Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Çevre Temizliği Sudenur TAŞTEKİN.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Çevre Temizliği Sudenur TAŞTEKİN."— Sunum transkripti:

1 Çevre Temizliği Sudenur TAŞTEKİN

2 Çevre Nedir? İnsanların doğup büyüdüğü, barındığı, eğitim gördüğü, alışveriş yaptığı, işini, mesleğini sürdürdüğü, dinlenip eğlendiği yerlerin tamamına çevre denir. Diğer bir ifadeyle hayatımızı kuşatan, insanları ve diğer canlıları kucaklayan yerlerin tamamı çevre olarak tanımlanır.

3 Çevremizi niçin temiz tutmalıyız?
Temiz ve sağlıklı bir çevre, bütün canlıların yaşayabilmesi için temel koşuldur. Her canlı gibi insanda çevresiyle uyum içinde yaşamak zorundadır. İnsan hayatının devamını sağlayan sağlığı korumak ise, ancak sağlıklı ve temiz bir çevre ile mümkündür. Bu nedenle vücudumuzu ve elbisemizi temiz tuttuğumuz gibi, yaşadığımız; uzak ve yakın çevremiz olan, evimizi, sokağımızı, okulumuzu, sınıfımızı, kısaca içinde yaşadığımız dünyamızı da temiz tutmalıyız.

4 Çevre temizliği ile ilgili olarak neler yapmalıyız?
Evimizi, okulumuzu temiz tutmalıyız. Çünkü zamanımızın büyük bir kısmı buralarda geçmektedir. Evimiz barındığımız ve dinlendiğimiz yerdir. Evimizi temiz tutmalı ve bu konuda büyüklerimize yardımcı olmalıyız. Evimizin temiz ve düzenli olması için üzerimize düşen görevleri yerine getirmeliyiz. Özellikle banyo, tuvalet ve lavaboların temiz olmasına dikkat etmeliyiz

5 Ev ve okul dışında yaşadığımız çevrenin temizliğine de dikkat etmeliyiz. Cadde, sokakları, park ve bahçeleri, ormanları piknik yerlerini temiz tutmak, kirletenleri uyarmak hepimizin görevidir. Bilmeliyiz ki, “temiz bir dünya temiz bir çevre” hem kendimiz için, hem de bizden sonra gelecek nesiller için çok önemlidir.

6 Peki Siz Nerde Yaşamak İstersiniz?

7

8

9

10 Hazırlayan: Sudenur TAŞTEKİN


"Çevre Temizliği Sudenur TAŞTEKİN." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları