Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Kazanım 6 Yaptığı çalışmalarda yararlandığı kaynakları gösterir.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Kazanım 6 Yaptığı çalışmalarda yararlandığı kaynakları gösterir."— Sunum transkripti:

1 Kazanım 6 Yaptığı çalışmalarda yararlandığı kaynakları gösterir.

2 Bu kavramlar hakkında neler biliyorsunuz?
Sosyal Bilgiler Dersinde bir konuyu araştırırken hangi kaynaklardan yararlanıyorsunuz? Birinci Elden Kaynak Katalog Kaynakça Bu kavramlar hakkında neler biliyorsunuz?

3

4 Öncelikle ödevimi nasıl yapacağıma dair bir plan yaparak onu uygulamaya başladım.
Merhabalar. Ben Zeynep. Öğretmenimin verdiği bu ödevi nasıl araştırdığımı sizlerle paylaşacağım.

5 Çalışma Planım 1) Kütüphanede katalog taraması yapacağım.
2) Konuyla ilgili yeni çıkmış gazete ve dergileri inceleyeceğim. 3) Konuyu internetten araştıracağım. 4) Araştırma sonucunda elde ettiğim bilgileri kullanarak bir rapor hazırlayacağım 5) Araştırmada yararlandığım kaynakları kaynakça bölümünde belirteceğim .

6 Kütüphanelerde bir çok kitap arasından
Konuyu araştırmak amacı ile kütüphaneye gittim. Kütüphaneler bizim için büyük bir bilgi evidir. Burada birinci elden ikinci elden ve süreli yayınlar olmak üzere bir çok kaynak kitap vardır Kütüphanelerde bir çok kitap arasından istediğimiz kitabı kolayca nasıl bulabiliriz?

7 Hazırladığınız bir ödevi, bir arkadaşınız sizden
Kitapları inceleyerek, konumla ilgili bölümleri not aldım. Ayrıca hangi bilgiyi hangi kaynaktan aldığımı özellikle not aldım. Başkasına ait bir eseri, belirtmeden kullanır kendimize ait gibi gösterirsek emek hırsızlığı yapmış oluruz. Katalog Taraması Kütüphanedeki katalogları ve fişleri inceleyerek konumla ilgili kitapları buldum. Hazırladığınız bir ödevi, bir arkadaşınız sizden habersiz alarak, öğretmeninize kendisi yapmış gibi gösterirse ne hissedersiniz? Zeynep yararlandığı kaynakları neden not almıştır?

8 İnternette araştırma yaparak kullandığım sitelerin adreslerini ve erişim saatlerini bilgi fişine not ettim İnternette bulunan tüm bilgiler doğru olmayabilir. Doğruluğu kontrol edilmelidir.

9 Ödevimin son aşaması artık rapor hazırlamaktı
Ödevimin son aşaması artık rapor hazırlamaktı. Raporumu hazırlayarak son sayfasına yararlandığım kaynakları kaynakça adı ile belirttim.

10 Kaynakça 1) Bilim ve Teknik, “Atatürk ve Bilim”, Sayı 318, TUBİTAK yayınları, Ankara 1994 2) Bilim Çocuk, “ Cumhuriyetin Bilim Öyküsünün Yazarı: Atatürk” Sayı 23 TUBİTAK Yayınları Ankara 1999 3) İnan, Arı, Düşünceleriyle Atatürk, Tğrk Tarih Kurumu Yayınları, Ankara, 4) “ Atatürk, Bilim ve Üniversite” Erişim tarihi: 19 Mart 2009 Sizce araştırmalarımızda kaynakça gösterme neden önemlidir? Sizde araştırmalarınızda bu şekilde kaynakça hazırlıyor musunuz?

11 BİLGİ ÜRETENLERE SAYGI Aşağıdaki metni okuyunuz
Aşağıdaki cümleleri metne ve kendi düşüncelerinize göre tamamlayınız. 1) Bir konuda araştırma yaparken doğru kaynaklardan yararlanmalıyız çünkü …………………………………………………………………………… …………………………………………………………………………………… 2) Ulaştığımız bilgilerin kaynağını mutlaka göstermeliyiz çünkü, ………….. ……………………………………………………………………………………... ……………………………………………………………………………………...

12

13 1) Bu ünitede daha önce bilmediğiniz veya merak ettiğiniz hangi konu ve kavramları öğrendiniz?
2) En çok hangi konudan ya da etkinlikten hoşlandınız? Neden? 3) Ünite işlenişi sırasında anlamakta zorlandığınız konular ya da tamamlamakta zorlandığınız etkinlikler oldu mu? Açıklayınız. 4) Zorlandığınız durumlarda kimlerden nasıl yardım aldınız? 5) Bu ünitenin işlenişinde başarılı olduğunuzu düşünüyor musunuz? Açıklayınız.. 6) Sonraki ünitelerde başarıyı artırmak için neler yapmayı planlıyorsunuz?

14 ÖRNEK CÜMLELER Doğru Yanlış
Bir araştırma yaparken konuyu aldıktan sonra çalışma planı hazırlamalıyız. Ödevlerimizi her zaman internetten araştırarak yapmalıyız. Araştırmalarımızda yararlandığımız kaynakları mutlaka belirtmeliyiz. Kütüphanelerde aradığımız konuyu kolay bulmak için kataloglar ve fişler vardır. İnternetteki bilgiler her zaman doğrudur.

15 A) Bandrollü eserlerden yararlanmıştır.
DPY 2013 Ortaokul birinci sınıf öğrencisi olan Kerem, Atatürk’ün askerî hayatı ile ilgili bir araştırma ödevi hazırlamıştır. Ödevinde, hangi bilgiyi hangi kaynaktan aldığını özellikle belirtmiştir. Kerem’in, araştırma ödevini hazırlarken kaynak belirtmede gösterdiği bu hassas davranışını, aşağıdaki yargılardan hangisiyle açıklayabiliriz? A) Bandrollü eserlerden yararlanmıştır. B) Çalışmasını planlı bir şekilde yürütmüştür. C) Kütüphanedeki çalışma kurallarına uymuştur. D) Eser sahiplerinin emeğine saygı göstermiştir.

16 Aşağıdakilerden hangisi akademik dürüstlüğün tanımıdır?
A) Hayatımız boyunca hiç yalan söylememek B) Araştırmalarımızda yararlandığımız kaynakları belirtmek C) Okul kurallarına uygun davranışlarda bulunmak D) Her ödevi tek bir kaynaktan yapmak

17 Aşağıdakilerden hangisi yaptığımız ödevlerde kaynak göstermemizin sebeplerinden birisi değildir?
A) Kaynak sahibinin emeğine saygı B) Akademik dürüstlük C) Aynı konuyla ilgili çalışanların daha fazla bilgi edinmesi D) Ödevin güzel görünmesi

18 Merak ettiğimiz bir konuda araştırma yapmak için aşağıdakilerden hangisine başvurmayız?
A) Kitaplar B) İnternet C) Rüyalar D) Bilirkişiler

19 Araştırmalarımızda yararlandığımız eserleri hangi bölümde gösteririz?
Kaynakça

20 Kütüphanelerde kitapları kolay bulmak amacı ile neler vardır?
Kataloglar


"Kazanım 6 Yaptığı çalışmalarda yararlandığı kaynakları gösterir." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları