Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Nasıl Kullanmalıyım?.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Nasıl Kullanmalıyım?."— Sunum transkripti:

1 Nasıl Kullanmalıyım?

2 Ödünç aldığınız eşyaları kullanırken nelere dikkat
edersiniz?

3 Aşağıdaki resimleri inceleyiniz. Oya'nın başından neler geçmiş olabilir? Anlatınız.

4

5 Neler olmuş bakalım? Oya ablasının kırmızı ayakkabılarını çok beğeniyordu. Bir gün ondan ayakkabılarını giymek için izin istedi. Ablası Oya'nın kişisel eşyalarını özenli kullanmadığını düşünüyordu. Çünkü, Oya her gün silgi kaybediyor, defterinden Sayfalar yırtıyordu. Bu davranışları çeşitli sorunlar yaşamasına neden oluyordu. Bu nedenle Oya'ya ayakkabılarını vermek istemediğini söyledi.

6 Oya, ablasını dinlemedi, onun ayakkabılarını giyip okula gitti
Oya, ablasını dinlemedi, onun ayakkabılarını giyip okula gitti. O gün hava yağmurluydu. Oya, ablasının ayakkabısıyla bahçede biriken yağmur sularının içine girdi. Ayağıyla topa vurdu. Eve geldiğinde ayakkabıların kirlenmiş ve yıpranmış olduğunu gördü. Ablasının buna çok üzüleceğini düşündü. Ablasının ayakkabılarını izinsiz alıp sorun yaratmıştı. Sorunu çözmeye karar verdi.

7 Önce ayakkabıların çamurunu sildi. Sonra boyadı. Cila sürüp parlattı
Önce ayakkabıların çamurunu sildi. Sonra boyadı. Cila sürüp parlattı. Durumu ablasına anlattı. Ayakkabıyı eski hâline getirmeye çalıştığını söyledi. Eğer kabul etmezse harçlığından kesilecek paralarla ona yeni bir ayakkabı alabileceğini söyledi. Ablası da ona, "Hatanı anlayıp eşyaları özenli kullanman gerektiğini öğrendiysen seni affederim." dedi.

8 Soruları cevaplayınız.
Oya’nın yerinde siz olsaydınız. Ayakkabıları izinsiz alır mıydınız? Cevabınız “evet” ise; İzinsiz almış olduğunuz ve yerine koymak zorunda olduğunuz bir eşyayı nasıl kullanırdınız?

9 Soruları cevaplayınız
İzinsiz almış olduğunuz eşyayı eğer hor kullandıysanız; Yerine nasıl koyardınız? Sahibine izinsiz kullandığınızı söyler miydiniz? yoksa hiç haber vermez miydiniz?

10 Soruları cevaplayınız
Kişisel eşyalarınızı özensiz kullandığınızda hangi sorunlarla karşılaşıyorsunuz? Bu sorunları nasıl çözüyorsunuz? Başkalarının eşyalarını özensiz kullandığınızda hangi sorunlarla karşılaşıyorsunuz?

11 "Ali hasta olduğu için okula gidememişti
"Ali hasta olduğu için okula gidememişti. Arkadaşı Nur'un defterini ödünç aldı. Ancak defteri yanlışlıkla yırttı." Sizce Ali bu sorunu nasıl çözmeli?

12 Kişisel eşyalarınızdan üç tanesini düşününüz
Kişisel eşyalarınızdan üç tanesini düşününüz. Bu eşyalarınız konuşabilseydi onları kullanmak konusunda size neler söylerdi?

13 Kişisel Eşya nedir nasıl kullanmalıyız
Kişisel Eşya nedir nasıl kullanmalıyız? Hayatımızı kolaylaştıran eşyalar vardır. Yalnızca bir kişiye ait olan eşyalara kişisel eşya denir. Diş fırçası,tarak,giysilerimiz ve oyuncaklarımız kişisel eşyalarımızdır. Kendimize ait olan bu eşyaları özenli ve düzenli kullanmalıyız. Başkalarının eşyalarını kullanırken mutlaka izin almalıyız.Ödünç aldığımız eşyaları kullanırken dikkatli ve özenli olmalıyız. Zamanında teslim etmeliyiz.


"Nasıl Kullanmalıyım?." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları