Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TEOG SINAV KILAVUZU BİLGİLENDİRMESİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TEOG SINAV KILAVUZU BİLGİLENDİRMESİ"— Sunum transkripti:

1 TEOG SINAV KILAVUZU BİLGİLENDİRMESİ
GİRİŞ BİLGİLERİ SINAV KURALLARI NELERDİR? TEOG SORULARINI KİM HAZIRLADI? BU YIL SORULAR NASIL OLACAK? TEOG SINAVINDA EN ÇOK YAPILAN HATALAR SINAVA YÖNELİK POZİTİF DÜŞÜNCENİN ÖNEMİ

2 1.TEOG GİRİŞ BİLGİLERİ 1 milyon 174 bin 427 öğrenci katılacak.
Sınavlar öğrencilerin eğitim gördükleri okullarda 09.00, ve 11.20’de başlayacak ve aynı anda yapılacaktır. Ortak sınavların yapıldığı günlerde sınavların yapıldığı okullarda ders yapılmayacaktır. Öğrenciler olağanüstü hâller ve özel durumlar dışında kendi okullarında, önceden belirlenen sınıflarda sınava alınacaklardır. Öğrencinin sınava gireceği sınıf/salon ve sıra bilgisi e-Okul ve Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden yayımlanacaktır. Okul yöneticileri e-Okul Sisteminden, öğrenci velisi ise Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden öğrencinin hangi sınıf/salon ve sırada sınava gireceğini görebilecektir

3 2.SINAV KURALLARI Öğrenciler 8:30’da salonlara alınmaya başlanacak.
İlk 20 dakika ve son 5 dakika sınav salonundan çıkma izni olmayacaktır. Sınav başladıktan sonra ilk 15 dakika içinde sınav salonuna girilebilecek ancak ek süre verilmeyecek.

4 2.SINAV KURALLARI Kitapçık türlerini, cevap kâğıdına işaretlemeyi kesinlikle unutmamak gerekiyor. A, B, C, D olmak üzere dört kitapçık türü kullanılıyor.  Örnek işaretleme yapılmaması sebebiyle optik okuyucu tarafından okunamayan işaretlemelerde o soruya verilen cevap doğru olarak kabul edilmeyecektir.  Cevap kağıdı üzerinde, optik okuyucu tarafından okunmayı engelleyecek işaretleme ve karalamalar bulunursa sınav geçersiz sayılacak.

5 2.SINAV KURALLARI Öğrenciler, bilgisayar özelliği bulunan her türlü cihazlar ve saat fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saatler ile sözlük, hesap cetveli, hesap makinesi, çağrı cihazı, cep telefonu, telsiz veya radyo gibi iletişim araçları ile sınava alınmayacaklar. Bunları bulundurduğu tespit edilen öğrencinin sınavı, sınav kurallarının ihlali gerekçesiyle sınav salonundaki görevlilerce hazırlanan tutanakla geçersiz sayılacak.

6 2.SINAV KURALLARI Öğrenciler, sınıf öğrenci yoklama listesinde belirtilen sınıf ve sıra numarasında oturacaktır. Gerektiğinde öğrencinin yerini değiştirme yetkisi sınıflarda salon görevlisi öğretmenlere ait olacaktır.

7 ÖĞRETMENLERE DE KURAL VAR
TEOG sınavlarında gözetmen olarak görev yapacak devlet okullarının kadrolu öğretmenlerinin uymaları gereken bir dizi kural var. Bunların başında ise öğrencilerin dikkatini dağıtacak şekilde sınav salonunda yürürlerken ses çıkaracak nitelikte topuklu ayakkabı giymemek geliyor. Topuk yasağının dışında yine öğrencilerin dikkatini dağıtacağı için öğretmenler sınav salonunda gazete, kitap ya da dergi okumayacak, gerekmedikçe konuşmayacak., sınav süresince salonu terk etmeyecek ve cep telefonları ile sınav salonuna girmeyecek.

8 3.SORULARI KİM HAZIRLADI?
Son 2 yıldır TEOG sınavları sorularını ise devlet okullarında görevli öğretmenler hazırlıyor. Sorular geçen yıl 70 öğretmen tarafından hazırlanmıştı. Ortak sınavlara hazırlık aşamalarında, Türkiye'nin çeşitli okullarından 83 öğretmen davet edilerek 4 bin 500 soru hazırlandı. Sorular, Soru Oluşturma ve Geliştirme Dairesinde çalışan, branşlarında her biri soru yazma alanında uzmanlaşmış 25 öğretmen, 22 ölçme değerlendirme ve alan uzmanı akademisyen tarafından redakte edildi.

9 4.TEOG BU YIL NASIL OLACAK?
Bu yılı konuşmadan önce geçen yıla bakalım.. Türkiye eğitimde çağ atladı! Liselere giriş sınavı TEOG’da bu yıl bir rekor yaşandı. 6 ayrı testte sorulan soruların tümünü yapan 4 bin 742 şampiyon çıktı. Konu azlığından dolayı öğrenciler sınava hazırlanmakta zorlanmadı.. Peki bu yıl da konular az, peki zorluk derecesi?

10 4.TEOG BU YIL NASIL OLACAK?
Milli Eğitim Bakanlığı uzmanlarına soruların "zorluk" derecesini sorduk. Her yıl ilk dönem yapılan sınavlardaki soruların ikinci sınava göre daha kolay olduğunu hatırlatarak, "Bu yılın sorularının zorluk derecesi hakkında ne yorumda bulunabilirsiniz?" sorusunu yönelttik. İşte yanıtı: "Benzer güçlükte sorulardan test hazırlanmaya çalışıldı. Ancak asıl güçlük öğrencilerin nasıl algıladığına göre ortaya çıkacak."

11 MEB ilk dönem sınav sorularının geçen yıl ile 'aynı zorluk derecesinde' olduğunu söylüyor.
Bu da sınavın geçen yıl gibi 'kolay' olacağını gösteriyor.

12 5.İŞTE EN ÇOK YAPILAN HATALAR
-Paragrafı sonuna kadar okumamak. -Altı çizili kelimeleri dikkate almamak. -Soruyu tam anlamadan cevap vermeye çalışmak. -En basit işlemleri “Çok kolay” diyerek hatalı yapmak. -Birkaç işlem gerektiren sorularda işlemlerden birinde hata yapmak. -İşlemleri kontrol etmemek. -Sorulara karşı önyargılı olmak, “Yapamam” diye düşünmek. -Uzun paragraflardan korkmak. -Haritaları yanlış okumak. -Soru kökünü yanlış anlamak

13 6. POZİTİF DÜŞÜNCENİN GÜCÜ

14 SINAVA YÖNELİK DÜŞÜNCELER
“‘Bu sınavda başarılı olabilecek miyim? Başaramazsam, annemin- babamın yüzüne nasıl bakacağım, arkadaşlarım benden çok çalıştı, ben tam hazırlanamadım' gibi benzer düşünceler önemli bir sınava hazırlanan her öğrencinin zihnini meşgul eder. Bu düşüncelerden uzaklaşıp, sınava odaklanın.” TEOG sınavlarına girerken okuldaki herhangi bir yazılıya giriyormuş gibi hissedin. Sınav geleceğiniz için önemli olsa da bunu abartıp stres haline getirmeyin. Ancak önemsenmediğini de düşünmeyin.

15 "İçimizdeki her düşüncede bir gerçekleşme eğilimi saklıdır...


"TEOG SINAV KILAVUZU BİLGİLENDİRMESİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları