Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sokrates.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Sokrates."— Sunum transkripti:

1 Sokrates

2 Sokrates kİmdİr? Sokrates, 2400 yıl önce Atina'da yaşamış olan zeki bir adamdı. Sokrates zeki bir filozoftu. O ilim ve bilgi peşinde koşardı. Sokrates insanların bağımsız ve ögzürce düşünmelerini isterdi.

3 Filozof nedİr? Filozof çok düşünen kimselere denir.
Filozof aynı zamanda bilge kişidir. Sokrates birçok sorular soran bir filozoftu.

4 SOKRATESİN HAYATI Sokrates gençken politikacı olmayı hayal ederdi.
Sokrates dış görünümüne fazla önem vermezdi. Giydiği kıyafetler eski püskü, sandaletleri yıpranmış haldeydi. Sokrates için mantıklı bir hayat yaşamak en önemli şey idi. Gün boyu Atina´da pazar meydanında yürür insanlarla konuşurdu.

5 sokrates sorular sorardi
Sokrates insanlarla tartışır ve onlara sorular yöneltirdi. O hep ilim ve bilgi arar ve daha fazla bilgi edinmek isterdi. Bu yüzden Atina´da bulunan zeki insanlara merak ettiklerini danışırdı. Sokrates, insanların kendilerinin düşünmeleri gerektiğine inanırdı, ve onlara başkalarının doğrularını kabul etmemelerini söylerdi. Birçok kez insanlar onun sorularına cevap bulamazlardı. Cevapsız kalan bazı insanlar kendilerini aptal hissederlerdi. Bu nedenle, bazıları Sokratesin sorularından rahatsız olur, ona sinir olurlardı.

6 SOKRATES NASIL SORULAR SORARDI?
Dünya nasıl meydana geldi? Hayatın anlamı nedir? Cesur olmak ne demektir? İyi arkadaş nasıl olur? Gerçeği söylemezsem, yalanmı söylemiş olurum? Neyin doğru neyin yanlış olduğunu nereden bilebilirim?

7 SOKRATES cezalandiriliyor
Sokrates sorduğu sorular yüzünden ölüme makhum edildi. Atina'daki karar makamları Sokratesin tanrıya inanmadığını öne sürdüler. Sokrates bunun doğru olmadığını anlatmaya çalışmasına rağmen, yıl 399´da (İsa'dan Önce) yargılandı. O zamanlar mahkumlar ölüm şekillerini seçebiliyorlardı. Sokrates son istek olarak güzel bir yemek ve bir kap zehir içmeyi seçti.

8 düŞünmek Seni neler mutlu ya da huzursuz eder? Dur ve düşün. Düşüncelerin ve hislerin sana neler anlatıyor? Kendin hakkında birşeyler öğrendiğin vakit, başkalarını anlayabilmek kolaylaşır. Sokrates kendimizi tanımanın önemli olduğunu savunurdu. Kendimizi tanırsak, değişmeyi daha kolay kabul eder, diğer insanlara hoşgörü ile yaklaşırız. Hoşlandığın ve hoşlanmadığın şeylere dikkat et.


"Sokrates." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları