Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Kazanım 6. Üretime katkıda bulunma konusunda görüş oluşturur.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Kazanım 6. Üretime katkıda bulunma konusunda görüş oluşturur."— Sunum transkripti:

1 Kazanım 6. Üretime katkıda bulunma konusunda görüş oluşturur.
7. İşbirliği yaparak üretime dayalı yeni fikirler geliştirir.

2 Bu kavramlar hakkında neler biliyorsunuz?
Sizce üretime nasıl katkı sağlanır? Ülkemizde üretim faaliyetlerini ve ekonomik faaliyetleri kimler nasıl geliştirebilir? Meslek Üretim Verimlilik Bu kavramlar hakkında neler biliyorsunuz? Sizce bu mesleği daha iyi yapabilmesi için neler yapmalıdır? Ailenizde çalışanlar üretime nasıl katkıda bulunuyor?

3 Tarımsal üretimin artırılması için neler yapılabilir?

4 Üretime başka hangi yollarla katılabiliriz?
Fabrikada çalışan işçiden, tarlasını eken köylüye, ayakkabı yapan esnaftan, maden çıkaran işçiye kadar herkes, bir ürün elde ederek ülke ekonomisine katkıda bulunmaktadır Üretim Üretime başka hangi yollarla katılabiliriz?

5 Siz üretime nasıl katkıda bulunuyorsunuz?
Yeni fikir ve projeler yaparak Yeni fikir ve projeler yaparak Üretim ve israf konusunda kamuoyu oluşturarak Geri Dönüşüm yaparak Siz üretime nasıl katkıda bulunuyorsunuz?

6 Siz böyle bir yarışmaya katılmak isteseydiniz projeniz ne olurdu?
Üretime katılmada hangi proje daha etkilidir? En çok dikkatinizi çeken proje hangisi? Haberdeki projeler nelerdir? Haberde hangi konudan bahsedilmektedir?

7

8 Nasıl üretilecek? Kim üretecek? Neden üretilecek? Ne zaman üretilecek? Nerede üretilecek? Ne üretilecek?

9 İşbirliğini anlatan başka hangi atasözlerimiz var?
“Bir elin nesi var iki elin sesi var.” atasözünden ne anlıyorsunuz? İşbirliğini anlatan başka hangi atasözlerimiz var?

10 Merhaba, benim adım Oğuz
Merhaba, benim adım Oğuz. Bir grup sınıf arkadaşımla bir araya gelerek oyuncaklarımız hakkında düşündük. Aldığımız oyuncakların çoğu çabucak bozuluyor ya da kırılıyor. Renkleri, boyutları, çok da bizim isteğimize göre değil. Birçoğu yaş seviyemize ve ilgilerimize uygunluk göstermiyor. Bazıları da eğitici ve yenilikçi değil. Bu durumda arkadaşlarımla ne yapabileceğimizi konuşmaya başladık. Öncelikle oynamak istediğimiz oyuncakların özelliğini bilmemiz gerekiyordu.

11 Biz de tüm sınıf arkadaşlarımıza, “Oyuncaklarınızın hangi özellikleri taşımasını istersiniz?” sorusunu yönelttik ve onların yanıtlarını defterimize kaydettik. “Çocuk olan da oyuncaklarla oynayan da biziz. Yaşımıza, ilgimize, zevkimize uygun oyuncaklarla oynamak bizim hakkımız.” diye düşündük. Derken oyuncaklarımızın özellikleri konusunu bir proje olarak ele alıp işlemeye başladık. Projemizin adını “Oyuncakları En İyi Çocuklar Tasarlar” koyduk. Bu başlığı içeren afişler hazırlayarak bunları okulumuzun uygun yerlerine astık. Arkadaşlarımızdan da yardım alarak oyuncaklarda istediğimiz tür, şekil ve özellikleri tasarladık.

12 Üretime dayalı proje hazırlarken işbirliği yapmak neden önemlidir?
Tüm bunları önce bir gazetenin çocuk sayfasına, sonra da oyuncak üreticisi kuruluşlara gönderdik. Bir oyuncak firmasının yetkilisi, okulumuza gelerek bizim grubumuzla görüştü. Çocukların oynayacakları oyuncakları kendilerinin tasarlaması düşüncesini çok dikkat çekici bulduğunu söyledi. Bizi hafta sonları oyuncak şirketinin araştırma - geliştirme bölümündeki çalışmalara katılmaya davet etti. Bir süre sonra yeni nesil oyuncaklar elimizdeydi. İş birliği içerisinde başladığımız küçük bir düşünce yolculuğu, bizi oyuncak üretimine katkı sağlamaya kadar getirdi. Ve büyükler gördüler ki “Oyuncakları En İyi Çocuklar Tasarlar”. Üretime dayalı proje hazırlarken işbirliği yapmak neden önemlidir? Siz olsaydınız projeye hangi ismi verirdiniz? Projede çalışan çocukların girişimciliği hakkında ne düşünüyorsunuz?

13 YENİ FİKİRLER Tarım, sanayi, hizmet, ulaşım gibi bir ekonomik faaliyet alanına ait bir iş kolu seçiniz. Bu iş kolunda üretimin geliştirilebilmesi ve artınlabilmesi için yeni fikirler belirleyiniz. Yeni fikirlerin belirlenmesi konusunda arkadaşlarınızla ve aile büyüklerinizle iş birliği yapınız. Belirlediğiniz fikirleri aşağıya yazınız. Yazdıklarınızı bir arkadaşınızın fikirleriyle karşılaştırınız. 1) ……………………………………….…………………………………………………… 2) ……………………………………….…………………………………………………… 3) ……………………………………….…………………………………………………… 4) ………………………………….………………………………………………………… 5) ………………………………….………………………………………………………… 6) ………………………………….…………………………………………………………

14 ÖRNEK CÜMLELER Doğru Yanlış
Üretimi artırmak için tarım arazilerini küçültmek gerekir Ülke kalkınmasına katkıda bulunulan üretim sadece bir ürün elde etmekle olur İsrafı önlemekte bir nevi üretime katkıda bulunmaktır Üretimde işbirliği yapılmalıdır Yeni projeler üretimi artırır

15 Tarımsal alanlarda üretimin artmasında
DPY 2013 Tarımsal alanlarda üretimin artmasında aşağıdakilerden hangisinin katkısı yoktur? A) Çiftçilere eğitim verilmesinin B) Tarım arazilerinin bölünmesinin C) Kaliteli tohumların kullanılmasının D) Tarımsal üretimin desteklenmesinin

16 Aşağıdakilerden hangisi bir yöredeki ekonomik üretimi artırmak için yapılabileceklerden birisi değildir? A) Eğitim kalitesini artırmak B) Mesleki eğitimi yaygınlaştırmak C) Çalışanları işten çıkarmak D) Yeni fabrikalar açmak

17 Mahallemizdeki ev hanımları, belediyenin açtığı kurslara katılarak halı dokumasını öğrendiler ve bu alanda çalışmaya başladılar. Yukarıdaki anlatılanlardan, seçeneklerdeki sonuçlardan hangisi çıkarılamaz? A) Kadınların el becerileri gelişmiştir. B) Kadınlar, para kazanmaya başlamışlardır. C) Kadınlar, üretime katkıda bulunmaktadırlar. D) Belediyeler, sadece kadınlar için kurslar açmaktadır.


"Kazanım 6. Üretime katkıda bulunma konusunda görüş oluşturur." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları