Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TEOG Veli Bilgilendirme Semineri

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TEOG Veli Bilgilendirme Semineri"— Sunum transkripti:

1 TEOG Veli Bilgilendirme Semineri
23 NİSAN ORTAOKULU 2015 – 2016 Eğitim Öğretim Yılı TEOG Veli Bilgilendirme Semineri Neslihan HEPATEŞKAN Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen

2 İÇERİK Sınavların amacı Ortak Sınavları Tanıyalım
Sınavlara hazırlık sürecinde çocuklarımızla ilişkilerimiz Sınav öncesinde-sonrasında anne babalara öneriler

3 ÇOCUKLARIMIZIN GELECEKLERİNE İLİŞKİN PLANLARIMIZ
Annenin hamilelik sürecinden itibaren çocuklarımızın nasıl bir eğitim alacakları konusunda planlar yapmaya başlarız: Çocuğumuzun, iyi para kazanacağı bir işi olsun Çocuğumuz, doktor olsun. Çocuğumuz,bize baksın. İngilizce’nin yanı sıra Almanca‘da öğrensin Çocuklarımızın geleceklerine ilişkin planlar, bizim hayallerimiz mi yoksa çocuklarımızın hayalleri mi? Çocuklarımızla ilgili gelecek planlarımızda, okul dönemindeki zorlukları, çocuk olmanın getirdiği zorlukları göz önünde bulundurarak, onlarla birlikte yapalım!

4 ANNE VE BABALARIN SINAVLARA YÜKLEDİKLERİ ANLAMLAR
Çocuğumuzun sınavdan kötü puan alması dünyanın sonu değildir. İlgi yetenek ve becerileri doğrultusunda, okulun ilgili öğretmenlerinden de (rehber öğretmen, sınıf ve branş öğretmenleri) destek alarak doğru yönlendirmeler yapabilirsiniz.

5 Mükemmel Aile Yoktur, Hepimizin Eksiklikleri Olur…
Elimizden geldiğince tutarlı davranalım. Rencide edecek kadar baskıcı, Çocuğumuzun ne yaptığını bilmeyecek kadar ilgisiz, Sarıp sarmalayıp nefes almasını engelleyecek kadar koruyucu olmadan, demokratik bir tutum sergileyelim.

6 DERS ÇALIŞMA SÜRECİ-AİLE
Anne babalar olarak bizler çocuğumuzun verimli ders çalışmasına nasıl katkı sağlayabiliriz? Çocuklarımızın; yardımcı olabiliriz. Çocuğumuz yardım istediğinde destek olalım.

7 ÇALIŞMA SÜRELERİNİN VE ARALIKLARININ PLANLANMASI
10-15 dakika ara zamanı daha etkin kullanırız. 45 dakika çalışma Bu şekilde çalışmak konuları daha iyi hatırlamayı sağlar. Aralarda kısa bir yürüyüş, hafif fiziki aktiviteler, müzik dinleme, gevşeme egzersizleri vb. yapılabilir.

8 Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) ORTAK SINAVLAR ile yerleştirileceklerdir.

9 SINAVLARI TANIMAK Sınavda ne kadar süre var?
Okul puanının etkisi var mı? Sınavlar nasıl uygulanıyor? Sınavda uygulanacak taktikler nelerdir? Sınav kuralları nelerdir? Yerleşmek istenen okulun taban puanı nedir? Sınavlara hazırlık sürecinde nelere dikkat edilmeli? Sınavlardaki psikolojik durum bizi nasıl etkiler?

10 ORTAK SINAVLARIN TARİHLERİ
1.DÖNEM: Kasım 2015 2.DÖNEM: Nisan 2016 Tarihlerinde günde 3 sınav olmak üzere 2 günde ortak sınavlar yapılacaktır. Her Öğrenci kendi okulunda ve sınıfında sınava girecek.

11 SINAVLARIN GÜNLERİ VE SAATLERİ
SINAV GÜNÜ SAATİ DERS SINAV SÜRESİ 25 KASIM ÇARŞAMBA 09.00 TÜRKÇE 40 DAKİKA 10.10 MATEMATİK 11.20 DİN KÜLTÜRÜ 26 KASIM PERŞEMBE FEN VE TEKNOLOJİ İNKILAP TARİHİ YABANCI DİL

12 DERSLERE GÖRE SINAVLAR NASIL GERÇEKLEŞTİRİLECEK?
Ortak yapılan sınavlar, her dönem 2 yazılısı olan derslerden birincisi, 3 yazılısı olan derslerden ise ikincisi olmak üzere, akademik takvime göre işlenen müfredatı kapsayacak şekilde yapılacak. Ortak sınavlar iki okul gününe yayılarak yapılacak, o günlerde okullar tatil edilecek, ders yapılmayacak.

13 DERSLERİN AĞIRLIKLARINI BELİRLEYEN STANDART PUAN KATSAYILARI
TÜRKÇE MATEMATİK FEN VE TEKNOLOJİ SOSYAL BİLGİLER YABANCI DİL DİN KÜLTÜRÜ TEOG AĞIRLIKLI PUAN 4 2

14 Her sınavda; 20 soru; 40 dakika; 30 dakika mola A, B, C, D şeklinde 4 kitapçık türü Yanlış cevaplar, doğru cevapları götürmemektedir. İlk 20 dakika ve son 5 dakika sınavdan çıkma izniniz yoktur. İlk 15 dk içinde geç kalırsanız sınava girebileceksiniz, ancak ek süre verilmeyecek. Sorular çoktan seçmeli (4 seçenekli ) olacak .

15 Her sınavda; Sınava katılmak için başvuru yapılmayacak , ücret yatırılmayacak Standart saat dışında sözlük, hesap makinesi, cep telefonu... vb yanlarında olmayacak. Sınıf yoklama listesi sırasına göre oturulacak Öğrenci adına düzenlenmiş cevap kağıdı olacak. Yanlarında kurşun kalem, silgi, kalemtıraş bulunduracaklar. Kurşun kalemle cevap kağıdında kodlama yapacaklar. Sadece cevap kağıdındaki imza bölümünü ve yoklama listesindeki imzalarını tükenmez kalemle atacaklardır..

16 MAZARET SINAVI UYARISI!
Geçerli bir mazereti sebebiyle ortak sınava giremeyen öğrenciler için önceden belirlenen bir hafta sonunda mazeret sınavı yapılacak. Mazeret sınavı, belirlenen sınav merkezlerinde yapılacak. Mazeret sınavı 1.dönem Aralık tarihlerinde yapılacaktır.

17 SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
1.Dönem sınav sonuçları Ocak ayında açıklanacak. 2.Dönem sınav sonuçları Haziran ayında açıklanacak.

18 8.SINIFLARIN PARASIZ YATILILIK VE BURSLULUK HAKKI
8. Sınıfta Parasız yatılılık ve bursluluk hakkından faydalanmayı arzu eden öğrenciler ek olarak Parasız yatılılık ve bursluluk sınavına (PYSB) tabii tutulmayacak, ortaöğretime yerleştirmeye esas puanı ile bu hakkı kazanıp kazanmadığı belli olacaktır.

19 ORTAK SINAV HANGİ KONULARI KAPSAYACAK?
Öğrenciler, birinci dönem girecekleri ortak sınavda sınav tarihine kadar işlemiş oldukları konulardan, ikinci dönem girecekleri ortak sınavda ise eğitim öğretim yılı başından itibaren işlemiş oldukları konulardan sorumlu olacaklardır.

20 2016 ORTAK SINAVLARDA PUANLAR NASIL HESAPLANACAK?

21 ( Ortaöğretime Yerleşme Puanı)
OYP ( Ortaöğretime Yerleşme Puanı) - Öğrencinin okul başarısı %30 - ORTAK SINAV başarısı % 70

22 2015 OYP ÖRNEK HESAPLAMA OYP: ORTAK SINAV + 6. SINIF YBP + 7. SINIF YBP + 8. SINIF YBP 2 ÖRNEK: 6. Sınıf YBP: 98,000 7. Sınıf YBP: 100,000 8. Sınıf YBP: 95,000 8. Sınıf ORTAK SINAV: 675,000 olan bir öğrencinin OYP’si: =968 OYP= 968/2 = 484,000 olur.

23 ORTAÖĞRETİME YERLEŞTİRME NASIL OLACAK ?

24 TERCİHLER NASIL YAPILACAK?
Tercihler okul kodlarına ve okul türlerine göre yapılacaktır. Öğrencilerden tüm okul türlerini içeren 25 adet tercih alınacaktır.

25 PUANLARIN EŞİT OLMASI DURUMUNDA NE YAPILACAK ?
OYP’lerin eşit olması halinde ORTAK Sınav puanı, Eşitliğin devam etmesi halinde 8. sınıf YBP Eşitliğin devam etmesi halinde 7. sınıf YBP Eşitliğin devam etmesi halinde 6. sınıf YBP yüksek olana öncelik verilecektir. Bunların eşit olması halinde tercih önceliği Özürsüz devamsız gün sayısının azlığı dikkate alınacaktır.

26 SINAV ÖNCESINDE ANNE & BABALAR NE YAPMALI?
SINAV SIRASINDA

27 SINAV SONRASINDA ANNE & BABALAR NE YAPMALI?

28 KATILIMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER


"TEOG Veli Bilgilendirme Semineri" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları