Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

2. TÜRK DÜNYASI BİLİM OLİMPİYATI ARALIK ESKİŞEHİR

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "2. TÜRK DÜNYASI BİLİM OLİMPİYATI ARALIK ESKİŞEHİR"— Sunum transkripti:

1 2. TÜRK DÜNYASI BİLİM OLİMPİYATI 24-25 ARALIK ESKİŞEHİR
Alt Başlık

2 Türkiye Gönüllü Eğitimciler Derneği, Eskişehir Kültür Başkenti Ajansı Desteği ile "Türk Dünyası Bilim Olimpiyatı-2014" düzenlendi. Türkiyeve 16 Türk Dünyası Ülkesinin, ilköğretimde öğrenim gören (11-15 yaş) öğrencilerin arasında, Tasarım ve Buluş dalında yarışma tertiplenmiştir.

3 AMAÇ: Genç beyinleri düşünmeye, gözlem yapmaya, merak etmeye, merak ettiklerini araştırmaya teşvik etmektedir. Bu bağlamda projelerin değerlendirmesinde göz önüne alınacak en önemli kıstas, tasarım ve buluş fikrinin proje sahibi öğrenciden çıkmış olmasıdır.

4 Öğretmenlere de toplam 12.000,00TL para ödülü verilmiştir
Yarışmada ön elemeyi geçen 100 eser Haziran 2014'te Eskişehir'de 3 gün süre ile sergilenmiştir. Buluş ve Tasarım dalında ayrı ayrı ilk 3'e giren projelere ödül verilmiştir. Buluş ve tasarım dalında her iki kategoride 3'er projeye mansiyon olmak üzere toplam ,00TL (Onaltıbinlira) ödül verilmiştir. Öğretmenlere de toplam ,00TL para ödülü verilmiştir Bu fikir basit; fakat çok ilginç ve pratik bir çözümeyönelik olabilir. Öğrencilerin kendi ürettikleri fikri uygulama aşamasında öğretmenlerinden destek alabilirler. Proje çalışması öğrencinin kendine olan güvenini arttıran, sorunlara çözüm üretme potansiyelini arttıran, bağımsız olarak muazzam bir başarı duygusunu yaşamasını sağlayan tek faaliyettir.

5 TÜRK DÜNYASİ BİLİM OLİMPİYATININ 2
TÜRK DÜNYASİ BİLİM OLİMPİYATININ 2. CİSİ ARALIK-2015 TE ESKİŞEHİRDE YAPILACAKTIR

6 KATILIM ŞARTLARI YARIŞMA TAKVİMİ Son Başvuru Tarihi : 13-Aralık-2015
Ön Eleme Tarihi : 15-18Aralık-2015 Finalistlerin İlanı : web sayfasında ilan edilecek Sergi Tarihleri : Aralık (Eskişehir) Ödül Töreni : 25 Aralık (Eskişehir)

7 TELİF HAKLARI VE SONUÇLARIN AÇIKLANMASI
Sergilenmeye hak kazanan bütün projelerin telif hakları proje sahibi tasarımcılara veya organizatör kuruma aittir. Organizatör Kurumlar katılan projeleri sergilemek, yayımlamak ve arşivlemek hakkına sahiptir. Dereceye giren projeler sergileme ve arşivleme amacıyla organizatör kurum tarafından saklı tutulacaktır. Proje yarışmasında sergilenecek eserler bir kitapçık haline getirilerek Türk Patent Enstitüsüne verilecektir. Eserinizin kaydı Türk Patent Enstitüsünde olduğu için projeniz kopya edilemeyecek ve 3. şahısların patent almaları engellenecektir.

8 KATILIM ŞARTLARI Yarışma, ilköğretim veya Orta okul; 4,5,6,7 ve 8. Sınıf Öğrencilerine yöneliktir. Yarışmaya örgenciler başvurabilir. Yarışmada bir proje bir öğrenci ile temsil edilecektir. Projelerin özgün olması şarttır. Yarışmaya katılacak proje daha önce herhangi bir ulusal ya da uluslararası yarışmada derece almamış olması gerekir Sergiye yurt içinden katılacak olan öğrenci ve rehber öğretmenin yol masrafları hariç, yeme-içme ve konaklama ihtiyaçları organizasyon tarafından karşılanacaktır

9 6. Her yarışmacı organizasyona en fazla bir proje ile katılabilir. 7
6. Her yarışmacı organizasyona en fazla bir proje ile katılabilir. 7. Yarışmaya online olarak başvuran öğrenciler yarışmanın tüm şartlarını kabul etmiş sayılacaktır. 8. Yarışmaya başvuran katılımcıların sorumlulukları kendilerine aittir. Organizatör kurumlar doğabilecek sorunlardan hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz. 9. Yarışmacılar organizasyon süresince organizasyon sekreterliğinden yarışma süreci, detayı, sergisi ve sunumu hakkında bilgi alabilecektir 10. Organizatör kurumlar projelerin geri gönderilmesinden sorumlu değildir.

10 YARIŞMANIN TEMASI VE KONUSU
Katılımcılar çalışma yapacakları ürün alanlarını belirlemede serbesttirler. Bununla birlikte önerilen ürününün BULUŞ ve TASARIM temalı olarak iki konuda olacak.

11 TEKNİK ŞARTNAME Yarışma iki aşamalı olacak. 1. Aşama ön eleme ve 2. Aşama ise sergi ve final şeklinde olacak. Yarışmaya online olarak başvuran projelerin fotoğrafları ve proje dosyası jüri üyeleri tarafından incelenerek değerlendirilecek. 2. Aşama ise ön elemeyi geçen 100 projenin Eskişehir’de sergilenmesi şeklinde yapılacaktır. Buluş ve Tasarım yarışmasına katılacak öğrenciler ilköğretim veya ortaokulda; 4.sınıf, 5.sınıf, 6.sınıf, 7.sınıf ve 8. sınıf’ta öğrenim gören öğrenciler katılacak. Yarışmaya katılacak öğrenciler, Buluş ve Tasarım projelerinin prototip modellerinin önden, üstten ve yandan çekilmiş fotoğraf ve varsa çizimleri ile proje raporları değerlendirilecek

12 Yarışmaya katılacak olan proje sahipleri bir "rumuz" (sayısal ya da sözel) belirleyecek ve bu rumuz ile yarışmaya başvuracak. Tüm yarışma süresince her türlü evrak ve yazışmalarda rumuz kullanılacak. Yarışma belgelerinin hiçbir yerinde sahibini tanıtan isim, yazı ya da işaret bulunmayacaktır. Organizatör kurumlar organizasyonun içeriği ile ilgili değişiklik yapma hakkına sahiptir. Yapılacak değişiklikler yarışmanın resmi web sitesi olan: sayfası üzerinden yayınlanarak duyurulacak.

13 PROJE ÖZELLİKLERİ 1. TASARIM ÜÇ SORUYA CEVAP VERECEK ŞEKİLDE HAZIRLANACAK. Tasarımınız ne yapıyor? Tasarımınız bunu nasıl yapıyor? Tasarımınızın öncekilerden farkı ne? 2. TASARIMIN GÖRÜNTÜSÜ Projenizi üç farklı açıdan (ön, arka, yan profil) çiziniz. Projenizin genel görüntüsünü çiziniz. Prototip Modelinizi tamamlayarak fotoğraflarını çekiniz.

14 RAPORUNUZ ANA HATLARI İLE ŞUNLARI İÇERMELİDİR:
PROJE ADI : Başlığın projeyi tam olarak yansıtması. KONSEPT : Düşüncenizin açıklanması ve çizim ile örneklendirilmesi. HEDEF KİTLE: Tasarımınız için hedef olarak aldığınız tüketici kitlesinin belirlenmesi. İŞLEVSELLİK : Tasarımınızın neler yapabileceğinin açıklanması. YARARLILIK : Tasarımınızın hedef aldığı tüketici ihtiyaçlarının açıklanması. PRATİKLİK : Tasarımınızın yaşama ne gibi bir pratik öneri sunduğunun açıklanması.

15 DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ
Jüri, yarışmaya katılanların Buluş ve Tasarım kavramını yeni bir bakışla ele alıp almadıklarını değerlendirecektir. Jüri, Buluş ve Tasarım kavramını en iyi yansıtan, ayrıcalıklı ve arzu edilen Buluş ve Tasarımları arayacaktır.

16 ÖDÜLLER

17 BAŞVURU KOŞULLARI Yarışmaya Türkiye, KKTC, Azerbaycan, Tataristan, Özbekistan, Türkmenistan, Kırgızistan, Makedonya, Bulgaristan,Kosova, Bosna-Hersek, Arnavutluk, Altay, Moldava, Kırım(Ukrayna) dan ilk öğretimde öğrenim gören 4,5,6,7,8. Sınıf öğrencileri (10-15 yaş) katılabilir. Yarışmaya öğrenciler birden fazla proje ile başvurabilir. Elemeyi geçen ve finale kalan projeler bir öğrenci ile temsil edilecek. Bir projede bir danışman öğretmen olacaktır. Yarışmaya Online Formu doldurularak başvuru yapılacaktır. Daha önceki yıllarda proje yarışmalarına katılmış eserle bu yarışmaya katılamaz.

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29


"2. TÜRK DÜNYASI BİLİM OLİMPİYATI ARALIK ESKİŞEHİR" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları