? UZEM Özet Değerlendirme Uzaktan eğitimin kullanım alanları Uzaktan Eğitim Nasıl Yapılır? Ses Görüntü Veri ve Basılı Materyal

8 Uzaktan Eğitim Nasıl Yapılır?
nedir? Neden uzaktan eğitim? Uzaktan eğitim nasıl yapılır? UZEM Özet Değerlendirme Uzaktan eğitimin kullanım alanları Uzaktan Eğitim Nasıl Yapılır? ASENKRON SENKRON

9 Asenkron Uygulamalar (Eş zamansız)
Uzaktan eğitim nedir? Neden uzaktan eğitim? Uzaktan eğitim nasıl yapılır? UZEM Özet Değerlendirme Uzaktan eğitimin kullanım alanları Asenkron Uygulamalar (Eş zamansız) Öğretmen ve öğrencilerin farklı zamanlarda, farklı mekanlarda ders işlemesidir.

10 Asenkron Uygulamalar (Eş zamansız)
UZEM Uzaktan eğitim nedir? Neden uzaktan eğitim? Uzaktan eğitim nasıl yapılır? Uzaktan eğitimin kullanım alanları Özet Değerlendirme Asenkron Uygulamalar (Eş zamansız) Asenkron uygulamaların özellikleri: Zamandan bağımsızdır. Öğrenciler istedikleri zaman, istedikleri yerde dersleri takip edebilirler. Sürekli siteden yayın yapıldığı için istendiği kadar tekrar edilebilir. Öğrencilerin sorularına karşılık almaları daha uzun sürer.

11 Asenkron Uygulamalar (Eş zamansız)
Uzaktan eğitim nedir? UZEM Neden uzaktan eğitim? Uzaktan eğitim nasıl yapılır? Uzaktan eğitimin kullanım alanları Özet Değerlendirme Asenkron Uygulamalar (Eş zamansız) Video dersler: Öğretim içeriği video şeklinde hazırlanmış olarak hizmete sunulmuştur.

12 Asenkron Uygulamalar (Eş zamansız)
UZEM Uzaktan eğitim nedir? Neden uzaktan eğitim? Uzaktan eğitim nasıl yapılır? Uzaktan eğitimin kullanım alanları Özet Değerlendirme Asenkron Uygulamalar (Eş zamansız) Animasyonlar: Öğretim içeriği animasyon hazırlanmış olarak hizmete sunulmuştur.

13 Asenkron Uygulamalar (Eş zamansız)
UZEM Uzaktan eğitim nedir? Neden uzaktan eğitim? Uzaktan eğitim nasıl yapılır? Uzaktan eğitimin kullanım alanları Özet Değerlendirme Asenkron Uygulamalar (Eş zamansız) Sunu: materyal sunumlar şeklinde hazırlanıp hizmete sunulmuştur.

14 Senkron Uygulamalar (Eş zamanlı)
UZEM Uzaktan eğitim nedir? Neden uzaktan eğitim? Uzaktan eğitim nasıl yapılır? Uzaktan eğitimin kullanım alanları Özet Değerlendirme Senkron Uygulamalar (Eş zamanlı) Öğretmen ve öğrencinin birebir ders işlediği uygulamalardır.

15 Senkron Uygulamalar (Eş zamanlı)
UZEM Uzaktan eğitim nedir? Neden uzaktan eğitim? Uzaktan eğitim nasıl yapılır? Uzaktan eğitimin kullanım alanları Özet Değerlendirme Senkron Uygulamalar (Eş zamanlı) Öğrenciler belirli gün ve saatlerde eğitimin verileceği platformda hazır olarak bulunurlar ve aynı anda bir çok öğrencinin katılımıyla ders işlenir.

16 Senkron Uygulamalar (Eş zamanlı)
UZEM Uzaktan eğitim nedir? Neden uzaktan eğitim? Uzaktan eğitim nasıl yapılır? Uzaktan eğitimin kullanım alanları Özet Değerlendirme Senkron Uygulamalar (Eş zamanlı) Senkron uygulamaların özellikleri Zamana bağımlıdır. Öğrenci ve eğitimciler aynı ya da farklı mekanlarda yüz yüze bulunurlar. Canlı ders daha sonra tekrar seyredilmek üzere kaydedilebilir. Öğrencilerin sorularına eğitimciler aynı anda cevap verebilirler.

17 Senkron Uygulamalar (Eş zamanlı)
UZEM Uzaktan eğitim nedir? Neden uzaktan eğitim? Uzaktan eğitim nasıl yapılır? Uzaktan eğitimin kullanım alanları Özet Değerlendirme Senkron Uygulamalar (Eş zamanlı) Senkron uygulamalar iki şekilde yapılmaktadır. 1) Video Konferans 2) Canlı sınıf uygulamaları

18 Senkron Uygulamalar (Eş zamanlı)
UZEM Uzaktan eğitim nedir? Neden uzaktan eğitim? Uzaktan eğitim nasıl yapılır? Uzaktan eğitimin kullanım alanları Özet Değerlendirme Senkron Uygulamalar (Eş zamanlı) Video Konferans: Sadece kişilerle konuştuğunuz ya da kişileri dinlediğiniz değil aynı zamanda onları görebildiğiniz görüşmeler için tahsis edilmiş, ses-görüntü iletişim teknolojisidir.

19 Senkron Uygulamalar (Eş zamanlı)
UZEM Uzaktan eğitim nedir? Neden uzaktan eğitim? Uzaktan eğitim nasıl yapılır? Uzaktan eğitimin kullanım alanları Özet Değerlendirme Senkron Uygulamalar (Eş zamanlı) Canlı Sınıf Uygulaması: Öğretmenlerin canlı olarak ders anlattıkları, öğrencilerin anında soru sorup cevap alabildikleri, kendi aralarında tartışmalar yapabildikleri ortamdır.

20 Uzaktan Eğitimin Kullanım Alanları
nedir? Neden uzaktan eğitim? Uzaktan eğitim nasıl yapılır? Uzaktan eğitimin kullanım alanları UZEM Özet Değerlendirme Uzaktan Eğitimin Kullanım Alanları Uzaktan eğitim, hemen hemen her alanda kullanılmaktadır. Özellikle okul çağı geçmiş ve kendini geliştirmek isteyen ya da çalışan kişilerin eğitimleri için kaçınılmaz bir yöntemdir.

21 Uzaktan Eğitimin Kullanım Alanları
nedir? Neden uzaktan eğitim? Uzaktan eğitim nasıl yapılır? Uzaktan eğitimin kullanım alanları UZEM Özet Değerlendirme Uzaktan Eğitimin Kullanım Alanları Türkiye’de ön lisans, lisans, lisans üstü eğitimlerde uzaktan eğitim hemen hemen tüm üniversitelerimizde verilmektedir.

22 UZEM (Uzaktan Eğitim Merkezi):
nedir? Neden uzaktan eğitim? Uzaktan eğitim nasıl yapılır? Uzaktan eğitimin kullanım alanları UZEM Özet Değerlendirme UZEM (Uzaktan Eğitim Merkezi): Bilgisayar Programcılığı, bilişim teknolojilerini kullanabilecek teknik bilgi ve deneyime sahip, gelişen teknolojiye kolayca uyum sağlayabilecek programcılar yetiştirmeyi amaçlayan, eğitim süresi 2 yıl olan önlisans programıdır. Bu programdan mezun olan öğrenciler “Tekniker” unvanı almaya hak kazanırlar.

23 UZEM (Uzaktan Eğitim Merkezi):
nedir? Neden uzaktan eğitim? Uzaktan eğitim nasıl yapılır? Uzaktan eğitimin kullanım alanları UZEM Özet Değerlendirme UZEM (Uzaktan Eğitim Merkezi): Uzaktan eğitim portalımız üzerinden aşağıdaki bilgilerin kayıtları girilir ve takip edilir. Dönem Bilgileri Ders Tanımlamaları Ders Programları Eğitici – Öğretmen Bilgileri Öğrenci Kayıt ve Bilgileri Öğrenci Devamsızlıkları Ödeme İşlemleri

24 UZEM (Uzaktan Eğitim Merkezi):
nedir? Neden uzaktan eğitim? Uzaktan eğitim nasıl yapılır? Uzaktan eğitimin kullanım alanları UZEM Özet Değerlendirme UZEM (Uzaktan Eğitim Merkezi):

25 UZEM (Uzaktan Eğitim Merkezi):
nedir? Neden uzaktan eğitim? Uzaktan eğitim nasıl yapılır? Uzaktan eğitimin kullanım alanları UZEM Özet Değerlendirme UZEM (Uzaktan Eğitim Merkezi): Sisteme girişi yapılan öğrenci/kursiyere kullanıcı adı ve şifre tanımlanır. Öğrenci bu kullanıcı ve şifre ile UZEM sistemine giriş yapar.

26 UZEM (Uzaktan Eğitim Merkezi):
nedir? Neden uzaktan eğitim? Uzaktan eğitim nasıl yapılır? Uzaktan eğitimin kullanım alanları UZEM Özet Değerlendirme UZEM (Uzaktan Eğitim Merkezi): Öğrenci/kursiyere ders günü ve saati ile ilgili ayrıca e-posta ve SMS olarak bilgilendirme yapılır. Öğrenci/kursiyer UZEM sistemine kullanıcı adı ve şifre ile giriş yaparak sisteme girer. UZEM eğitim portalı kayıt olduğu ders programına ait ders günü ve saatlerini görür. Aktif olan derse ait «DERSİ BAŞLAT» butonuna basarak derse giriş yapar.

27 UZEM (Uzaktan Eğitim Merkezi):
nedir? Neden uzaktan eğitim? Uzaktan eğitim nasıl yapılır? Uzaktan eğitimin kullanım alanları UZEM Özet Değerlendirme UZEM (Uzaktan Eğitim Merkezi):

28 UZEM (Uzaktan Eğitim Merkezi):
nedir? Neden uzaktan eğitim? Uzaktan eğitim nasıl yapılır? Uzaktan eğitimin kullanım alanları UZEM Özet Değerlendirme UZEM (Uzaktan Eğitim Merkezi): Öğrenci/Kursiyer «DERSİ BAŞLAT» butonuna bastıktan sonra sistem otomatik olarak ADOBE CONNECT altyapısını kullanarak derse bağlanır. Dersi veren eğitmen/öğretmen ile öğrenci karşılıklı olarak sanal sınıf ortamında dersi işler. UZEM Sanal Sınıf Ortamın Sağladıkları: Eğitmen/öğretmen Web Kamera ile görüntüsünü aktarır. Eğitmen/öğretmen Beyaz Tahta, Belge Paylaş ve Ekranımı Paylaş seçimlerinden birini yaparak eğitim materyalini öğrenci/kursiyerlerinle paylaşır. Öğrenci/kursiyer eğitimin durumuna göre kontrolü isteyebilir ve yapılması gereken uygulamayı yapabilir. Öğrenci/kursiyer söz hakkı isteyerek sorusunu eğitmen/öğretmene sorabilir. Sanal sınıf portalın sağ alt köşesinde bulunan anlık mesajlaşma ile de sorusunu yöneltebilir.

29 UZEM (Uzaktan Eğitim Merkezi):
nedir? Neden uzaktan eğitim? Uzaktan eğitim nasıl yapılır? Uzaktan eğitimin kullanım alanları UZEM Özet Değerlendirme UZEM (Uzaktan Eğitim Merkezi):

30 Maddi olarak örgün eğitime göre daha uygun olan bir yöntemdir.
Uzaktan eğitimin kullanım alanları UZEM Uzaktan eğitim nedir? Neden uzaktan eğitim? Uzaktan eğitim nasıl yapılır? Özet Değerlendirme ÖZET Uzaktan eğitim öğrenci ile öğretmenin fiziksel olarak aynı ortamda olmaması durumunda kullanılan eğitim teknolojilerindendir. Zaman sıkıntısı olan kişilerin daha çok tercih ettiği eğitim yöntemidir. Maddi olarak örgün eğitime göre daha uygun olan bir yöntemdir.

31 DEĞERLENDİRME Değerlendirme 1 Değerlendirme 2 Değerlendirme 3
Uzaktan eğitimin kullanım alanları Uzaktan eğitim nedir? Neden uzaktan eğitim? Uzaktan eğitim nasıl yapılır? UZEM Özet Değerlendirme DEĞERLENDİRME Değerlendirme 1 Değerlendirme 2 Değerlendirme 3

32 MORE ENSTİTÜ UZAKTAN EĞİTİM
TEŞEKKÜRLER MORE ENSTİTÜ UZAKTAN EĞİTİM


"MORE ENSTİTÜ UZAKTAN EĞİTİM" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları