Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Bilgisayar VİRÜSLERİ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Bilgisayar VİRÜSLERİ."— Sunum transkripti:

1 Bilgisayar VİRÜSLERİ

2 Bilgisayar Virüsü Nedir ?
Bilgisayar virüsleri kötü amaçlı programlardır. Programlanma şekline göre bilgisayarınıza zarar verirler. Aktif hale geçirildikten sonra, çoğalma özelliğine sahiptirler.

3 Virüslerin Olası Zararları
Bilgisayarınızın kontrolünün başkalarının eline geçmesini sağlayabilir. Önemli bilgilerinizin çalınmasına sebep olabilir. Sabit diskinizin tamamını ya da önemli dosyaların olduğu kısımlarını silebilir. Kullandığınız bilgisayar programlarını bozabilir, çalışmalarını yavaşlatabilir. Kullandığınız dosyaların içeriklerini bozabilir/silebilir. Bilgisayarınızın hafızasını ve/veya disk alanını kullanarak bu kaynaklara verimli olarak erişiminizi engelleyebilir. Ekranınıza can sıkıcı mesajlar çıkararak çalışmanızı bölebilir/engelleyebilir.

4 Flashdisk, Hafıza Kartı
Nasıl Bulaşır CD ve DVD Flashdisk, Hafıza Kartı Internet, e-Posta

5 VİRÜS ÇEŞİTLERİ

6 Dosya virüsleri Asalak ya da yürütülebilir virüsler olarak da bilinen ve kendilerini yürütülebilir dosyalara (sürücü ya da sıkıştırılmış dosyalara) tutturan ve bulaştığı program çalıştırıldığında etkinleşen virüslerdir.

7 Önyükleme sektörü virüsleri
Önyükleme sektörü sabit diske ait tüm bilgilerin saklandığı ve bir program vasıtası ile işletim sisteminin başlatılmasını sağlayan yerdir. Virüs, her açılışta hafızaya yüklenmeyi garantilemek amacıyla kodlarını önyükleme sektörüne yerleştirir.

8 Makro virüsler Makro virüsler makrolar içeren çeşitli program ya da uygulamalarca yaratılmış dosyalara bulaşan virüslerdir. Microsoft Office programınca üretilen  belgeler etkilenen dosya tipleri arasındadır.

9 Ağ virüsleri Ağ virüsleri, yerel ağlarda ve hatta İnternet üzerinde hızla yayılmak konusunda çok beceriklidirler. Genelde paylaşılan kaynaklar, paylaşılan sürücüler ya da klasörler üzerinden yayılırlar.

10 Diğer Virüs Çeşitleri Eşlik virüsleri konak dosyalarına tutunmuş değillerdir ancak MS-DOS'u suistimal edebilirler. Yazılım bombaları gerekli şartlar oluşana dek atıl durumda kalan ve özel bir kodu işleyen yazılımlardır. Sentineller oldukça gelişkin virüs tipi olup yaratıcısına, bulaştığı bilgisayarları uzaktan kullanma yetkisi verir.

11 Diğer Zararlı Yazılımlar
Truva Atları ilgi çekici görünen ama aslında aldatmaya yönelik zararlı dosyalardır. Truva atları bilgisayar korsanlarının bilgisayarınızdaki kişisel ve gizli bilgilerinize ulaşmalarına imkân tanıyan gizli kapılar da yaratırlar.

12 Diğer Zararlı Yazılımlar
Solucanlar çoğalan, bağımsız şekilde çalışabilen ve ağ bağlantıları üzerinde hareket edebilen programlardır. Casus yazılımlar reklam destekli yazılımları nitelemekte kullanılan diğer bir terimdir.

13 SON TEŞEKKÜR EDERİM


"Bilgisayar VİRÜSLERİ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları