Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sosyal Medya Nedir? Çağlar GÜLCEK.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Sosyal Medya Nedir? Çağlar GÜLCEK."— Sunum transkripti:

1 Sosyal Medya Nedir? Çağlar GÜLCEK

2 Sosyal Medya! Sosyal Medya; yeni nesil web teknolojilerinin eş zamanlı bilgi paylaşımının takip edildiği  dijital platformdur.

3 Sosyal Medya! Sosyal medya hızlı erişim sağlar
Sosyal medya kullanıcı dostudur Sosyal medya alışkanlık yapar Sosyal medya yenilik sunar Sosyal medya eşitlik ilkesi ile çalışır

4 Sosyal Medyanın Faydaları
Gerçek hayattaki sosyal çevremiz ile hızlı iletişim imkânı, kendini daha rahat ifade etme imkanı, boş zamanları değerlendirecek online aktiviteleri kullanma imkanı, ilgi duyduğumuz konularda bilgiye ulaşmak için gerekli sosyal çevreyi oluşturma ve örgütlenme imkanı sayılabilir.

5 Sosyal Medyanın Zararları
Sanal gerçekliğin gerçek hayatın önüne geçebilme riski, gerçek hayattaki sosyal ilişkilerin deformasyonu, boş zaman diye geçirilen zamanın hayatın genelinden çalma ihtimali, alışkanlık yapan özelliklerin vazgeçilmez bir bağımlılık alam ihtimali sayılabilir.

6 Arkadaşlarınızla ya da benzer faaliyette bulunduğunuz kişilerle tanışmanıza ortak paylaşımlarda bulunmanıza yarayan bir sosyal medya sitesidir.

7 140 karakter sınırıyla paylaşmak istediklerinizi yayınlayabileceğiniz bir microblogging sitesidir. Mini Blogda diyebiliriz.

8 YouTube üç Amerikalı iş arkadaşının eğlence için açtıkları daha sonra Google tarafından 1.65 milyar dolara satın alınan, kısaca “Video Paylaşım Sitesi” olarak adlandırabileceğimiz bir web sitesidir. Web sitesi yaklaşık 300 milyon video barındırmakta.

9 Her gittiğiniz yer de bulunduğunuz yeri paylaşan ve paylaşımlarınıza göre size çeşitli madalyalar veren sosyal medya sitesidir.

10 Instagram, ücretsiz fotoğraf paylaşma programı. kullanıcılarına çektikleri bir fotoğraf üzerinde dijital filtre kullanma ve bu fotoğrafı Instagram'ın da dahil olduğu, sosyal medya servisleri ile paylaşma imkanı tanımıştır.

11 Vikipedi, ortaklaşa olarak bir çok dilde hazırlanan, özgür, bağımsız, ücretsiz bir internet ansiklopedisidir.

12 Teşekkürler Aydınkonak Ortaokulu
Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi Çağlar GÜLCEK


"Sosyal Medya Nedir? Çağlar GÜLCEK." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları