Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BİT KULLANMA VE YÖNETME

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BİT KULLANMA VE YÖNETME"— Sunum transkripti:

1 BİT KULLANMA VE YÖNETME

2 1- TEKNOLOJİ İLE TANIŞALIM Teknoloji Nedir?
Teknoloji yapmak ve bilmek anlamına gelmektedir. Alet ve edevat yapılması için gerekli olan bilgi ve yeteneği ifade etmektedir.

3 Teknolojinin Yararları
İnternet ağı sayesinde Dünya’nın herhangi bir yerindeki bilgiye ulaşıyoruz. Teknolojinin gelişimi yaşam standartlarını artırmakta ve insana daha rahat bir yaşam sunmaktadır. Teknoloji sayesinde insanlar daha rahat yaşam koşullarına sahip olurlar ve işlerini daha çabuk ve daha rahat yaparlar böylece ömürleri uzar.

4 Teknolojinin Yararları
Teknoloji tıp alanında da çığır açan ürünlerle insanların hayatına olumlu etki etmektedir. Eğitimde de teknolojinin yararı vardır. Projeksiyon makinesi, akıllı tahta, dvd-vcd, video oynatıcı gibi cihazlar okullarda kolaylık sağlamaktadır.

5 Teknolojinin Yararları
Teknoloji ulaşımda da çok işimize yaramaktadır. Uzun yollara kısa sürelerde gidebilmekteyiz. Günümüzde teknolojinin olumlu bir sonucu da bilgilerin, düşüncelerin, duyguların geniş insan kitlelerine daha kolay aktarılabilmesidir. Matbaa, internet, gazete, televizyon, radyo vb..

6 Teknolojinin Zararları
Teknolojik gelişmeler ülkeler arası rekabeti meydana getirir. Bunun sonucunda teknolojisi üstün olan ülkeler diğer ülkelere baskı uygular ve o ülkeleri kendi himayeleri altına almak isterler. Teknolojik gelişmelerin neden olduğu birçok hastalık vardır. Bağımlılık vb..

7 Teknolojinin Zararları
Cep telefonlarının insan sağlığını olumsuz etkilediği ortaya konulmuştur. Son yıllarda teknoloji ve sanayinin hızla gelişmesi, çevre sorunlarının da artmasına sebep olmuştur (çevre kirliliği vb..).

8 Teknolojinin Zararları
Televizyon ve internet aile içi iletişimi koparmaktadır. Aile içi iletişimin kopması çocukları da aileden koparıp yalnızlığa itmektedir.

9 Teknolojinin Zararları

10 Teknolojinin Zararları
Küresel ısınma kuşkusuz günümüzün en büyük sorunlarından biridir. Az çok teknolojik gelişmelerle ilgisi vardır. Teknolojinin olumsuz sonuçlarından bir tanesi de halktaki tüketim kültürünü yükseltmesidir.

11 2- İŞLETİM SİSTEMİ İşletim Sistemi Nedir?
İşletim sistemi; bilgisayarın ilk açılma anından kapanana kadar kullanıldığı sürece görev yapan ana yazılımdır. İşletim sistemi; Ana ve yan belleklerin en verimli biçimde kullanılmasını, donanım birimleriyle iletişimi, çeşitli uygulama ve hizmet programlarının çalıştırılmasını sağlar.

12 2- İŞLETİM SİSTEMİ İşletim Sistemi Nedir?
İşletim sistemleri sadece bilgisayar, video oyun konsolları, cep telefonları ve tabletlerde değil; arabalarda, beyaz eşyalarda hatta kol saatlerinin içinde bile yüklü olabilir.

13 Bilgisayarlarda kullanılan bazı işletim sistemleri
Windows 7 Windows 8 Windows 10 Linux Unix Mac OS Pardus

14 Telefon ve tablet bilgisayarlarda kullanılan bazı işletim sistemleri
Android Windows 8 İOS


"BİT KULLANMA VE YÖNETME" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları